Spring naar bijdragen

Lana o

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Over Lana o

 • Rang
  Groentje
 1. Hallo, De dierenarts zei dat wat ik dacht juist was. De abces konden ze zonder problemen weg halen en ze moet nu een tijdje aan ontstekingsremmers en antibiotica. Als alles goed gaat komt het helemaal goed!
 2. Natuurlijk ga ik het niet zelf verhelpen!!! Hoe komen jullie daar nou weer bij? Ik ga dat natuurlijk door een dierenarts laten doen! En dat loops zijn wat ik dacht was gewoon hele donkere urine. Daar kwam ik na wat onderzoek ook achter. Maar ik dacht dat het bloed was omdat het zo eruitzag, maar dat was een verkeerde conclusie van mij. Door jullie reacties had ik hele nachtmerries van tumoren enzo. Een abces valt dan zegmaar wel mee als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb mijn ouders al overtuigt om naar een dierenarts te gaan dus dat komt allemaal helemaal goed! Ik wil wel even zeggen dat ik echt nachtmerries kreeg van alle heftige reacties! Ik neem het allemaal echt wel serieus hoor! Anders hadden ze ook niet zo'n hok enz gehad. En nu blijkt het iets best wel onschuldigs te zijn, dus dan is het een hele geruststelling snappen jullie?
 3. Hallo, Ik zag dat er wat verwarring was rondom het bloedverlies. Nee, ze verlies geen bloed meer. Ze had 1 dag nloed verlies. 2 dagen later opeens de bult. Ik heb wat onderzoek gedaan en ik denk dat het een abces is. Dat kan komen door dat een wondje gaat etteren Mijn konijnen hebben een hok van 6 bij 7 m met daarin een gebied met gras van 2 bij 2. Een tuinhuisje van 2 bij 2 en de rest is tegels met een hek eromheen. Ik probeer het allemaal zo veilig mogelijk te maken natuurlijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. In de muur van het tuinhuisje zit een luik waardoor ze naar buiten kunnen. Ik denk dat ze daar of ergens anders gewoon een wondje heeft gekregen. Dat kan natuurlijk gebeuren en dan is er ook geen man overboord! Misschien is ze toen verder gegaan met graven en is er dus bijvoorbeeld zo een bacterie ofzo in gekomen. Dit is gaan etteren en heeft dus een abces gevormd. Dat is dus eigenlijk gewoon een grote puist met pus. Wij mensen hebben een enzym dat de pus vloeibaar maakt. Konijnen hebben dat niet. En een abces kan ook heel snel groot worden en heel plotseling tevoorschijn komen. Een tumor bijvoorbeeld groeit heel langzaam. Ik heb ook kunnen voelen en ze vertoonde geen tekenen van echte pijn. Het voelde ook hard aan maar wel bewegelijk en dat duidt op een abces. Het bloedverlies is ook wel te verklaren. Toen ik ging kijken en voelen zag ik wat korstjes op de abces zitten. Mijn konijnen bewegen heel veel dus als er een knikker aan je buik hangt kan dat nog wel eens ergens tegen aan stoten en omdat er best veel spanning opstaat gaat het dan snel bloeden. Dit zei iemand met verstand ervan. De oplossing is gewoon om de abces leeg te maken zegmaar en te ontsmetten.
 4. Hallo allemaal, Ik schrik hier wel van! Ik dacht echt dat konijnen ook ongesteld werden, omdat deze dat wel vaker bloedverlies rond de vagina had, maar ze heeft nog nooit zo'n bult gehad... Mijn ouders willen het nog aankijken. Ik ben op dat gebied niet de baas...
 5. Lana o

  Groot gezwel op buik

  hallo allemaal, Ik heb 2 konijnen van 8 jaar oud. Pas was eentje van hun loops en ik check dan af en toe of ze al klaar is. Dat deed ik vandaag dus ook. Maar nu kreeg ik de schrik van mijn leven. Ze heeft een enorm gezwel op haar buik. Het bedekt wel een helft van de buik. Ik durfde het niet aan te raken. In het midden is het kaal en heel glad alsof er veel spanning op zit. Ze gedraagt zich nog wel normaal en ze wast zich ook nog goed. Ik denk niet dat ze er pijn aan heeft. Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Groetjes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .