Ga naar inhoud

Amethista

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Amethista

  1. Ik heb uiteindelijk wortelloof gepakt en hem daarmee gelokt het spuitje in zijn bek te nemen. Werkte prima! Hij is inmiddels twee dagen van de pijnstilling af, en het is hem verder goed vergaan. Hartelijk dank voor de tips, allemaal! 😊
  2. Wat voor speelgoed heb je geprobeerd? Hier vallen zelf geknutselde speeltjes wel in de smaak, vooral eierdoosjes of toiletrolletjes gevuld met hooi en snoepjes. Wilgenballen zijn ook vaak een succes. En uiteraard dozen, zeker als je er meerdere naast elkaar zet zodat ze omhoog kunnen klimmen. Ik beticht Ragnar er nog altijd van dat hij stiekem een berggeit is, haha! On topic: Ragnar heeft heel erg weinig met speelgoed. Ik denk dat hij zo'n stoffen kattenhuisje (die met zo'n rond gat in de voorkant) nog het leukste speelgoed vindt, want daar gaat hij altijd in om er met een sneltreinvaart uit te rennen, en dat keer op keer op keer. Stepelbekertjes zijn ook een succes! Freyja is momenteel verzot op een houten balletje met bel erin, en de beloningbal, ook zonder voer erin. Beide vind ik elk moment van de dag weer op een andere plek in haar ren.
  3. Dank voor de reacties! Ik heb de knuffel er in eerste instantie wel bij gedaan, maar hij begon al snel te knorren, dus maar weer verwijderd. Ik vind het inderdaad geen fijn idee dat hij gaat rijden met een wond, hoe klein ook. En inderdaad, Eefje, daar heb je gelijk in met de aanschaf van een bedje! Hij is trouwens helemaal oké; kortgewiekt, nageltjes geknipt, en flink wat gegeten bij de dierenarts. Thuis ook; zeker de stukjes papaya en het wortelloof gingen er goed in. Alleen de medicijnen weigert hij te eten, ook als ik hem in een burrito stop (hij eet de handdoek en doet geïrriteerd, bijt in de spuit om hem weg te gooien en hapt naar mijn hand). Ik zal eens kijken of hij over te halen is om het met wat banaan of iets dergelijke te eten. Morgen belt de dierenarts me sowieso ter controle, dus dan kan ik het ook nog even voorleggen! En bedankt voor de tip, Evee! Ik zal zijn rijgedrag in de gaten houden, en dan bepalen wanneer het verstandig is hem bij Freyja te laten. Ze "kennen" elkaar al wel, want ze zijn samen in dezelfde ruimte (uiteraard zonder de mogelijkheid om bij elkaar te komen). Het lijkt wel te klikken, maar Freyja is een flink pittige dame, dus (hormonaal) rijgedrag gaat waarschijnlijk wel een probleem vormen. Nogmaals bedankt! ☺️
  4. Geen idee of dit de juiste sub is, dus mijn excuses als dat niet het geval is! Onze ram Ragnar gaat over acht uurtjes onder het mes om gecastreerd te worden. Heel spannend, want hij is mijn eerste konijn en ik heb dus geen ervaring met operaties bij konijnen. Alles staat al klaar voor morgen, en als hij in zijn reismand gaat, zal ik zijn geliefde Samson-knuffel erbij doen zodat hij in de stressvolle omgeving van de dierenarts toch nog een "vriendje" heeft. Deze knuffel heeft hij enkele maanden geleden gekregen, en hij ligt er nog altijd graag tegenaan. Sinds een maand vertoont Ragnar echter ook ander (hormonaal puber-) gedrag, namelijk dat hij de knuffel vaak rijdt. Als we de knuffel af willen pakken (want: smerig), blijft hij ernaar zoeken en stampt hij uit ontevredenheid. Mijn vraag is: wat te doen met de knuffel als Ragnar gecastreerd en weer terug thuis is? We verwachten dat hij zeker de eerste week chagrijnig gaat zijn (begrijpelijk!) en weinig aandacht van ons wil, dus wil ik niet per se zijn "knuffelmaatje" afnemen. We hebben een voedster in huis waarmee we hem willen koppelen, maar daar wil ik - op aanraden van de arts en uiteraard jullie hier - mee wachten totdat hij twee weken verder is, dus heeft hij nu ook nog geen contact met een soortgenootje. Ik heb eraan gedacht een snuggle bed (snug-a-bun? zo'n fleece bedje met twee vullingen aan weerszijden) te kopen/maken, maar afgezien van zijn knuffel eet Ragnar alles van stof op. Dus: wat is wijsheid?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .