Ga naar inhoud

Snuitensnoetje

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Snuitensnoetje

  1. 34 minuten geleden zei Marjoleink:

    Er staat een dierenarts in Roosendaal op deze lijst, die zou je eens kunnen bellen:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenarts-konijn-zeeland-noord-brabant-limbu

    Ik ga zelf naar Dierendokters in Breda. 

    Ik ben bij een praktijk geweest die op de lijst staat. Daar dus dit verhaal. Ik ga morgen de andere praktijk bellen die op de lijst staat in mijn woonplaats. 

  2. Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Ja ik weet het zeker! Vanmorgen geweest, da heeft gecheckt of het een rammetje was en vertelde toen bovenstaande (na 6 mnd castreren/boven 1 kg). Ivm risico narcose. Maar ik lees elders dat castratie ook plaatselijk verdoofd kan. 

     Hij is gezond, met extra complimentwn van de dierenarts. Glanzende vacht, zachte buik, etc. Thuis ook lekker actief. Volgens mij groeit hij prima. Ik heb hem vorige week vrijdag thuis gewogen, toen woog hij 490 gram, nu 530, dus mooi gegroeid. Eet ook graag alles wat we geven (biks, hooi, kruidenhooi, en wat groenvoer/stukje wortel) en mooie keutels. 

    Ik denk niet dat hij te jong weg is gegaan hoor, hij is van 5 november en nu dus ruime een week bij ons. 

    Vrouwtje was wel iets harder gegroeid dan hij, die is ook zo mogelijk nog gulziger dan hij, maar ik maak me geen zorgen om zn gezondheid. 

  3. Sinds een week zijn we de trotse eigenaren van 2 lieve dwergkonijntjes Snuit (m) en Snoetje(v) . Ze zijn nu iets meer dan 10 weken oud. 

    Vandaag voor gezondheidscheck en vaccinatie bij de dierenarts geweest. 

    Ik had me naar eigen idee goed ingelezen en oa hier gelezen dat om nestjes te voorkomen, het mannetje over een week gescheiden moet worden van het vrouwtje en rond 12-16 weken gecastreerd kan worden, waarna hij nog even apart moet blijven. Dit hadden we ook al voorbereid: het mannetje tijdelijk in de (grote) kooi, het vrouwtje in de ren met een schuilhokje erin, op snuffelafstand, ombeurten vrij in de woonkamer, zodat ze voldoende beweging krijgen. Iets minder ideaal, maar voor een aantal weken best te doen. En poosje na castratie weer koppelen en hopelijk succesvol bij elkaar. 

    Maar nu zei de dierenarts (die verder erg tevreden was over gezondheid, voeding en gewicht van de konijntjes) dat ze echt pas gaat castreren als het mannetje minimaal 6 maanden en 1 kg is. Anders zou de narcose te zwaar zijn, dus niet goed voor hem. 

    Nu zijn het dwergjes, Snoet weegt nu 530 gram, heel mooi op schema, maar het gaat dus nog wel even duren voordat hij 1 kg is, ik had er niet op gerekend zo lang te moeten wachten. Lijkt me voor de konijntjes ook niet fijn om zo lang met minder bewegingsvrijheid en zonder maatje te moeten. 

    Wat kan ik doen? Deze praktijk staat op de lijst hier in het forum, een nette, moderne praktijk. Vroeger een kat gehad, altijd naar tevredenheid behandeld daar. 

    Ik heb aangegeven dat ik zelf andere info had eb dat castreren eerder beter zou zijn, maar daar ging ze niet op in. 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .