Spring naar bijdragen

Glo

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over Glo

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Een plantenspuit met water vullen en daarmee op hun snoet spuiten wil ook helpen om ze af te leiden als ze te ruw worden. Als de woede niet diep zit heb je kans dat ze hun natte snoet zo irritant vinden dat ze zich gaan wassen. Dat is meteen een ontspannen bezigheid en schept een band 🤣.
 2. Super trouwens dat Pim een maatje krijgt en dat je de opvang weet te vinden!
 3. O en let ook op voor vroege E. cuniculi verschijnselen. Ik had het zelf nog niet meegemaakt, maar had wel bij het koppelen al gezien dat de achterhand wat zwakker was. Toen niet allarmerend, omdat een van mijn eerdere konijnen ook zoiets had vanaf de geboorte en er oud mee is geworden (12 jaar). Dit nieuwe konijn bleek achteraf gezien die verschrikkelijke ziekte te hebben. Een jaar later had ze binnen een dag ineens een scheve kop, begon te tollen en nog voor ik bij de dierenarts terecht kon was ze dood. Heel heftig om mee te maken. Ook voor het konijnenmaatje dat nu weer zijn maatje had verloren. Ik wil je niet bang maken. Maar het zijn helaas de dingen die kunnen gebeuren. Kijk dus goed naar het beestje en vraag het als je iets denkt te zien of twijfelt. Ze kunnen je in de opvang heel goed helpen en hebben heel veel ervaring!
 4. Het helpt als je het karakter van je konijn beschrijft aan de opvang. Bij huize pluis staan uitgebreide beschrijvingen bij de karakters van de konijnen die ze aanbieden. Daaraan kun je al een beetje lezen of het konijn bij jou en je konijn past. Inderdaad ook een goede tip mbt vacht ed. Maar kijk/vraag ook naar het gebit. Ik heb een keer een konijn gehad waarvan de voortanden verwijderd waren ivm verkeerde groei. Leek geen probleem, maar qua voeren is dat echt wat anders. Alle lekkere hapjes (In voor haar te pakken stukjes gesneden) waren meestal snel weggehapt door het andere konijn 😋. Koppelvakantie heb ik zelf nooit gedaan. Je ziet vaak zelf snel genoeg of er een klik is. Bij mij gingen de koppelingen steeds goed genoeg om ze samen te vervoeren in de auto terug. Doordat dat ook een beetje spannend is voor ze groeit de band. Thuis verder koppelen in een voor beide onbekende omgeving. Ik moet er wel bij zeggen dat de konijnen die ik gekoppeld heb heel tam waren en niet heel erg dominant. Dat zal schelen in het koppelen, vooral als je daar een niet al te pittige bij zet.
 5. Bedankt allemaal voor het meedenken! Ik ga rustig de tijd nemen om te kijken hoe ik opnieuw ga starten en wat de mogelijkheden zijn bij een opvang.
 6. Ik denk inderdaad ook aan alleen een voedster en die laten dekken. Als kind ben ik zo een keer tot mijn eerste koppel gekomen. Mijn allereerste konijn was een ram alleen. We waren echt maatjes. Hij liep overal achter mij aan. Ik was heel veel met hem bezig. Toen hij veel te vroeg (4jaar) overleed door onervarenheid (darmen lagen stil weet ik nu. Ik maakte mij zorgen omdat hij niet at, mijn ouders dachten dat het wel tot morgen kon wachten..). Ik wilde vervolgens weer zo’n lieve ram, maar de fokker had zich vergist 😆 en het bleek een voedster. Ik mocht haar ruilen, maar dat wilde ik natuurlijk niet meer. Ik mocht haar toen laten dekken. Ze kreeg twee jongen. Een drukke voedster en een super lieve ram. De ram is gecastreerd en gebleven (was een goede combi). De voedster ging naar een ander gezin. Ik heb er leuke herinneringen aan muv het afscheid van de voedster. Maar wellicht heb ik veel geluk gehad en zie ik die optie dus te rooskleurig in.
 7. Bedankt voor de tip om een zwangere voedster uit de opvang op te vangen. Aan die mogelijkheid had ik nog niet gedacht (wist niet dat dat kon). Heel erg bedankt voor het meedenken! Ook ik heb mijn twijfels over het gedrag van de ram dat zal veranderen na castratie. Vandaar ook mijn vraag hier in de hoop dat er ervaring mee is. Ik weet hoe het is als het geen goede combi is en ook hoe het is als het dat wel is.. dus ik ga zeker voor een goede combi 🙂 Qua nest: veel eerste nesten van NHD zijn klein. Ik heb zelf ruimte. Dus zelf houden is een optie als ik geen fijn nieuw huisje voor ze vind. Dus ondanks begrijpelijke bezwaren van forumleden zie ik daar geen grote problemen. Ik lees het graag als iemand ervaring heeft met mijn oorspronkelijke vraag. Ik heb zeker nog niets besloten. Wil goede afweging maken in de mogelijkheden om opnieuw te starten met jonge dieren (en ja ik ben bekend met de konijnenopvang). De konijnen die ik nu op het oog heb zijn van fokkers die gaan stoppen (voedster heeft nog geen nest gehad) en hun dieren een goed huis willen geven. Daar werk ik graag aan mee, maar wel goed 😊.
 8. Hoi allemaal, Hier een vraag van een ervaren konijnenbezitter die na een konijnenpauze ivm overlijden laatste dier van koppel nu weer wil gaan starten :-). Ik heb twee leuke konijnen op het oog. Beide ongeveer 1 jaar oud (ongecasteerde ram en ongecastreerde voedster). Ik heb zelf al een aantal keer succesvol een koppeling gedaan via een konijnenopvang, maar altijd met gecastreerde konijnen. Nu zou ik heel graag 1 keer een nestje willen, maar vervolgens het rammetje laten castreren, zodat er zeker niet meer nesten komen. Heeft iemand ervaring met een dergelijke koppeling. Heeft het kans van slagen? Ik begrijp dat jullie geen nesten willen promoten, maar hoop toch dat ik helpende reacties krijg. Alvast bedankt! Glo
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .