Ga naar inhoud

Lonne

Members
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lonne's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

 1. Lonne

  Nat gras

  Hallo, ik lees dat nat gras niet goed is voor konijnen. Geldt dat ook voor natte paardenbloemen en paardenbloembladen? Hoe doen jullie dat dan met jullie buitenkonijnen? Zowel 's ochtends als bij regen is alles toch nat? Bedankt voor jullie feedback!
 2. Bedankt voor jouw reactie! En bladeren van bamboe, hazelaar, appelboom en wilg, waaronder valt dat?
 3. Hallo, Voor onze konijntjes hebben we paardenbloem, paardenbloemblad, zevenblad, gras, witte dovenetel en madeliefjes uit de tuin (veilig) ook hebben we bladeren en takken van: bamboe, hazelaar, appelboom en wilg en ook loof van wortelen en blaadjes van radijzen. Om nu een gezonde balans op te stellen keek ik naar de % gezonde snacks enzo hier duidelijk weergegeven op de site en vroeg ik me af: hoort dit allemaal bij gezonde snacks, of hoort er daar ook iets tot groenvoer? Bedankt voor jullie deskundig advies!
 4. Ja inderdaad, ik heb de titel gewijzigd,want er stond een typfout in...
 5. Dag iedereen, Ikben wat in de war, dus hopelijk kunnen jullie klaarheid brengen. Ik ben deze namiddag gaan wandelen en heb onderweg gras,paardenbloem, paardenbloemblad en madeliefjes geplukt. Nu las ik dat je dat eerst moet wassen omdat je niet weet of er uitwerpselen van honden/ het bespoten is. Dus heb ikhet allemaal gewassen. Maar nu lees ik elders dat het geven van natte paardenbloem, paardenbloemblad, gras en madeliefjes niet goed is wegens gasvorming in de konijnen hun darmen... Dus nu zit ik hier... laat ik alles goed drogen en geef ik het morgen? Maar dan is alles zo "slap" geworden... of geef ik het terwijl het wel nog nat is? Bedankt voor jullie info! Groetjes Femke
 6. Bedankt voor jullie reacties! Momenteel zitten ze alledrie even apart. We zijn met alledrie naar DA geweest voor checkup en inentingen. Op termijn is het de bedoeling om de ram telaten castreren en ze te koppelen. Spannend!
 7. Dag iedereen, We hebben 3 konijntjes geadopteerd (elk van andere eigenaars). Ik vraag me nu of of het Nederlanse of Franse Hangoorkonijnen zijn. De vorige eigenaars weten het zelf niet... De grootste (ram) weegt 3kg, de andere vrouwtjes zijn kleiner en wegen minder. Zijn er nog andere soorten hangoorkonijnen of is het enkel Nederlands of Frans? Alvast bedankt voor jullie feedback!!!
 8. Dag Dollie, ik als dat je dit boek nog hebt en ik heb er interesse in. Mijn man werkt in een woon-zorgcentrum met mensen met dementie en hij is er een konijn aan het introduceren. Dit boek zou hem erg blij maken. Kan ik het overkopen aub? mvg, Femke
 9. Dag Dollie, ik als dat je dit boek nog hebt en ik heb er interesse in. Mijn man werkt in een woon-zorgcentrum met mensen met dementie en hij is er een konijn aan het introduceren. Dit boek zou hem erg blij maken. Kan ik het overkopen aub? mvg, Femke
 10. Bedankt voor jullie snelle en leerrijke reacties! We hebben ondertussen extra stro gekocht, zo zitten we zeker niet zonder. Als ik het goed begrijp is het in de warmere maanden wel ok om enkel hooi te gebruiken en geen stro? Vanaf welke temperatuur kan dat?
 11. Hallo, ik lees dat stro gebruikt wordt als bodembedekker en om de konijnen warm te houden en hooi om te eten. Ik ben bij de boer hooi gaan halen en heb niet de ruimte om nog eens zo'n grote baal stro te stockeren. Kan iemand me zeggen waarom ik geen hooi zou gebruiken ipv stro om konijnen warm te houden? Alvast bedankt voor de informatie! Groetjes, Femke
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .