Ga naar inhoud

Bambi&Fendi

Members
 • Aantal items

  482
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Berichten die geplaatst zijn door Bambi&Fendi

 1. 17 uren geleden, Mars&Mello&Emie zei:

  Ik zag dat de hamster een stukje bedding in haar poten had dus is het mogelijk dat ze daarin is gestikt?

   

  Wat voor bedding was het?

   

  17 uren geleden, Mars&Mello&Emie zei:

  Het was een Russische dwerghamster dus we weten ook zeker dat ze niet in winterslaap was.

   

  Het kan in plaats van winterslaap misschien ook torpor zijn geweest? Zoek maar eens op: "Torpor russische dwerghamster".

  En anders lag het misschien aan een onderliggende ziekte.

 2. Omdat er op de verpakking "kleine beloningssnoepjes" staat, denk ik dat ze daarom erbij zetten dat het ideaal is voor grondwerk, aangezien je je paard dan vaak wat meer beloningen geeft. Bij grondwerk sta je namelijk naast je paard. Bijvoorbeeld een paard leren stil staan, meelopen, wijken, enz. Als je elke keer een paard een beloning geeft als ze het goed doen dan ben je er zo een paar kwijt, dan kan je beter wat kleinere snoepjes gebruiken

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 1
 3. Over het algemeen "vechten" gerbils best vaak. Ik zou het eerder "ruzie maken" noemen. Het zijn erg territoriale dieren, met name de dominante van de twee.

  Ik zie dat ook vaak, maar dan vooral bij gerbils die net gekoppeld zijn; een gerbil rent de ander achterna en probeert hem te bijten, en daarna gaan ze ieder aan een andere kant van het hok liggen. Vaak gaat dat zo een paar keer door. Als het hierbij blijft en zolang er geen bloed of wonden te zien zijn is het eerder een spel, of in ieder geval geen serieus gevecht. Maar ik zou ze wel goed in de gaten houden zolang je dit gedrag blijft zien en zeker weet dat het daarbij blijft.

   

 4. Ik heb een tijd geleden paardebloemblad gekocht (bij een andere webshop) en vandaag zag ik daar kleine beestjes in rondkruipen, die blijkbaar aan de kruiden hebben gegeten om te overleven. Deze zaten er toen ik de zak had gekocht nog niet in. Ik neem aan dat er eitjes in zaten die inmiddels zijn uitgekomen. De konijnen hebben er nog niet van gegeten, en de zak heb ik weggegooid. Om dit te voorkomen heb ik gelezen dat je de kruiden een aantal dagen in de vriezer moet doen zodat de eitjes doodgaan. Iemand hier ervaring mee? Want hoe zit dat met ontdooien? Gaan de kruiden dan niet beschimmelen?

  Screenshot_20220906-182413-931.png

 5. Mijn konijnen zijn gek op "Versele-Laga Nature Timothy Hay" hooi.

  Dat zijn mooie lichtgroene, dikke stengels. Ze vallen er altijd meteen op aan en laten geen enkele spriet liggen. Van ander hooi zijn ze ook niet zo gek.

  Ik weet niet of je die al eens hebt geprobeerd?

 6. Het beste is om hem mee te nemen naar een dierenarts die je kan vertellen om welke bacterie het gaat. Hij kan de cavia dan behandelen. Van wat ik weet is dat dat uit een antibioticum behandeling bestaat. Alleen als er nog geen wondjes zijn is dit niet nodig. Als hij er echt last van heeft (loopt aanzienlijk minder, of loopt raar) dan kan pijnstilling ook nog wel eens helpen.

  Zelf kan je de cavia's nagels kort knippen en hem op een zachte, droge ondergrond zetten.

 7. 1 uur terug, mammafelina zei:

  Voor Saar (onze Syrische hamster) gebruik ik houtvezel en katoen. In haar verblijf werk ik met laagjes, dus eerst een laag houtvezel, dan een laag katoen en dan weer een laag houtvezel. De tunnels die Saar graaft blijven redelijk goed staan.

  Ah, dat kan ik wel eens proberen. Maar ja, ze zit er nu pas zo'n 5 dagen in en ik wil haar het liefst niet in haar wen-periode uit het hok halen en haar holletje kapot maken. Meestal maak ik vanwege de grootte van het hok pas na zo'n 8-12 weken schoon, maar dan zou ze dus een redelijk lange tijd niet goed kunnen graven..

 8. Hoi,

   

  Ik heb sinds een paar dagen mijn nieuwe (Syrische) hamster Peach opgehaald, van 12 weken oud. Hartstikke leuk beestje. Nu heb ik haar zo'n 25-30cm bodembedekking gegeven. Ze slaapt er ook in, de huisjes gebruikt ze niet. Nu zag ik dat ze vanochtend een heel tunnelsysteem aan het graven was. Of nou ja, aan het proberen. Ze was aan de randen, tegen de zijkant van het glas aan het graven, waardoor je haar bezig kon zien. Terwijl ze aan het graven was, schopte ze de tunnels achter zich weer dicht. Ze duwt de bodembedekking onder zich en dan trapt ze dat naar achteren, waardoor ze niet meer terug kan. Volgens mij komt dat omdat de bodembedekking naar beneden valt, want aan haar tactiek zal het vast niet liggen (neem aan dat een hamster instinctief wel weet wat ze doet 😁). Maar ja, het lijkt me best frustrerend en ontmoedigend voor haar om vaker een tunnel te graven, als alles achter haar meteen weer dicht zit.

  Voor de bodembedekking gebruik ik cotton & comfort van Ekoo, gemixt met hennepvezel van Happy Home. Had gehoord dat dat een goede, stevige combinatie is voor de hamsters om tunnels in te kunnen graven, dus op aanraden van anderen heb ik dat gekocht.

  Heeft iemand misschien een goed alternatief wat ik zou kunnen proberen, of moet ik er misschien nog iets extra's doorheen mengen?

 9. Wat voor hamster heb je? Roborovski hamsters hebben vanwege hun vacht behoefte aan best een groot zandvlak, ze wonen in het wild ook in zanderige gebieden, voor hun zou ik een groot zandbad sowieso standaard gebruiken.

  Voor Campbelli of Russische dwerghamsters is het ook een leuke toevoeging, zij gebruiken zo'n zandbad naar mijn ervaring een stuk meer dan Syrische hamsters. Ik heb een Syrische, en een zandbakje, maar die gebruikt hij amper. Heb hetzelfde verhaal gehoord van anderen.

  Je kan er inderdaad het beste chinchilla zand voor gebruiken. Ze kunnen het ook als toilet gaan gebruiken, let daar wel op 😁

  Zo'n badje kan eigenlijk wel standaard in de kooi staan, of je moet zien dat ze last van jeuk krijgen (hun huid kan uitdrogen door teveel gebruik), dan is het beter die er uit te halen. Dan kan je er dus ook voor kiezen om hem af en toe er in te zetten.

   

 10. 11 uren geleden, Eefje zei:

  Ooh wat zonde! Lichte plekken aan de bovenkant kunnen wel op de aanwezigheid van trips duiden, maar die zou je dan toch ergens moeten kunnen zien als je goed kijkt. Ik zou toch denken dat hij ergens door aangevreten wordt, zeker omdat het een alocasia is 🙈.

  Ik zie echt geen trips of iets dergelijks, en geen van m'n andere planten hebben er last van. Daar is ook geen enkel beestje of iets bij te vinden... De andere bladeren doen het wel goed, het lijkt enkel het grootste blad aan te tasten. Maar verder is hij ook niet geel 🤔 Ik snap er niks van

 11. Dit is de onderkant van m'n alocasia dragon scale 🤨. Op de bovenkant zijn allemaal kleine lichtgroene vlekken, het lijken op kringen. Heb daar ook een foto van maar daarbij krijg ik een foutmelding als ik die wil uploaden. Nergens beestjes of iets te bekennen... Wat zou het dan betekenen?

  Screenshot_20220102-210759.png

 12. 1 uur geleden, Kolino zei:

  Weet iemand hoe vaak je zo'n kleine kerstboom in pot water moet geven? Ik weet zo niet welke soort het is, vermoed een soort den (Pinus pinea/pijnboom).

  Mijne geef ik 1x per week, merk dat de grond redelijk snel uitdroogt. Als dat bij jou niet zo is zou ik dat eens in de 1,5-2 weken doen

 13. Op 15-12-2021 om 10:01, Eefje zei:

  Welke planten hebben jullie nog op het verlanglijstje? #inspiratienodig 

  Bij mij staan de Beaucarnea recurvata, Dracaena Janet Lind, Kentiapalm, Philodendron black cardinal, Philodendron minima, Syngonium neon robusta nog op m'n lijstje 😁 Eerder stond de Alocasia dragon scale daar ook bij, maar die heb ik laatst gekocht. Ook een aanrader, vind 'm prachtig!

 14. Mijne leven buiten, vonden het vorig jaar (hun eerste oud en nieuw) doodeng. Kropen meteen hun nachthok in en kwamen er 's ochtends pas weer uit toen het al weer een paar uur lang stil was. Wilden toen ook niet eten... Gelukkig die middag wel weer.

  Beloofd alweer veel goeds 😬 Wil bijna zeggen "hopelijk valt het dit jaar mee" maar dat zal wel niet, er wordt nu al dagelijks vuurwerk afgestoken bij mij in de buurt.

 15. 1 uur geleden, Eefje zei:

  Haha ja ik heb een lemon mint stek die ik in de lente geworteld heb opgehaald, hij had 2 blaadjes en eentje opgerold. Heeft er maanden over gedaan om dat blaadje uit te rollen, stond toen heel lang ogenschijnlijk stil en is nu alweer weken bezig met een nieuw blaadje dat nog opgerold zit in een klein stengeltje en steeds een heel klein stukje omhoog komt. Mijn andere agla's groeien ook niet hard, maar toch een stuk sneller dan deze 🤷.

  Dan zou je denken, dat komt omdat het nu richting de winter gaat en alweer een poos herfst is. Maar ja, die heb je dus al sinds de lente. Misschien als hij groter wordt, meer bladeren heeft en dus meer zon kan vangen kan hij harder groeien? Verzin nu ook maar iets hoor 😁 Heb de lemon mint opgezocht trouwens, die is echt gaaf! Ik heb zelf de aglaonema stripes

 16. 57 minuten geleden, Eefje zei:

  Mijn syngonium Arrow is ook één van mijn favoriete planten, ook zo gemakkelijk, enthousiast en prachtig ❤️. Aglas heb ik ook een paar van, zijn bijzondere planten om te zien en ook bijzonder gemakkelijk in de verzorging, ze geven geen krimp in wat voor omstandigheden dan ook. Wel trage groeiers.

  Inderdaad! Mijne heeft afgelopen tijd wel een paar nieuwe bladeren gekregen, maar nu 't kouder wordt is dat sinds kort gestopt. Soms heb ik ook dat een nieuw, jong blad geel wordt en afsterft, alleen bij die plant 🤨

 17. 27 minuten geleden, Evee zei:

  Dat van de pannenkoekplant herken ik wel @Bambi&Fendi die van mij doet het ook minder goed en heeft af en toe een bruin blad. Ik heb hem al een ander plekje gegeven. 

  Die van mij staat al 3+ jaar op dezelfde plek dus ik durf hem eigenlijk niet meer te verplaatsen 😬

 18. Mijn polka dot plant/hypoestes confetti begint nu erg te lijden. Ik heb hem ergens deze zomer gekocht als mini plantje, nu is hij bijna zo'n 30-40 cm hoog, maar er beginnen aardig wat blaadjes af te vallen. Vooral aan de onderkant heb ik nu kale stengels. Ook mijn pannenkoekplant ziet er wat minder florissant uit, zelfde voor mijn tradescantia tricolor. Begint nu opeens na een enorme groeispurt verdorde blaadjes te krijgen. Bij de rest merk ik nog niks, behalve dat ze geen nieuw blad meer aanmaken.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .