Ga naar inhoud

Moosey

Members
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Moose
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Moosey's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

4

Community reputatie

 1. Die had ik nog niet gevonden. Bedankt Evee!😀
 2. Hallo allemaal, Ons dwergkonijntje Moose heeft sinds kort een vriendinnetje, Lola. Moose is ongeveer 1,3 kg en lola is een stuk groter; een leeuwenkopje van ongeveer 1,7 kg. Nu zijn ze erg lief tegen elkaar behalve als het op eten aankomt. Moose is een echt vreetzakje en Lola is een stuk minder op eten gericht. Als we ze aparte bakjes geven eet moose eerst zijn eigen bakje leeg en jaagt daarna lola weg en eet haar bakje verder. Lola is nog wat bang en laat dit toe. Als we Lola vervolgens wat extras proberen te geven wordt Moose jaloers en jaagt hij haar weer weg. We geven ze nu samen uit een bakje en dan eten ze beide de helft maar Moose eet meer brokjes dan hij eingenlijk mag en hij wordt een beetje dik terwijl Lola wel een paar gram mag aankomen 🙂 Heeft iemand tips of ervaringen met het voeren van konijnen van verschillende formaten?
 3. Het gaat goed. We hebben een wilgentunneltje in de ren gezet (ze zitten binnen in een panelenren) en een tijdje een doos geprobeerd maar van al het karton kregen ze rare keutels dus die hebben we weg gehaald. Lola vind Moose nog steeds een beetje spannend en blijft weg rennen als hij op haar wil rijden, en Moose doet nog steeds niet super veel moeite dus als hij een poging waagt en ze niet blijft zitten, geeft hij het vrij snel op. Vaak liggen ze wel een eindje uit elkaar maar ze wassen elkaar ook af en toe en er zijn geen gevechten dus over het algemeen goede signalen.
 4. We hebben wel een tunnel, maar die lag voornamelijk in moose zijn ruimte. Lola heeft er wel een paar dagen mee gespeeld. Is dit erg of kan ik beter een schuilhuisje kopen wat nog neutraal is?
 5. Ze eet gelukkig nog wel goed. We gaan ze dan maar bij elkaar laten. Spanend!! Bedankt voor het advies
 6. Moosey

  Bang konijn koppelen

  Hallo allemaal, Wij zijn vandaag gestart met het koppelen van Moose en Lola. Lola komt uit de opvang en vind eigenlijk alles spannend, maar als ze eenmaal gewend is gaat het goed. Nu hebben we Moose en Lola sinds vanochtend op neutraal terrein zitten in een ren van ongeveer 3 vierkanten meter. Vanaf het begin ging het erg goed, Moose heeft een paar keer gereden en daarna begon Lola hem zelfs te likken. Nu schikt Lola steeds ontzettend van Moose als hij naar haar toe komt. Ze begint dan zelfs te piepen. Als Moose echter zijn eigen ding doet gaat ze wel bij hem kijken maar zodra hij zich omdraait rent ze weg. Moose probeert af en toe toenadering te zoeken en soms op haar te rijden maar ze rent nu steeds bang weg (hij rent niet echt achter haar aan). Is het verstandig om ze nu voor de nacht uit elkaar te halen of beter om ze samen te laten zitten? Er is helemaal geen agressie van beide maar ik vind het een beetje zielig voor Lola. Groetjes, Lara
 7. Bedankt voor jullie reacties! We gaan een tijdelijke ren in de eetkamer zetten zodat ze daar in kunnen totdat ze stabiel genoeg zijn om samen naar de woonkamer te verhuizen.
 8. Hallo allemaal, Wij gaan morgen een vriendinnetje voor ons konijn Moose in de opvang ophalen. Nu twijfelen we een beetje waar we de koppeling het beste kunnen doen en wat precies neutraal terrein is. Wij wonen in een appartement en Moose loopt los door de woonkamer. We hebben de woonkamer doormiddel van een hekje afgesloten van de eetkamer en keuken. Is het neutraal genoeg als we voor de koppeling een panelenren in de eetkamer zo ver mogelijk van waar Moose normaal (ongeveer 3 meter) loopt neer zetten of is dit te dicht bij zijn normale territorium? Andere opties zijn de gang of badkamer maar dat lijkt me wat lastiger monitoren. Soms nemen we Moose mee naar de slaapkamer zodat hij in de dekens kan graven. Is dit nu ook geen neutraal terrein meer ondanks dat hij alleen op het bed heeft gezeten en verder niet heeft losgelopen daar? We willen de koppeling graag zo goed mogelijk aanpakken dus als iemand advies heeft horen we het graag! Groetjes Moose & Lara
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .