Ga naar inhoud

lolalisa

Members
 • Items

  101
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lolalisa

 1. @pakyakker Yay! Goed geraden! Lang niet iedereen kijkt avatar dus wist niet of t makkelijk zou worden. 😁 En inderdaad rex, vanwege het ras. Fijn dat je het leuk vindt! ☺️ Hoop dat je veel plezier eraan hebt, Qwixx is een hele goeie voor ‘t lijstje volgend jaar. Klinkt leuk! 😁

   

  @MichelleloveElmo ik ben dus niet jouw secret santa 😆

  • Vind ik leuk 1
 2. Hahahaha geweldig dit, zo had ik de lampjes nog niet gezien, maar GENIAAL! Ja ik wilde nog erbij zetten 'booty' of iets. 🍑 De bonushint had het inderdaad echt heel makkelijk gemaakt, dus blij dat ik heb lopen speuren. 

   

  🍌 Dat zijn echt een boel bananen, wow! Ik weet niet hoeveel gram een tros bananen is, maar ik eet er in ieder geval elke dag 2. 😂

   

  Dankjewel voor al het moois en de tijd die je erin hebt gestoken. 🤗💗

   

  • Vind ik leuk 1
 3. 15 minuten geleden, Jamesthebunnybutler zei:

  Haha, wil je dat ik zeg of ik wel of niet jouw secret santa ben @lolalisa? Of ga je de bonushint openen en dan nogmaals overwegen of ik het wel of niet ben? 🤯

   

  Haha, ik denk dat jij het bent! Ik hoop dat ik 't zonder de bonushint goed heb. 🤪

 4. Yay! 🥰  Ik werd vandaag ook verrast door Secret Santa! Helaas hield de bezorger het pakketje niet de juiste kant omhoog.. beetje stom van hem. Alles is super leuk ingepakt! 

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866880-y.thumb.jpg.610ff14c00937196e085aeb9d2b3ffce.jpg

   

  Kijk nou HOE schattig! 🥺💗  Die hang ik natuurlijk in de kerstboom! 🎄

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866876-y.thumb.jpg.bac8ebba3ea84a340bd97ebafe9840c3.jpg

   

  Natuurlijk kwam Ozzy ook even snuffelen. "Mama! Zit er ook iets voor mij tussen????" Ik heb nog nooit zulke lichtjes gezien met bloemetjes erin, echt onwijs leuk!

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866882-y.thumb.jpg.bcb53862dff1d803f8b61c7b86b2dffc.jpg

   

  Dit is een stuk meer eetbaar haha! 😂  En POT-verdorie wat ben ik blij! Ik kwam al potten te kort namelijk.

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866881-y.thumb.jpg.358df26502633e4640fbf69394c47059.jpg

   

  "GIMMEEH!!!" Nou, vooruit dan!  😇

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866883-y.thumb.jpg.7460bdd146b8cf1a15d2c82264768bff.jpg

   

  Wauw! Een zelf-opgeweekt kerstboompje! 🤯  ZO COOL! Hier ga ik heel veel plezier aan beleven en natuurlijk hopen dat 'ie volgend jaar al zo groot mag zijn dat de lampjes erin kunnen! 😁

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866878-y.thumb.jpg.66f4d8e4c59b042f69ec04403996aba7.jpg

   

  Deze eerder nog nooit geprobeerd, maar wauw deze is echt heerlijk kruidig! Aanrader! 😍

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866879-y.thumb.jpg.9a1c516ee3284a7394c82706086140cc.jpg

   

  Oké, maar nu de hints! Daar was ik meteen heel nieuwsgierig naar.. wie heeft ons zo verwend? 🕵️♀️

   

  telegram-cloud-photo-size-4-5895624199479866877-y.thumb.jpg.b5a31f318f7fcc166d98beee9ed9fa1e.jpg

   

  Ik ken jullie allemaal niet zo goed haha, dus dit zijn hints waar ik echt even naar op zoek moet! Beter, want ik houd wel van de uitdaging!

   

  Wat ik in ieder geval merk is dat Secret Santa en ik veel dezelfde interesses hebben. 🤗  We hebben beiden groene vingers, zijn vegan, en eten allebei VEUL bananen en stemmen op PvdD. 😂  Digitale highfive naar jou!

   

  Linksboven: die had ik vrij snel, wagenberg natuurlijk!

  Rechtsboven: beverspoor? Even googelen.. bevers leven in de Biesbosch en dat is niet ver van huis, dus is dat iets? Toen kwam m'n vriend en zei: "Bever? Is het niet knagen?" Dan kom ik uit op Dierenopvangcentrum Knaagspoor, maar dat is helemaal in Ridderkerk naast Rotterdam. Dus ik twijfel. 🙈

  Linksonder: vegan en bananen, dan zoek ik natuurlijk even in het vega / vegan topic. Daar lees ik dat Eefje en Evee beiden niet vies zijn van een bananenbrood. Maar volgens mij doet Evee niet mee? Dus Eefje je bent SUS. 

  Rechtsonder: perzik/peach, poes en samson? Ik zie wel dat Jamesthebunnybutler een konijn Siemson heeft? SUS! 😜

   

  Eefje woont in Gelderland zie ik in haar profiel. Dus ik kijk even verder. 🧐

   

  En ja hoor, als ik zoek naar Knaagspoor kom ik een comment van James tegen over het vrijwilligerschap. Maar dan klopt er toch nog iets niet. In dezelfde comment staat 'Wateringen', moest ik ook weer even opzoeken. Tussen Den Haag en Delft? Dan klopt 'wagenberg' niet.. 😆

   

  Ik denk dat mijn Secret Santa dus Jamesthebunnybutler is! 

   

  Maar ik heb ook nog een bonushint om te openen.. mocht het niet zo zijn ga ik daarmee verder! 🕵️‍♀️

   

   

   

  • Vind ik leuk 4
 5. Gelukkig staat de woonkamer (waar mijn konijn los loopt) op het noorden en is de directe zon heel snel verdwenen. Ozai is ook super blij met de tegels in z'n hok. Die blijven altijd koel! 🧊  Ik heb een snuggle safe coolpad op de kop kunnen tikken, maar tot nu toe maakt 'ie er geen gebruik van.   

  IMG_5334.JPG

  • Vind ik leuk 5
 6. 1 minuut geleden zei JokeC:

  Zo'n spuit in zijn bekkie is ook helemaal niet grappig, daarom stelde Marjolein ook voor om een papje van biks (of critical care dus) op een lepeltje of schoteltje te doen. Dat willen ze nog weleens oplikken zo. Goed dat hij wel iets gegeten heeft. 

   

  Ja, ik heb het eerst geprobeerd op een lepeltje, maar hij lijkt niet zo happig op vloeibaar voedsel. Hij was eerst ook heel terughoudend over geprakte banaan. Kieskeurig ventje.. 🤣  

   

  Ik hoor ook wel is dat men het in een schaaltje water aanmengt zodat 'ie het opdrinkt. Maar dat lijkt me toch een beetje raar

 7. 10 minuten geleden zei Marjoleink:

  Als een van mijn konijnen niet eet dan zijn het meestal tandproblemen. Ook kleine haakjes kunnen blijkbaar zoveel last geven dat ze niet willen eten, dus het klinkt wel logisch. En dat liggen kan zijn omdat hij pijn heeft.

  Narcose is niet spannend bij een gezond konijn hoor. Een konijn kan daarna nog wat suffig zijn, en wat moeite hebben om zich warm te houden. Daarom blijven buitenkonijnen vaak een nachtje binnen.

  Probeer je konijn toch iets te laten eten, maakt niet uit wat. Als hij 24 uur niet eet vallen zijn darmen stil, dus dat is echt wel belangrijk. Wat je zou kunnen doen is een papje maken van de biks en dat op een schoteltje aanbieden of met een lepeltje geven.

   

   

  Oh dat stelt me wel gerust over die narcose! Dankjewel voor je antwoord 😀

   

  1 minuut geleden zei JokeC:

  Of als hij gewend is aan groenten een smoothie maken van peterselie of witlof of andijvie of wortelloof en dat op een schoteltje of lepeltje aanbieden. Als hij maar wat binnen krijgt. 

   

  En ja, ik heb ook critical care meegekregen, daar heb ik echt maar een klein beetje van kunnen geven. Dat vond hij echt helemaal niks zo'n spuit in z'n bek. En nu zag ik dat hij toch weer wat van z'n salade at, dus toen heb ik ook meteen wat pap erop gesmeerd.

   

  De pijnstillers zouden nu ook moeten werken. Hij is nu weer verstopt en heeft zeker nog 4/5 van z'n salade liggen. Maar hij heeft in ieder geval iets op.

 8. 12 minuten geleden zei Rosinda:

  Ik heb zelf gelukkig nog geen ervaringen hiermee, maar als ik hoor dat hij ook niet keutelt en een wat hardere buik heeft met veel liggen, denk ik toch eerder aan verstopping/gasbuik. Uiteraard kan het zo zijn dat er ook haakjes zijn en mogelijk gecombineerd het probleem van niet-eten vormt, maar ik zou zeker navragen van de gasbuik, en kijken of je daar medicijnen voor kan krijgen. Hopelijk hebben andere bunnybunchers met meer ervaring nog wat meer info voor je

  Thanks, ja ik twijfelde er ook over en vroeg het specifiek aan de DA maar die denkt van niet. Hij had trouwens ook geen harde buik hoor. Maar ik was even benieuwd of een gasbuik ook kan bij een zacht buikje 🙂 

 9. Ik geef normaal altijd rond lunchtijd mijn middelgroot konijn Ozai z'n salade. Daar rent hij altijd enthousiast op af. Maar vandaag moest hij er niks van hebben. 😬  Zelfs z'n brokjes wilde hij niet, terwijl hij normaal altijd he-le-maal wild gaat. Het viel mij ook op dat hij constant aan het liggen is. Ozai is echt het meest nieuwsgierige konijn ooit en rent er altijd op los in mijn woonkamer, dus dat was natuurlijk meteen een red-flag. In de ochtend heb ik hem nog wel een beetje hooi zien knagen.

   

  Ik heb direct de DA gebeld en kon gelukkig vandaag nog terecht. Ik heb na het belletje met de DA het toilet verschoond zodat ik kon zien of hij wel plast/poept. En hij heeft 2x geplast maar niet gepoept. Hij wilde een klein hapje van de broccoli maar daarna ook echt niks meer.

   

  Dus ja eenmaal bij de DA was de conclusie dat hij kleine puntjes/haakjes op z'n kiezen heeft. Ze vond het wel heel minimaal, maar aangezien hij niet eet vond ze het genoeg reden om hem wel te laten behandelen onder narcose. Dat staat nu gepland voor morgen. 😥  En dat vind ik maar spannend. Narcose is vaak heel riskant toch bij konijnen...? 

   

  Ik had zelf wel zoiets van.. is dit wel een tandprobleem aangezien hij ook de hele tijd stil ging liggen (wat niet bij zijn gedrag past). Maar de DA zegt dat ze dan wel een harde buik zou voelen. Ik dacht dat een gasbuik niet perse hard hoeft te zijn? Hoe is jullie ervaringen daarmee?

   

  Voor nu hoop ik natuurlijk dat het probleem opgelost na de ingreep van morgen 😶

   

  Nog een ander vraagje: wie heeft er ervaring met malt pasta? Wat zijn je ervaringen ermee en wanneer geef je het?

   

 10. 1 hour ago zei Evee:

  Een snugglesafe en lekker wat handdoeken of stro in het reismandje, dan kan het wel. Eventueel ook een handdoek buitenom er om heen voor meer beschutting (wel zorgen dat er frisse lucht in kan komen zodat de konijnen kunnen blijve ademen). Maar vallen en glijden is misschien niet ideaal als je met een konijn loopt (zonder trouwens ook niet ''

  Ik heb helaas geen snugglesafe maar is een pittenzak met een handdoek eromheen ook acceptabel? 😳

 11. Guys! Vraagje! Morgen heb ik een dierenarts afspraak voor de vaccinaties, maar dan moet ik dus mijn binnenkonijn mee naar buiten nemen lopend of de fiets (lijkt me niet slim met glijgevaar). Is het uberhaubt wel slim naar buiten te gaan met hem en kan ik maar beter de afspraak annuleren? Of zou het wel kunnen met heel veel hooi in het mandje met een handdoek eromheen? 😅 

   

  Edit: het is 10 minuten lopen trouwens

 12. Morgen staat op t menu:

  • Cherrytomaatjes
  • Komkommer
  • Stukje broccoli
  • Wortelloof
  • Bleekselderij
  • Paprika

  Soms een paar blauwe bessen als ik die overhoud van een smoothie 🙂

   

  Witlof trouwens nog niet geprobeerd! Maar zo te lezen is het populair onder de konijnen hier

 13. 1 uur geleden zei Boefje:

  Misschien last van zijn oor? Jeuk ofzo? Ik ken het ook niet zoals jij het omschrijft.. bij geen van mijn 5 konijnen ooit gezien dus misschien toch even bellen. Lastige is je kan het ook niet snel filmen want je hebt niet de hele dag de camera op hem gericht. Hoop dat het niks ergs is.

  Hij kriebelt niet vaker aan z’n oor dan normaal. Heb inderdaad even gecheckt, maar zie niks raars. Maar ik ben natuurlijk ook geen dierenarts, dus ik bel morgen wel even voor de zekerheid. Ik hoop dat het ook niks ernstigs is 🥺

   

 14. 13 minuten geleden zei Lienappelsien:

  Het komt mij ook niet bekend voor. Misschien heeft hij last van een spier of een gewricht? Omdat het ook altijd naar dezelfde kant is. 

   

  Ja, misschien een gekke sprong gemaakt of iets? Hij loopt 24/7 los en maakt daar goed gebruik van. Veel rennen en springen etc. ik zie ‘m wel minder vaak keihard sprinten en grote binkies doen, dus misschien heeft ie ergens last van.

 15. Sinds vorige week maakt mijn konijn een vreemde beweging. Het is geen stuiptrekking, maar eerder een stretch. Hij trekt z’n hoofd naar z’n linkerschouder, best ver naar achter en al-tijd links. Een soort nek stretch lijkt het. Soms doet hij ook z’n pootjes omhoog zoals je normaal een konijn z’n gezicht ziet wassen. Maar dan heeft hij dus z’n hoofd in z’n nek. Ik heb het in ieder geval nooit eerder gezien bij mijn konijnen..

   

  Ik merk niet veel verandering qua gedrag, hij rent/springt zoals gewoonlijk en eet en drinkt ook normaal. Ik dacht nog, zou het begin EC kunnen zijn, maar hij drinkt niet bijzonder veel meer en hij heeft ook geen schuin hoofd.

   

  Hij doet het 1 a 2 x per dag. En mijn vriend dacht dat het misschien zou kunnen komen door benauwdheid van een te warme temperatuur binnen. Maar goed dan hadden we in de zomer dit al eerder moeten zien denk ik..

   

  Iemand een idee of dit kwalijk is of doen meerdere konijnen zo’n nek-stretch? 

   

  Ik denk sowieso morgen (maandag) even de dierenarts te bellen, maar wil ook niet met te kleine dingen aankloppen. Dus ik ben even benieuwd of jullie je zouden zorgen maken.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .