Ga naar inhoud

buunyhorse2.0

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door buunyhorse2.0

  1. 1 uur geleden zei Bambi&Fendi:

    Voor zover ik weet, betekent donkere plas vaak een blaasontsteking of andere blaasproblemen. Ik heb ook even voor je op internet gekeken en daar staat dat het ook kan komen door teveel calcium, maar weet niet of dat klopt. Zou voor de zekerheid met hem langs de dierenarts gaan. Eet hij wel genoeg hooi?

     

    Hij eet genoeg hooi van het merk die ik nu heb en het is ook minder stoffig dan wat ik eerst had.

     

  2. 1 uur geleden zei Evee:

    Er zijn voedingsstoffen die van nature kleurstoffen bevatten, zoals caroteen, wat verkleurde urine kan geven zonder dat er iets aan de hand is. In het artikel over konijnenkeutels staat daar ook uitleg over: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenkeutels

     

    Of er wel of niet iets met de gezondheid is, is aan de kleur van urine niet altijd goed te zien. Bij twijfel kun je het natuurlijk wel laten testen. Maar als het zomaar éénmalig is, is de kans groot dat het door voeding kwam en niet door een gezondheidsprobleem. 

    Het was volgens mij door het tijm, ik weet het niet zeker.

    Maar bij bepaalde voeding kan zijn plas verkleuren.

    Welke precies?

     

  3. 1 uur geleden zei Eefje:

    Het ligt erg aan wat ze gegeten hebben. Van wortel bijvoorbeeld gaan ze oranje plassen. Merk je andere dingen? Meer plasjes naast het toilet, wordt er meer gedronken, zie je dat een konijn moeite heeft met plassen?

    Hij ging vandaag wel in zijn toilet.

    Maar hij doet soms zijn behoefte bij mijn kamer deur {Dus daar zag ik het }

    Maar gister in de middag had hij het niet want zijn plas was licht geel.

  4. Op 29-12-2020 at 16:46 zei Eefje:

    Je geeft ons best weinig informatie, het is daardoor heel moeilijk om een beeld van de situatie te krijgen, van jouw gedrag en het gedrag van je konijn, de momenten waarop hij aanvalt etc. Hierdoor kunnen we je alleen vertellen wat we vaak zien gebeuren. Als je meer gericht advies wilt, laat ons dan weten hoe groot je verblijf is, of je konijn aanvalt als je in zijn verblijf komt of daar buiten, wat jij precies doet op het moment dat je konijn aanvalt, of jij misschien dingen doet die je konijn niet fijn vindt, zoals oppakken bijvoorbeeld. We zijn nu aan het raden, omdat we te weinig informatie hebben.

    oke zal ik de volgende keer doen maar ik kan ook niet goed uitleggen dus het ligt aan mij 

  5. 5 uur geleden zei Eefje:

    En wanneer bijt hij? 

    Ik denk dat hij nog erg moet wennen en dat je misschien te snel te veel van hem wilt. Veel konijnen vinden het helemaal niet fijn om geaaid te worden bijvoorbeeld, of als je je handen in hun hok steekt. Geef je konijn ruimte om naar jou toe te komen en dring jezelf niet op als hij niet naar jou toe komt, dan komt het vast goed. Je moet met sommige konijnen echt veel geduld hebben.

     hij vindt het wel leuk om geaaid gewordenen hij geeft mij zelfs kusje

     

  6. 14 uur geleden zei Eefje:

    Hoe lang heb je je konijn en waar komt hij vandaan? Kan het konijn bij je weglopen als hij dit doet, of zit hij dan in een hoekje waar hij geen kant op kan? Probeer je hem te aaien? Konijnen bijten eigenlijk nooit uit agressie maar vrijwel altijd uit angst. Dus misschien doe jij zonder dat je het in de gaten hebt iets wat je konijn echt niet tof vindt en beschermt hij zichzelf met dit gedrag. Het is goed om te bekijken wanneer hij het precies doet. Je konijn doet wat hij doet, het is een dier. Jij bent degene die erover na kan denken en je gedrag kan aanpassen om te voorkomen dat je konijn dit gaat doen. 

    ik heb hem een maand en hij komt uit een dierenwinkel 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .