Ga naar inhoud

Viersome

Members
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Viersome

  1. Hallo ik ben Tirza ik ben de dochter van Ingeborg en ik ben 10. De konijnen zijn van ons samen. Ik heb een vraag. Maar eerst leg ik even uit waar het over gaat. Mijn konijn pluk(tweede rammetje) was al een tijdje depri en niet heel actief. Hij at nog wel en dronk maar hij vertikte het om weer de binki kampioen uit te hangen en we zagen ons konijntje niet meer. Dus gingen een paar keer naar de dierenarts. En toen bleek dus dat hij misschien tumor had... Maar het kon ook zo zijn dat het gewoon een ontsteking was. De dierenarts was er het meest van overtuigd dat het een tumor was, maar ze twijfelde ook weer omdat hij is op dit moment 10 maanden en dan zou hij erg jong zijn om tumor te krijgen? Het gaat om de darmen daar zit namelijk een harde en 2cm lange verdikking het voelt als een tumor, maar het kan ook een ontsteking zijn. Heeft iemand ooit is een keertje ook zoiets gehand?

     

    wat is het nou? Ontsteking of tumor?

    Vriendelijke groeten, Tirza.

     

  2. Dag allemaal,

     

    ik heb al wat topic geschreven over mijn drietal, maar probeer ook nog even deze. Ik zit er namelijk een beetje mee. Ik heb een ram en twee voedsters. Pluck de ram en seppie en Julia.Ik had nog een ram Dex, maar die is overleden. Ze waren eerst met zijn vieren, en toen werd Ram Dex verstoten door pluck (mogelijk omdat hij ziek werd). Om de rust terug te brengen heb ik ze in twee koppels gesplitst. Julia en Dex en daarnaast sep en pluk. Nadat Dex overleed heb ik ze weer bij elkaar gezet en dat gaat op zich goed. Geen vechten, tegen elkaar aan liggen. Ik zie niet veel wassen, maar het lijkt goed. Alleen, en dat is waarom ik het toch maar weer in de groep gooi. Mijn ram is na een tijdje (mijn man zorgde twee dagen voor ze en ik heb ze toen niet gezien. Toen ik ze weer zag, was het zo) van de ene op de andere dag een heel ander konijn. Ik ben gelijk met hem naar de dierenarts gegaan, want van een levendig, nieuwsgierig, onderzoekend en actief hard rondsjeezend konijn is hij veranderd naar een nijntje dat vooral languit ligt te suffen en af en toe een paar hopjes maakt, maar dat is het wel. Hij eet, drinkt, keutelt, maar eten gaat ook veel slomer. De dierenarts kon niets vinden, behalve wat verhoging. Wat kan dit zijn? Het is nu toch al wel een week of twee en het wordt niet beter. Ik herken mijn konijntje niet meer terug. Hij is 9 mnd, dan zou je toch af en toe nog eens een sprintje moeten zien?

  3. Dag allemaal,

     

    klein vraagje, hoe checken jullie de konijnen op maden, zonder ze op te tillen of op de rug te draaien als een baby’tje (wat de dierenarts wel doet overigens). Ik wil ze niet elke dag daardoor angstig maken maar hoe kom ik er dan bij? Iemand tips?

     

    groetjes van een viersome mama.

  4. Dank je wel Evee!

     

    Ik heb nog een vraagje (dit is een soort wordt vervolgd verhaal aan het worden😉). Dex en Julia zitten nu samen en de ren is gescheiden door een hek. Seppie en Pluk aan de ene kant, en Julia en Dex aan de andere kant. Ze kunnen elkaar zien en als ze hun neus door het hek steken ook likken, met een beetje moeite. Ik zie af en toe een half likje aan Julia. Dex is de verstoten ram. Dat is nu helemaal rustig. Hij wordt niet meer opgejaagd en is ook in de ren ontspannen. Dex en Julia waren een koppeltje voor ze met zijn vieren bij elkaar kwamen. Nadat Pluk Dex had verstoten en de groep nog niet gescheiden, was Julia nog wel lief voor Dex (likken enzo), maar werd dan weggejaagd door pluk. Nu zitten Dex en Julia bij elkaar, het gaat goed, in die zin dat ze niet lelijk tegen elkaar doen. Maar heel klef zijn ze ook niet meer. Ze liggen niet meer tegen elkaar aan, ik zie ze elkaar bijna nooit meer uitgebreid verzorgen (af en toe een enkele lik over de rug) en ze lijken ook wat afstand van elkaar te houden. Samen eten doen ze nog wel. Denken jullie dat het zo blijft? Want dan hebben ze niet heel veel aan elkaar. En Julia lijkt ook wel graag bij de anderen te zijn. Ik kan kijken voor een nieuw vriendinnetje voor Dex (dan zet ik Julia bij Seppie en Pluk), maar ben bang dat het nieuwe onrust veroorzaakt en Seppie moet ook nog gecastreerd worden ergens in maart. Qua karakters zou het misschien wel beter passen, want Dex is niet heel ondernemend en de anderen wel. Wat zouden jullie doen? Nog even aankijken of toch in actie komen?

  5. Pluk was apart gekomen, niet genomen. 😊Dus bij iemand anders vandaan dan de andere drie. Pluk was ook behoorlijk mager en nogal schuw in het begin dus ik vermoed dat hij zo’n konijn alleen was, waar al snel niet meer naar om werd gekeken. 

  6. Sorry, ik deed iets verkeerd en nu staat het er vier keer en ik weet niet hoe ik het weg moet halen. Het gaat goed. Ik was ook een beetje bang dat pluk Dex nog zou opjagen door het hek heen, maar ze lijken nu te snappen dat ze niet bij elkaar kunnen. Het gejaag wordt minder en Dex blijft steeds vaker rustig zitten. Oplossing geslaagd denk ik. Hoewel zeker jammer. Het ging zo goed met zijn viertjes en het was zo gezellig, vier paar van die flapperende oortjes op je af komen rennen s’ochtends (het zijn dwerghangoren). Maar het is niet anders. Op de vraag baasje van brownie, ze komen inderdaad uit de opvang. Daar waren Dex en Julia met hun dochter seppie binnengekomen en pluk was apart genomen. Ik heb ze op de opvang laten koppelen en het ging lang goed. Soms blijft het onduidelijk wat de trigger is, denk ik. Misschien dat ze de kou voelden aankomen, want het ging net daarvoor mis.

  7. Dag allemaal, een kleine update over mijn viertal. Het kon echt niet langer meer en ik heb ze uit elkaar gehaald. Het Jongere rammetje (pluk) bleef het oudere rammetje (Dex) opjagen. Nu zit Dex met zijn oorspronkelijke maatje apart, en de twee pubers pluk en seppie samen. Sinds een gisteren heb ik ook de ren In tweeen gedeeld met hekwerk en komen Dex en Julia ook weer buiten. Ze kunnen elkaar door het gaas wel zien en dan zie je dat Dex nog steeds schrikachtig is voor pluk. Maar pluk kan hem in ieder geval niet meer bijten. Wat weL een beetje Zielig is, is dat je ziet dat Julia eigenlijk wel graag ook naar pluk en seppie wil. Ze zit er echt een beetje tussen, vriendjes met iedereen. Maar er raakt nu tenminste niemand gewond.

  8. Update: ik heb de opvang gesproken en zij zagen het somber in. Mogelijk dat de oudere ram zich kan schikken in de veranderende rangorde, vooral nu er alleen maar wordt gejaagd en niet meer gebeten. Maar het wordt de komende nachten te koud om hem alleen buiten te laten zitten. In overleg met de opvang heb ik nu besloten om de konijnen snachts in twee setjes uit elkaar te halen, zodat de twee oudjes ram en voedster en de twee jongkies bij elkaar zijn en onze arme Dex niet meer koud en alleen is snachts. Gelukkig kon de voedster hiermee leven, na de eerste paniek omdat ze het grote hok niet meer in kon. Ze zitten nu met zijn tweeen in dat kleine hokje. Lekker warm, denk ik dan maar. Meestal gaan de kinderen op kamers, maar nu is dat andersom. Morgen maar even kijken hoe dit uitpakt. Maar het was kiezen of de stelletjes scheiden, of de ram terug naar de opvang. En daarvoor ben ik weer teveel aan Dex gehecht. Het is een beetje een gok, maar wie weet pakt het goed uit. Dex alleen in die vrieskou laten zitten ging ook niet.

  9. Ja, dat is op zich een prima hokje. Hij heeft het niet koud, ik check om de paar uur even of het nog goed gaat. Alleen is het een beetje klein. De dierenarts zei dat de eileiders bij hele jonge konijntjes er ver weg liggen en ze daarom vaak wacht. Maar ik er nu wel een beetje spijt van dat ik toen niet heb aangedrongen. Ik ga maandag maar bellen voor een nieuwe afspraak. Ik had de opvang al gebeld maar ze nemen niet op, druk denk ik, dus vandaar dat ik dacht ik probeer het hier. Dat van die koppelvakantie is een goed idee. Mocht het zo blijven dan kan ik dat nog doen. En als laatste redmiddel kan ik ze splitsen en twee stelletjes apart zetten. Dat is wel een beetje een verbouwing en ook wel heel jammer. Ik vond een groepje zo leuk en het ging zo goed met deze vier. Maar een eenzaam konijntje is ook niks. 

    • Mee eens! 1
  10. Dag allemaal, 

     

    ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik heb sinds oktober heb ik een groepje konijnen uit de konijnenopvang in onze tuin rondlopen. Ze hebben 14m2 tot hun beschikking (=ren+hok). Het zijn twee rammen en twee voedsters. Een van de rammen is aan de andere drie gekoppeld in de opvang. Deze ram is nu ongeveer 9mnd. Nu is de jongste voedster nog niet geholpen omdat ze nog te jong was. Zij was de afgelopen weken in toenemende mate aan het rijden op alle konijnen. Ik heb een afspraak gemaakt met de dierenarts voor sterilisatie, ben er dus ook met alle vier naar toe gegaan, maar moest van de dierenarts wachten tot ze 8 a 9 mnd is (is nu 6 mnd). Nu hebben sinds een dag of twee de twee rammen flinke ruzie. De eerste dag had de ene ram zelfs wat bijtwondjes aan zijn oor. Nu is het vooral het jongere rammetje jagen op oudere rammetje. De oudere ram mag het binnenhok niet meer in. Hij zit nu met veel stro tegen de kou helemaal allenig in een van de schuilhokjes die in de ren staan. Ik vind hem zo zielig daar alleen. Hij had zo’n fijne band met de voedster met wie hij was gekoppeld! Toen hij die bijtwondjes had, heeft die voedster nog zijn oortjes verzorgd. Maar nu mag hij er niet meer in. En die voedster komt ook niet naar hem toe, die blijft lekker in het grote hok. Het lijkt er op dat het jongere mannetje het oudere mannetje heeft verstoten. 
     

    Wie weet wat ik kan doen om ze weer bij elkaar te brengen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .