Ga naar inhoud

Bunnybun.sw

Members
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

1 Neutraal

Over Bunnybun.sw

 • Titel
  Groentje

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Kiko & Baileys
 • Huisdieren
  Dwerg konijntjes

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ja het zijn wel echt korte geluidjes een beetje zielig klinkt het ook alsof ze iets wilt of vraagt. Ik heb trouwens cavia geluiden opgezocht op YouTube daar heb je een kort filmpje van 1:48 en op 1:16 staat er “zeuren” het is precies dat geluid. Alleen dan wat korter en wat lager. Niet zo een hoge piep maar wel ongeveer het geluid wat ik zocht
 2. dan kies ik er toch liever voor om het bij 6 maanden te doen. Dankjewel voor de link
 3. @Evee ik kan het geluid helaas niet anders verwoorden. Het zit denk tussen brommen en piepen in. Toen ik haar wilde oppakken maakte ze dat geluid nog erger (dus lijkt mij idd iets hormonaal?) maar het is dus verstandig om een vrouwtje ook te laten castreren? Of steriliseren? Moet ik dat nu doen of beter wachten tot dat ik zie of het een schijnzwangerschap is of niet?
 4. Ja ik denk dat ik de dierenarts morgen maar even ga bellen. Ik heb haar net weer constant een soort caviageluid horen maken dit keer wel heel luid toen ze aan het snuffelen was in het hok van mijn rammetje (ik dacht dat ze gefrustreerd was dus liet ik haar even ruiken aan het aparte hok van mijn rammetje.) Zodra ze weer gescheiden is en hem dus ook niet ziet of snuffelt dan maakt ze het geluid niet. Ik maak me zo zorgen om het geluid, want ik weet dat konijnen zelden geluid maken.
 5. Hoi, Ik had op 7 april 2021 mijn rammetje laten castreren. Vanaf begin maart heb ik mijn twee konijnen al laten scheiden, want ze zijn beide geboren in eind december. Nu zitten ze alsnog gescheiden, want je moet natuurlijk na de castratie ze nog 6 weken gescheiden houden (volgens de DA.) Nu zie ik dat het vrouwtje een nest aan het maken is van stro, planten wortels en van haar eigen vacht. Ik weet wel dat de dag vlak voor de castratie het rammetje is ontsnapt en dus bij mijn vrouwtje is gekomen. Ik weet niet hoelang ze al bij elkaar waren, maar dat was de enige keer d
 6. Ja he ik vond het ook apart nu ik er over nadenk. Dat ik het advies heb gekregen om ze allebei mee te nemen terwijl ze nu gescheiden zijn. Bedankt voor al jullie adviezen!
 7. ja klopt. Ik heb me in het koppelen goed ingelezen. Ik hoop maar dat het goed komt. Ik heb wel nog 1 vraag... de DA gaf het advies om mijn voedster mee te vervoeren op de dag dat kiko geholpen wordt, want dan heeft hij een soort steun van een soort genootje. Zal ik dit dan ook doen? En kan ik ze dan wel in 1 vervoersbox meenemen of moet ik dat ook scheiden?? Het is net 3 minuten rijden naar de dierenarts.
 8. Bedankt voor je advies! Ik zal het dan op buiten laten. Ik denk dat een schuilhok met een ruime ren tijdelijk wel goed zal zijn voor hem. Dan kan hij toch altijd frisse lucht krijgen:)
 9. Het is zo een standaard binnenhok met tralies van 1 meter bij ... (standaard formaat.) ik zat alleen te denken voor meer bewegingsvrijheid kan ik ook een schuilhok kopen en die leg ik dan in de tuin met een ren. Zodat hij altijd beschut kan schuilen overdag en snachts dan wel slaapt in het hok in de schuur zegmaar. Ik heb een kleine schuur waar 1 deur met een niet helemaal doorschijnend raam erin (het is dus wazig.) dus er komt wel daglicht binnen. Ik maakte mij gewoon meer zorgen om de bewegingsvrijheid en eventuele eenzaamheid en verveling, omdat ze nu gescheiden zijn.
 10. Dus wat ik nu doe is prima? Een blijft in het buitenhok en een blijft in de schuur (in een binnenhok.)
 11. Ja dat is ook de reden dat ik dit account heb aangemaakt, omdat ik toch het gevoel heb dat ik hier beter en eerlijk advies krijg dan van de fokkers. Zo ben ik bijvoorbeeld er ook pas achtergekomen dat er echt een overschot is aan konijnen... daarom wil ik ook geen kleintjes (ook niet perongeluk of voor de leuk.) Ik wil wel de beste relatie voor mijn konijnen en ook voor mezelf met de konijnen. Als ik het dan aan jou mag vragen. Wat adviseer jij? Een konijn in een binnenhok in de schuur houden en de andere gewoon in het buitenhok of twee buitenhokken naast elkaar?
 12. De DA heeft inderdaad bevestigd dat het om een rammetje en voedster gaat. Ik heb ze beide van hobby fokkers. Ook heb ik me inderdaad ingelezen dat ze in de puberteit wel eens anders kunnen doen tegen elkaar. In dit geval laat ik het dan aan een professionele koppelaar over en in het ergste geval eentje afstaan als ze echt niet meer met elkaar kunnen omgaan, maar dat lijkt me heel sterk. Qua persoonlijkheid is de voedster erg rustig wel erg nieuwsgierig en is het minst dominant. Het rammetje is natuurlijk wel dominant, maar wel schrikkerig als ik in de buurt kom... ik heb ook meer moeite met he
 13. Jaa de ene zegt dat ze elkaar niet moeten zien en ruiken en de andere weer wel. Maar ik zal de artikels even lezen dankjewel!
 14. Hoi, Ik ben nieuw hier. Ik heb mijn twee dwergkonijnen Kiko & Baileys pas 4 weken. Ze zijn deze week allebei 10 weken oud. Ik heb overal gelezen dat je ze dan moet scheiden, want het rammetje kan dan al vruchtbaar zijn. Ik wil natuurlijk niet dat hij mijn vrouwtje gaat dekken en heb ik een tijdelijk binnenhok, maar het hok mag niet binnen in huis dus heb ik het nu voor de 1e nacht in de schuur gelaten (kiko zat er toen in.) ik vind het zelf een sneu idee dat 1 konijn zo afgezonderd in de schuur moet (zeker nu met dit slechte weer) Ik hou Baileys in het normale buit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .