Ga naar inhoud

llollo1106

Members
 • Aantal items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Antwerpen
 • Namen van de konijnen:
  Costa
 • Huisdieren
  cavia, honden, hangbuikzwijn, duiven, kippen, konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

llollo1106's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

5

Community reputatie

 1. Dan zoek ik achter een stoomreiniger! Dankje voor al de info! 😉
 2. Zou het ontsmetten ook lukken door warme emmers met water te gieten over heel het verblijf, of is de stoomreiniger toch beter?
 3. De vorige konijntjes zijn overleden aan het RHD-virus vermoeden we, ik heb ook een topic daarover gemaakt ze hadden op de opvang waar de konijnen vandaan komen gezegd dat ze gevaccineerd waren, maar dat was dus gelogen waarschijnlijk, daarom leeft costa nog wel want hij was wel gevaccineerd...
 4. Hoi allemaal, Costa, mijn konijn, gaat volgend weekend naar de opvang k'nijn en ko om een nieuw kameraadje te zoeken! Hij zal daar een tijdje moeten overnachten en daarom zou ik graag volgend weekend het buitenverblijf helemaal willen ontsmetten zodat de ziekte waaraan mijn vorige konijnen aan gestorven zijn weg verdwijnt en ook zodat de huisgeur wat weg is... Ik heb al het idee om dit met halamid te doen, maar ik weet nog niet goed hoe ik het ga aanpakken... op onderstaande foto's kun je zien hoe het buitenverblijf eruit ziet... Hebben jullie tips hoe ik het hok kan ontsmetten? Want als ik de tegels met halamid ontsmet dan dringt dat middel toch ook in de grond? En hoe kan ik die boomstammen ontsmetten etc? daag!
 5. Ik vrees van wel... Ik heb online gelezen dat dat minstens 4 maanden kan duren voordat het virus zeg maar weg is.. Maar dan moet ik mijn konijn nog 4 maanden op zen eentje in het hok laten en dat vind ik zo zielig... Dus ik weet niet goed wat ik moet doen. Moet ik dan nog afwachten tot ik er een nieuw konijn aan laat koppelen? Of niet..?
 6. Hallo allemaal! Een aantal maanden terug heb ik 2 konijnen (voedsters) geadopteerd en laten koppelen aan mijn konijn Costa (gecastreerd rammetje). Ze hebben op de opvang gezegd dat de beestjes gevaccineerd waren tegen RHD 1&2 + myxomatose in Maart, mijn konijn Costa heb ik laten vaccineren in eind Mei Na 4 maanden in het buitenverblijf gezeten hebben zijn de 2 voedsters jammer genoeg gestorven 😞. Het ging als volgt: op een avond was ik de konijnen aan het verzorgen en 1 voedstertje was rustiger en slaperiger dan normaal en ze wou ook niet eten (die ochtend merkte ik nog niets) We hadden toen direct de dierenarts gebeld en zij zei dat ik een soort middel voor de darmen beter te laten werken moest geven, dat heb ik gedaan maar dat hielp niet... Ik ben die avond/nacht nog meerdere keren gaan kijken maar het beterde niet... 'S morgens ben ik gaan kijken en lag het konijntje dood op de grond... Ik was er kapot van. die avond op dezelfde dag begon het andere voedstertje opeens ook rustiger etc. te doen (bij haar ging het nog sneller, ook zij vond ik 'S morgens dood op de grond... We hadden toen de dag afgewacht en gelukkig heeft Costa het wel overleefd... Ik heb een dag later terug de dierenarts opgebeld, en zij zei dat de twee voedsters waarschijnlijk overleden waren aan RHD en dat ze hadden gelogen over de vaccinatie, ze zei ook dat we normaal gezien een boekje moesten meekrijgen met de info etc. maar daar wisten wij niets van en we hadden dat dus ook niet gekregen... Conclusie, Costa zit terug alleen en ik vind dat heel zielig voor hem want hij is echt droevig en hij mist zijn vriendinnetjes. Daarom wil ik graag een nieuw vriendinnetje adopteren, maar door dit hele scenario ben ik wat bang dat ze op een andere opvang nog een keer gaan liegen en dat wil ik niet meer meemaken! Weet er iemand waar ik wel vertrouwd een konijn kan adopteren en waar ik op moet letten zodat ik dit niet nog een keer meemaak? PS. ik woon in België, Antwerpen.
 7. Onze tuin is volledig omheint met een soort hek van meer dan 2 meter hoog en ook hebben we honden die waken, dus roofdieren zullen hier niet snel geraken, alleen zijn de roofvogels het grote probleem... Ook al heb ik hier nog nooit een roofvogel gezien, wil ik idd wel dat de konijnen hier veilig zitten. Ik zal dus een oplossing moeten zoeken...
 8. Ik wil zelf eigenlijk ook de exacte grootte weten want mijn mama zei al dat het 10 a 11 vierkante meter is 😅
 9. Het buitenverblijf is bijna klaar... Het is een achthoek, dus wat moeilijk om precies te weten hoe groot. Het is niet volledig overdekt maar er is een hok aan verbonden waar ze in kunnen schuilen, is dat goed genoeg?
 10. Ik had het overal verkeerd getypt XD Het verblijf is 9 vierkante meter groot... Even een beetje dwaas geweest
 11. Is dat niet genoeg voor 2 konijnen? Ik weet wel niet exact hoe groot het is, dat moet ik nog eens berekenen...
 12. Ik ga eerst eens kijken of ervergens een opvangcentrum is waar ze een Vlaamse reus hebben, als ik dat niet vind dan zal ik mijn ouders moeten overtuigen om een gewoon konijntje te adopteren... Costa zit niet al 6 jaar alleen maar een 4 a 5 maand, het is een vondeling dus we weten z'n leeftijd ook niet...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .