Ga naar inhoud

bibi&bobo

Members
  • Items

    65
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bibi&bobo

  1. 20 minuten geleden zei Punky punk:

    Jou beschrijving van de keutels lijken gewoon op blindedarmkeutels.

     

    Normaal gezien zou je die niet mogen liggen want meteen na het leggen moeten ze die opeten.

     

    Als ze die niet opeten moet je even de oorzaak zoeken.

     

    Het kan natuurlijk dat ze een beetje ziekjes zijn en dat het inderdaad gewoon bijwerkingen van de inentingen zijn. 

     

    Of het kan zijn dat jou konijntjes overgewicht hebben. Als ze overgewicht hebben kunnen ze niet meer bij de anis waardoor ze die niet kunnen opeten.

     ze hebben geen overgewicht en ik zat gister naast bibi toen ik haar zo'n blindedarm keutel vanuit de anus zag eten 🤪

    dus ik denk dan idd dat ze ziekjes zijn ..

    dankjewel

    • Vind ik leuk 1
  2. hoi, 

    Bibi en Bobo zijn vanmiddag ingeent, maar ik zie net in het toiletje dat het hele kleine, zwarte, slijmerige keutels zijn. 

    Verder zijn ze actief en eten ze nog steeds hetzelfde.

     Is dit een bijwerking van de inenting of niet??

  3. 9 hours ago zei Bambi&Fendi:

    Ik zou steriliseren zeker aanraden... Het kan inderdaad duur zijn, maar het belangrijkste is dat je het bij een konijnkundige dierenarts doet.

     

    Nou ja het is een zwaardere operatie dan de castratie van een ram. Een voedster gaat echt onder narcose... Maar het gaat gelukkig heel weinig mis. Je moet zelf weten of je dat risico wil nemen.

     

    Ik hoor van veel mensen dat ze dan naar binnen moeten, maar ik heb het in september gedaan toen het nog redelijk warm was en haar gewoon buiten gelaten. Ik weet niet goed hoe dat in de winter werkt. Dan is het inderdaad te koud voor haar om zichzelf warm te houden na zo'n ingreep, dus naar binnen zal dan zeker moeten. Maar wanneer ze dan weer naar buiten kan weet ik ook niet.

     

    Ik heb dit niet gedaan. Mijn konijnen zijn ontzettend aan elkaar gehecht en zijn nooit van hun leven apart van elkaar geweest, dus heb ze gewoon bij elkaar gezet. Wel goed in de gaten gehouden, maar dit ging prima. Soms heb je dat ze de rangorde opnieuw willen bepalen omdat een van hen zwakker is, maar dat moet je dus goed in de gaten houden.

     

    Ik heb dit wel gedaan. Ze zijn samen naar de dierenarts geweest, waar mijn voedster in slaap werd gebracht en geopereerd, en daarna is ze meteen weer bij mijn ram neer gezet zodra ze wakker was. Op die manier had ze steun aan hem, en aangezien mijn ram als de dood is om alleen te zitten, heb ik hem meegebracht.

     

    Die van mij hebben nooit gevochten of raar gedaan na de sterilisatie... Dus hopelijk verloopt het bij jou ook allemaal goed! Als je vragen hebt kun je ook altijd je dierenarts bellen, dat heb ik ook gedaan. Als je vertrouwen in je dierenarts hebt moet het helemaal goed komen. Vergeet niet dwangvoer en een spuitje voor het geval dat mee te vragen, want daarvoor moest ik nog na sluitingstijden naar de dierenarts om het op te halen. Dat zou ik dus meteen doen. Sommige konijnen eten namelijk niks als ze pijn hebben.

     

    Succes!

    heel erg bedankt!!!!!

    • Vind ik leuk 1
  4. heey

    Ik ben wel benieuwd naar het eetschema van jullie konijnen!

     

    Dus wat je geeft bijv: brokjes, groentes, kruiden, snoepjes etc

    En ook hoelaat...

    En hoevaak je het hooi bijvult en het water verschoont...

     

    Hier is die van ons:

    8:00/10:00  =  50 gram brokjes

    soms in de middag een snoepje

    19:00/21:00 = 150 gram groentes. 

     

    Ik vul het hooi aan als het (bijna) op is dus bijna elke dag wel...

    En vers water ook elke dag. 

     

     

     

     

     

     

  5. hoi, 

     

    Mijn voedster plast ineens naast de wc en rijd soms op de ram...

    kan een sterilisatie hierbij helpen?

     

    zoja, hoeveel kostte dat bij jullie? Bij onze dierenarts is het 160 euro en dat vind ik behoorlijk duur...

    Weten jullie een goede dierenarts in overijssel waar het goedkoper kan?

     

    En nog een paar vragen: 

    1: welke risico's zitten er aan verbonden?

    2: moet ze binnen herstellen van de operatie, of mag ze buiten blijven. Want dat kan toch niet? zo in de winter ineens naar binnen.... 

    3: moeten de ram en voedster dan uit elkaar? of mogen ze wel bij elkaar blijven. 

    4: en de laatste, Moeten ze met ze 2 naar de dierenarts voor gezelschap of hoeft dat niet..

     

     

     

  6. Hoi allemaal

     

    ik ging vanochtend naar de konijnen en zag ze toen dus zitten maar ze waren ontsnapt en de ren stond helemaal in de kreukel. Ik kon geen opening vinden en had toen het vermoede dat ze erover heen springen.

    toen ik net terug ging precies hetzelfde😬

    ik heb ze toen naar de ren gebracht omdat ik wat leuke fotos wou gaan maken maar toen ik omkeek zag ik bibi (vrouwtje) op de kop van bobo (mannetje) rijden😱 

    ik heb ze nog nooit zien rijden ... dus dit was best een shock voor me. Mijn ouders zijn niet thuis en ik heb geen idee wat ik moet doen...

    Bibi likt Bobo nu de hele tijd maar het kan dus ook zijm dat ze aan het vechten of rijden waren dat ze daarom over de ren zijn gekomen???

     

    iig bobo is gecastreerd en bibi niet.

     

    wat moet ik doen?!!!!!

  7. 11 uur geleden zei BaasjevanBrownie:

    Mee eens, er hoort geen varkensvet in konijnenvoer thuis, dat is echt niet goed voor planteneters. En in de konijnenkorrel extra van de Welkoop zit anti-coccodiose middel wat al helemaal slecht is om standaard aan je konijn te geven. Echt opletten wat je bij de Welkoop koopt, het is erg jammer dat ze aan zulke ongezonde toevoegingen doen.

    En idd de verpakking klopt niet, 20 gram per kilo konijn is prima. Fabrikanten willen altijd dat je meer voert zodat je sneller voer bij gaat kopen. 

    Zijn je konijnen al wel volgroeid? Je moet ze voeren naar hun uiteindelijke gewicht. Op je foto zien ze er niet uit als dwergjes, dus wellicht worden ze nog groter?

     

    ze zijn 7 maanden en 1,1 kg en 1,4 kg. 

     

  8. 2 uur geleden zei Evee:

    Op die manier zijn er in het verleden al heel wat nestjes voorbij gekomen die niet de bedoeling waren hier op het forum. Vandaar dat dit dus ook echt niet het advies is. 

    Zeker van konijntjes van winkels, waar je de exacte geboortedatum nooit weet, omdat de medewerkers maar wat schatten. Dan zit je er zo een week naast, met alle gevolgen (een tienerzwangerschap + nestje dus!) die er bij horen!

     

    Dus dit is zeker niet aan te raden!

     

     

    ik zeg ook niet dat het aan te raden is en die mijn konijnen komen zeker niet uit een dierenwinkel😱

     

    zo is het bij mij gegaan en dit raadde de dierenarts aan.

  9. Die van mij hebben tot  de castratie van de ram bij elkaar gezeten. Hij werd met 12,5 week gecastreerd en daarna heb ik ze 3 weken apart gehouden.

     

    Bij de meeste dierenartsen kan het vanaf 4 maanden of wanneer de ballen van je konijn zijn ingedaalt. 

     

  10. 16 uur geleden zei happy211:

    Weet je hoeveel kool ze ongeveer gegeten hebben, hoe groot het aandeel kool was in de mix?

     

    Kool kan inderdaad gas veroorzaken bij konijnen die er gevoelig voor zijn. Met een beetje geluk hebben ze dus maar weinig kool gegeten en zijn ze er niet gevoelig voor.

    Het beste wat je nu kunt doen is goed op je konijnen blijven letten. Als ze stoppen met eten moet je naar een dierenarts gaan. Die geven dan een middel om de darmen op gang te houden en kunnen je het beste advies geven wat je konijn nodig heeft (wel/niet dwangvoeren, kijken of het konijn zichzelf op temperatuur kan houden, etc.).

    Zelf kun je dus niet meer doen dat ze goed in de gaten blijven houden.

    Hopelijk valt het allemaal mee.

    Tot nu toe valt het gelukkig mee :) Ik denk ook niet dat ze heel veel er van hebben gehad, ik had maar een bodempje in het bakje gedaan en daar zat dus ook nog ijsbergsla en radiccio in. Ze eten en drinken nog gewoon en ze rennen nog rond. 
    bedankt voor je reactie 

  11. hoi

    ik geef mijn konijnen altijd in de ochtend biks en in de avond groenvoer, we hadden sla over van het avondeten. Ik had dus een bakje gegeven met een beetje van die zak sla, maar toen ik weer naar binnen ging en de zak las, stond er op: ijsbergsla, radicchio en witte kool.... 

    van ijsbergsla hebben ze nooit iets gehad, van radicchio ook niet... maar een konijn mag dus geen witte kool hebben. Is het heel erg dat ik het nu heb gegeven... want toen ging kijken was het bakje al leeg. 

    Normaal zoek ik echt ALLES op of ze het wel mogen hebben en dit x dus niet omdat ik er niet vanuit ging dat er iets "giftigs" tussen zou zitten. 

    Ik ging net > 2 uurtjes later even kijken, en ze rennen nog vrolijk rond.... 

     

    ik lees op internet alles over gasbuikjes etc... 

  12. 2 uur geleden zei BaasjevanBrownie:

    Kan het ook niet met de leeftijd te maken hebben? Ik had mijn vorige konijntjes van baby af aan en zij maakten op jonge leeftijd veel meer binky’s dan later. Kleine kinderen zijn ook speelser dan volwassenen. Nu komen mijn konijntjes van het asiel en heb ik ze al ouder gekregen. Vooral Brownie (zo heette hij al, anders had ik hem Binky genoemd, want hij maakt er echt veel) maakt veel binky’s, vooral als ik wisselingen aanbreng in de ren of iets te spelen geef. Ook als hij mij ziet begint hij al met z’n kop te schudden, zo schattig. Het andere konijntje is er nog niet zo lang, maar heeft s avonds even een dol uurtje. Ik merk ook dat ze veel minder actief zijn nu met de kou en veel tijd in hun hok doorbrengen ipv de ren. Dus dat zal ook wel meespelen. 

    Hoe zijn de konijntjes verder met elkaar? Liggen ze tegen elkaar aan/ likken ze elkaar? 

    De laatste tijd liggen ze nooit languit en wassen ze elkaar niet... ze slapen wel is naast elkaar en ze zitten wel is tegen elkaar aan hoor.

    • Vind ik leuk 1
  13. 8 minuten geleden zei Bambi&Fendi:

    Pfoe ja lastig. Misschien kan het inderdaad door het puberen komen, want daar zitten ze natuurlijk nu wel middenin. Dan kan het zijn dat ze toch merken dat hun karakters botsen. Jonge konijntjes zijn vaak te jong om dat te begrijpen.


    Maar ja, als ze niet vechten en elkaar niet ontwijken, klinkt het niet alsof ze elkaar niet meer leuk vinden. Wat Okki zei kan ook: dat ze het te koud hebben (al liggen mijne nog wel gewoon languit op de grond buiten).

     

    En geen binky's en bunnyflops maken hoeft niet per se te betekenen dat ze ongelukkig zijn. Iemand heeft een keer in een oud topic gezegd dat mensen ook niet de hele dag door lachen, maar zich misschien wel gewoon prima voelen.

     

    Je kan het even aankijken, en misschien spot je binnenkort nog wel eens een binky. Dan doen ze het gewoon stiekem, wanneer jij niet kijkt 😉

     

    ik hoop dat k nog een binkie ga spotten dan 😁

     

  14. 14 minuten geleden zei Okki:

    Zitten je konijnen buiten? Dan is het niet zo gek dat ze geen bunnyflops meer maken. Veel te koud om op je zij te gaan liggen. Mijn konijnen maken alleen bunnyflops als het lekker warm weer is.

     

    Lastig te zeggen of ze het echt niet naar hun zin hebben samen. Misschien scheelt het als je hun hok iets anders inricht, of dat je wat nieuwe dingen en speelgoed aanbied? Dan gaan ze weer meer onderzoeken. Geen idee of dat zou helpen, maar het klinkt een beetje alsof ze "ingedut" zijn en wat uitdaging kunnen gebruiken.

    oh ja!! ze zitten idd buiten...🥶

    ik zet het hok best vaak op een andere plek met wat nieuwe speeltjes etc dus dat helpt niet echt. 

     

  15. 9 minuten geleden zei Bambi&Fendi:

    Waar aan merk je dan dat ze ongelukkig zijn? Want als ze zich niet goed voelen merk je dat vaak aan weinig activiteit en geen eetlust. Maar als dat gewoon hetzelfde is... Waar vind je het dan aan liggen?

    ze maken geen binkies, ze doen geen bunnyflops en ze wassen elkaar ook niet echt meer.

  16. Hoi

     

    Mijn konijnen zijn nu ongeveer 22 weken en ze zitten al vanaf de geboorte bij elkaar. Ze zijn alleen gescheiden geweest voor de castratie van bobo. Op het begin waren ze super gelukkig met elkaar en werden er super veel binkies en bunnyflops gemaakt. Maar ik denk al vanaf de castratie gebeurt dat eigenlijk niet meer. (Bobo is met 13 weken gecastreerd) Ze vechten ècht niet en ze ontlopen elkaar niet maar het lijkt of ze niet meer gelukkig zijn.. met elkaar?

    Ze hebben een hok met 2 verdiepingen met een grote ren, ze mogen regelmatig in de tuin lopen en ze eten gewoon normaal.

    Ik vind het heel jammer dat ze niet meer blij en gelukkig zijn.. alsof ik iets fout doe!?

    kan het komen door de castratie? Of door dat ze puberen oid?

     

    ik hoop op een reactie!
     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .