Ga naar inhoud

Zaar12

Members
 • Aantal items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Mo en Mina

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Zaar12's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

1

Community reputatie

 1. Ik heb ruim een jaar geleden een konijnenkoppel van iemand overgenomen. Ze waren toen ruim 3 jaar oud. Ik heb de ram nooit echt in goede gezondheid gezien. Hij ligt graag in de zon, deed weleens gek in de zandbak, maar over het algemeen zit/ligt hij met een chagrijnig gezicht (vermoedelijk van de pijn). Het afgelopen jaar vele dierenartsbezoeken gehad (konijnenkundige DA) en hij heeft een aantal chronische problemen. Snot, opgehoopt oorsmeer en een gebit dat verkeerd groeit (kiezen sluiten trapsgewijs op elkaar aan). Ik spoel om de paar dagen zijn oren en neus met een zoutoplossing met fluimucil. Toen ging hij opeens veel drinken en plassen. Bloed en urineonderzoek gedaan, een tijd lang antibiotica en voor de zekerheid panacur. Inmiddels drinkt hij wel weer een normale hoeveelheid. Maar het snot wordt steeds erger. Hij heeft vaker niesaanvallen en sinds zaterdag soms ook een piepend geluid bij het ademhalen. Ik ben de laatste tijd steeds vaker aan het denken of dit het nog wel waard is voor hem. Zijn oren en neus spoelen vindt hij verschrikkelijk, hij eet steeds moeilijker en langzamer. Hij ziet er soms zo ongelukkig uit en in veel pijn. De dierenarts zegt ook dat we niet meer kunnen doen dan richten op comfort. Hij krijgt daarom voortaan ook een lage dosering metacam. Wanneer is het tijd om hem in te laten slapen? Hoe staan jullie hierin? Wachten tot hij nog meer moeite heeft met ademen en ondertussen hopen op een wonder. Of hem laten gaan als hij nog niet ieder moment dood kan gaan? Ik vind het heel lastig...
 2. Gisterenochtend is mijn voedster van 4 jaar gecastreerd. Ik heb haar nu bijna een jaar en wilde haar al eerder castreren. Helaas door het weer, en daarna gezondheidsproblemen met de ram kwam het er steeds niet van. Ik zag er ook best tegenop, omdat ze de jongste niet meer is. Maar het gaat zo goed dat ik het een beetje merkwaardig vind. Toen ik haar ophaalde viel me al op hoeveel ze bewoog in de box. Thuis had ik een stoffen puppyren voor haar ingericht, ze was heel nieuwsgierig (stond de dag ervoor buiten en toen hopte ze er regelmatig in). Ze was ook wel moe en ze at niet veel. 'S nachts ging ze echt moeilijk doen omdat ze los wilde, in de ochtend ook weer. Knagen, graven en toen ik haar binnen los had ging ze moeilijk doen bij de buitendeur. Ik heb de deur toen open gedaan en ze leek gelijk helemaal haar oude zelf. Knabbelen aan dozen, rondhuppelen, naast haar maatje zitten, beetje aan het hooi knabbelen. Ik bleef haar natuurlijk goed in de gaten houden, maar het lijkt echt heel goed te gaan. De zandbak is dicht en ook de toiletbak met houtkorrels heb ik weggelegd. Er ligt ook nergens stro. Ze verblijven op mijn dakterras, dus op tegels. Als ik thuis ben lopen ze los rond, ze houd er absoluut niet van om opgesloten te zitten. Ik wil haar vannacht wel weer binnen houden. De dierenarts heeft op het algemeen nazorg formulier 10 dagen gezet, maar de assistent zei dat ze met dit weer best buiten kan zijn, mits het tochtvrij is. Wat denken jullie? Ik weet dat het niet goed is om haar overdag buiten te laten en 's nachts binnen, maar gezien het weer is dat nu misschien niet zo'n probleem? Haar hele dagen binnenhouden vind ik echt zielig, omdat ze buiten zo geniet en het echt lijkt of er niets aan de hand is. Lijkt me ook fijner voor haar maatje, dan hoeft dat koppelen hopelijk ook niet.
 3. Bedankt voor alle informatie! Ook leuk om alle andere hokken te zien. Ik ga dan toch maar voor nog een ren ipv groot hok. Dit is hoe ik het nu heb, maar het hok is al wat ouder dus ik wil het graag veranderen. Ik ben helaas zelf niet erg handig, dus dat wordt zoeken naar een handige Harrie ;).
 4. Hallo, Mijn twee konijnen wonen in een hok met ren eronder van 2 meter breed. Daaraan zit een ren van ruim 3 meter (die is altijd toegankelijk). De ren heb ik overdekt met doorzichtig tafelzeil, zodat ze daar ook droog blijven. Het hok heb ik laatst op een andere plek gezet, daardoor moest ik de trap van het hok ook veranderen. Nu heb ik een soort platform vanaf waar ze de trap kunnen nemen. De voedster vind dit plekje helemaal geweldig en ligt er veel. Het is aan alle kanten open (met gaas uiteraard) en van boven bedekt met zeil. In de winter zitten ze overdag en 's nachts meestal in het hok (boven) als ze slapen (altijd in het gedeelte met 'raam', nooit in het stukje dat helemaal besloten is). Ik overweeg om een nieuw hok te kopen, en ik vraag me nu af of het misschien beter is om nog een (hoge) ren te kopen en daar een verdieping in te maken (voor als het regent). En dan nog een klein nachthok. Of toch maar weer een groot hok met eronder een ren. Het valt me op dat veel van deze grotere hokken vaak maar een klein raampje hebben. Daarnaast vind ik ze qua afmeting vaak te klein (wil niet kleiner dan 180 cm breed). Ik heb het idee dat mijn konijnen het ook in de winter vaak beetje benauwd vinden in het hok. Want ze liggen altijd al met hun kopje uit het 'deurtje' (gat voor de trap). En als ik te veel stro in het hok deed dan werd dat ook naar het nachthok geschoven (waar ze nooit komen, behalve om rommel te maken) Wat denken jullie? Klein nachthok en een ren erbij, of toch maar een groot hok met de huidige ren.
 5. Ik ben heel benieuwd hoe het inmiddels gaat Freya. Ik heb zelf een konijn (hangoor) van 4 jaar die veel last heeft van oorsmeer. De DA heeft het 2 keer in 3 maanden tijd onder narcose uitgespoeld. Ik moest hierna zelf dagelijks fluimucil in zijn oren en neus moeten spuiten. Helaas voelde ik vanochtend (na bijna een maand) toch weer een bult (ook heel snel ineens weer). Het enige wat nu nog kan worden gedaan is zo'n lateral wall operatie denk ik. Ik twijfel erg omdat hij al wat ouder is en ik geen ervaring heb met operaties bij konijnen. Daarnaast gaat het ook een dure ingreep zijn vrees ik. De oren spoelen en medicatie etc heeft me nu al meer dan 700 euro gekost dus het tikt allemaal wel erg aan helaas. Maar ik wil natuurlijk ook het beste voor hem. Ik hoor graag of de operatie al heeft plaatsgevonden en hoe het is gegaan/gaat. Hopelijk is het bij jullie konijntje meegevallen.
 6. Volgens de DA was het otitis externa, geen oorontsteking maar alleen veel oorsmeer. Daarom alleen spoelen en geen antibiotica gehad. Maar ik twijfel nu dus of het toch geen middenoor ontsteking is.
 7. Mijn konijn Mo (hangoor) heeft last van oorsmeer. Twee maanden geleden naar de DA geweest ivm jeuk aan de oren. Bleek dat er toen opgehoopt oorsmeer zat. Onder narcose hebben ze dat weggespoeld. Een kleine 2 maanden was het helaas weer zo ver. De oren, en deze keer ook de neus, werden weer onder narcose gespoeld. Ik moet nu ook 2 weken dagelijks zijn oren en neus spoelen met een slijmoplossend middel (fluimucil). Dit wordt met de dag moeilijker (hij houdt er niet van om aangeraakt te worden). Nu een dikke week verder heeft Mo nog steeds best veel jeuk aan zijn oren. Ik zie hem regelmatig schudden met zijn kop en krabben. Verder eet hij nog goed en geniet hij lekker van de zon. Ik voel geen oorsmeer meer zitten, maar zodra ik met het spuitje in zijn oor ga flappert hij al heel wild met zijn oren. Geen idee of dat normaal is. Ik heb de DA al gebeld, en ze gaan het overleggen maar het kan tot maandag duren tot ik wat hoor. De DA die Mo behandeld is helaas een maand op vakantie, dus dat maakt het extra vervelend. Ik ben zelf bang dat hij een middenoorontsteking heeft en wellicht dat het trommelvlies gebroken is. Over dat laatste kan ik helaas weinig vinden, maar niet handig om dan te blijven spoelen natuurlijk. Maar lijkt me dat een konijn in dat laatste geval heel veel pijn heeft. Heeft iemand ervaring met middenoorontsteking en/of spoelen van de oren? Ik hoor graag hoe anderen erover denken.
 8. Hallo allemaal, Het lijkt soms net alsof mijn konijn aan het eten is, maar hij heeft dan niets in zijn mond. Klinkt een beetje raar, maar dan zit hij en zie ik opeens dat hij zijn mond beweegt zodat het net lijkt alsof hij aan het eten is, terwijl er geen hooi of eten in de buurt ligt. Mijn andere konijn doet dat niet. Ik ben dus toch een beetje benieuwd of dit betekent dat er misschien iets aan de hand is. Iemand ervaring hiermee of weet waarom konijnen dit doen? Hij eet overigens prima groenvoer, kruiden en biks, met hooi is meneer helaas erg selectief (KK DA kon geen reden hiervoor vinden).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .