Ga naar inhoud

Juudje

Members
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Juudje

  1. Ons konijn was ook altijd een slechte hooi eter. Wat hier helpt is verschillende soorten hooi afwisselend aanbieden. Sowieso wil hij alleen hooi met een smaakje zoals kruidenhooi. hooi dat geperst in een zak zit eet hij helemaal niet. Ook heb ik het moment van brokjes geven veranderd. Dit doe ik nu in de ochtend omdat hij vooral s’avonds eet. Doet hij nu vooral eten in de hooi.
  2. Warmwaterzak durf ik bij konijn niet aan door knagen. Bij de hond hebben we deze wel gebruikt. Bij ons thuis werd ook altijd een metalen kruik gebruikt en is ook altijd goed gegaan.
  3. Weet niet wanneer dit met je moeder is gebeurd maar echt heel vervelend. In het verleden deden mensen vaak kokend water in de kruik. Hierdoor komen er op een gegeven moment scheurtjes in het rubber van de dop waardoor de kruik dus gaat lekken.
  4. Bedankt. Ga het straks even met snoepje proberen. Als dat niet lukt dan telefoon er even onder haha.
  5. Even een update. ons konijn is de nacht helemaal goed doorgekomen. Ligt nu weer lekker in zijn ren languit te chillen zoals hij altijd doet rond dit tijdstip. Eten drinken en keutelen gaat goed. hoe houden jullie het konijn vast om het wondje te controleren? ik vind dit namelijk alleen een hele klus. Heb hem nu maar gekriebeld totdat hij op zijn zij ging liggen en toen voorzichtig gekeken. Optillen vind ik lastig omdat hij dit niet kent en formaat van konijn niet is heel handzaam om het zo maar te zeggen. Wil ook niet dat hij er veel stress van krijgt.
  6. Dood ziek lijkt mij wel een andere situatie als een castratie. Dan zou hij mee gaan naar slaapkamer. metalen kruik ook gebruikt bij een baby en dan wil je ook zeker niet dat deze gaat lekken. Meter hoog moet sowieso anders maak ik het de hond wel heel makkelijk. Is namelijk niet een klein hondje wat wij hebben rond lopen.
  7. Onze hele beneden verdieping is open dus dat is lastig. Zal straks even met mij man overleggen misschien dat die wel even iets kan in elkaar kan timmeren zodat ze niet bij elkaar kunnen komen. Hond heeft een paar dagen geleden ook een ingreep ondergaan dus die heeft ook extra TLC nodig.
  8. Hij is weer thuis. Eet en keutelt weer. binnenhouden gaat helaas niet lukken ivm onze hond. Dan zou ik hem in zijn transportbox moeten doen en die is nogal klein om hem een nacht in te laten zitten. kan wel even een warm kleed bij hem in het hok leggen met een metalen kruik.
  9. Bedankt. zou blij zijn als hij weer thuis is. Z’n ren staat er nu maar verlaten bij.
  10. Super fijn al die reacties. vanmorgen om half 10 heb ik hem gebracht. Mag hem om half 4 ophalen anders zouden ze bellen. ga vragen om pijnstilling en dwangvoer. konijn is buiten maar met dit weer is het echt geen straf om buiten te zitten en hem in de gaten te houden. We kunnen de hele ren inkijken dus dat is ook geen probleem. Voor het koppelen heb ik contact opgenomen met een konijnen opvang. Over een week of 3 gaat hij daar naar toe en gaan zij hem koppelen. Heb hier zelf helemaal geen ervaring mee en wil niet een konijntje uit een dierenwinkel ofzo. Plus nu kan hij zelf een vriendinnetje uitzoeken, leek mij voor hem wel zo prettig.
  11. Bedankt voor je reactie. de dierenarts gaf aan dat hij pas weer mee naar huis mag op het moment dat hij weer eet en keutelt. Hij heeft zijn eigen eten en favoriete hooi van huis meegekregen. Groenvoer geven we niet omdat dit elke keer weer diarree tot gevolg had. Alleen soms een heel klein stukje(dat gaat zonder diarree) Zodra we een groter stuk geven de volgende dag is het gelijk weer mis.
  12. Vanmorgen heb ik ons konijn naar de dierenarts gebracht om hem te laten castreren. Vind dit toch behoorlijk spannend. Hebben jullie nog tips voor als hij vanmiddag weer thuis is? Het gaat om een rammetje van 3 jaar oud. Het is een Franse hangoor en woont buiten. Reden van castratie is dat we er een konijn bij willen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .