Ga naar inhoud

Juudje

Members
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Juudje

  1. Ons konijn was ook altijd een slechte hooi eter.  Wat hier helpt is verschillende soorten hooi afwisselend aanbieden. Sowieso wil hij alleen hooi met een smaakje zoals kruidenhooi. 
    hooi dat geperst in een zak zit eet hij helemaal niet. 
    Ook heb ik het moment van brokjes geven veranderd. Dit doe ik nu in de ochtend omdat hij vooral s’avonds eet. Doet hij nu vooral eten in de hooi. 

  2. Even een update. 
    ons konijn is de nacht helemaal goed doorgekomen. 
    Ligt nu weer lekker in zijn ren languit te chillen zoals hij altijd doet rond dit tijdstip. Eten drinken en keutelen gaat goed. 
     

    hoe houden jullie het konijn vast om het wondje te controleren?

    ik vind dit namelijk alleen een hele klus. Heb hem nu maar gekriebeld totdat hij op zijn zij ging liggen en toen voorzichtig gekeken. 
    Optillen vind ik lastig omdat hij dit niet kent en formaat van konijn niet is heel handzaam om het zo maar te zeggen. Wil ook niet dat hij er veel stress van krijgt. 

    • Vind ik leuk 3
  3. Dood ziek lijkt mij wel een andere situatie als een castratie. Dan zou hij mee gaan naar slaapkamer. 
     

    metalen kruik ook gebruikt bij een baby en dan wil je ook zeker niet dat deze gaat lekken. 
     

    Meter hoog moet sowieso anders maak

    ik het de hond wel heel makkelijk. Is namelijk niet een klein hondje wat wij hebben rond lopen. 

  4. Onze hele beneden verdieping is open dus dat is lastig. Zal straks even met mij man overleggen misschien dat die wel even iets kan in elkaar kan timmeren zodat ze niet bij elkaar kunnen komen. Hond heeft een paar dagen geleden ook een ingreep ondergaan dus die heeft ook extra TLC nodig. 

  5. Hij is weer thuis. 
    Eet en keutelt weer. 
    binnenhouden gaat helaas niet lukken ivm onze hond. Dan zou ik hem in zijn transportbox moeten doen en die is nogal klein om hem een nacht in te laten zitten. 
    kan wel even een warm kleed bij hem in het hok leggen met een metalen kruik. 

  6. Super fijn al die reacties. 
    vanmorgen om half 10 heb ik hem gebracht. Mag hem om half 4 ophalen anders zouden ze bellen. 
     

    ga vragen om pijnstilling en dwangvoer. 
     

    konijn is buiten maar met dit weer is het echt geen straf om buiten te zitten en hem in de gaten te houden.  We kunnen de hele ren inkijken dus dat is ook geen probleem. 
     

    Voor het koppelen heb ik contact opgenomen met een konijnen opvang. Over een week of 3 gaat hij daar naar toe en gaan zij hem koppelen. Heb hier zelf helemaal geen ervaring mee en wil niet een konijntje uit een dierenwinkel ofzo. Plus nu kan hij zelf een vriendinnetje uitzoeken, leek mij voor hem wel zo prettig. 

    • Vind ik leuk 2
  7. Bedankt voor je reactie. 

    de dierenarts gaf aan dat hij pas weer mee naar huis mag op het moment dat hij weer eet en keutelt. Hij heeft zijn eigen eten en favoriete hooi van huis meegekregen. 
     

    Groenvoer geven we niet omdat dit elke

    keer weer diarree tot gevolg had. Alleen soms een heel klein stukje(dat gaat zonder diarree) Zodra we een groter stuk geven de volgende dag is het gelijk weer mis. 

  8. Vanmorgen heb ik ons konijn naar de dierenarts gebracht om hem te laten castreren. Vind dit toch behoorlijk spannend. Hebben jullie nog tips voor als hij vanmiddag weer thuis is? Het gaat om een rammetje van 3 jaar oud. Het is een Franse hangoor en woont buiten. Reden van castratie is dat we er een konijn bij willen.

  9. Hoi hoi

     

    Ons konijn kreeg een kaal plekje in zijn nek, net achter zijn oren. Ook enkele witte schilfers gezien. 
     

    bij de dierenarts heb ik een pipetje met stronghold gehaald omdat ik dacht aan vachtmijt. Afgelopen vrijdag heb ik dit toegediend. Nu zag ik vanavond een wit plekje achter 1 van zijn oren met schilfers. Dit plekje heb ik niet eerder gezien. 
     

    kan het zijn dat stronghold nog meer tijd nodig heeft om te gaan werken tegen de mijt? 

  10. Ja het gaat eigenlijk steeds beter. Zie hem steeds vaker door de ren heen rennen. Hij komt nu ook enthousiast aanrennen voor hooi. Sinds we van de welkoop brokken zijn overgestapt naar SS eet hij zijn brokken ook veel beter. Ik doe nu 2 keer per dag nieuw hooi en brokken. Oud hooi eet meneer NIET. 
     

    • Vind ik leuk 3
  11. 9 uur geleden zei Evee: 

     

    Hoeveel weegt hij op dit moment? Volgens mij zou dat normaal gezien ergens tussen de 1.5 en 2 kg moeten zitten op deze leeftijd / bij dit ras?

     


    dinsdagavond bij de dierenarts woog hij 1250gr. Op dit moment weet ik niet. Hij past namelijk niet in de schaal van de keukenweegschaal en de personenweegschaal blijft hij niet stil genoeg voor zitten. 
    morgen ga ik zijn hok en ren schoonmaken dus zit hij even in zijn reismandje. Dan ga ik hem proberen te wegen met reismand op de personenweegschaal. Blijft hij vast rustiger zitten. Uiteraard trek ik dan het gewicht van de reismand van het totaal af. 
     

    Hij maakt vandaag wel een betere indruk. Hij is veel actiever als alle voorgaande dagen. 
     

    vandaag ook geen blinde darmkeutels in zijn hok gezien. 
     

    Heb het gevoel dat hij zich echt beter voelt als voorheen. 🙂

    • Vind ik leuk 4
  12. Gisteravond nog even hooi gehaald bij de boerderij van een kennis. Dit hooi kan het fransje ook zeer waarderen. Dook er gelijk in. 
     

    Ook heb ik hem wat brokjes van suprème selective junior gegeven door de brokjes. Vond het toch een prettiger idee om rustig over te stappen. Waarbij ik dus vanmorgen tot de conclusie kwam dat meneer al die brokjes er tussenuit had gegeten. 
     

    Hoop het hij nu snel een beetje dikker gaat worden. Ben wel blij dat hij nu beter eet dan voorheen. 

    Bedankt voor alle tips en informatie. 
     

    Wel jammer dat er zoveel ‘slecht’ konijnenvoer word verkocht. Volgens mij wil iedereen uiteindelijk toch het beste voor zijn huisdieren. 

  13. Ontzettend bedankt voor alle informatie. 
     

    Ik heb even wat rond gezocht en suprime selective junior rabbit is hier in de buurt te verkrijgen. 

    Is het niet erg om alweer te wisselen van brokken? Hij is namelijk net over op de brokken van de welkoop. De brokken van de fokker waren hier namelijk nergens te verkrijgen. 
    ben bang dat hij weer diarree krijgt en dan misschien nog dunner word. 
     

    momenteel heb ik 2 hooiruifjes hangen. 1 in het nachthok en 1 in de ren. Ook heb ik hooi los in het nachthok liggen. De hooi in de ruifjes kijk hij eigenlijk niet naar om en eet alleen dat wat los in het nachthok ligt. 

     

  14. Mijn handen zijn niet heel groot. Ik ga het afwegen. Hij krijgt konijnenkorrels van de welkoop. Het handje met brokje eet hij trouwens niet helemaal op in 24 uur. Heb ook al gedacht dat hij het niet zo lekker vind misschien. Zou dit mee kunnen spelen? 
     

    Ik vind zijn blinde darmkeutels met regelmaat terug in het hok. 

    Ben best wel bezorgd om het beestje. 

     

  15. Hoi hoi

     

    sinds afgelopen weekend heb ik een jonge Franse hangoor. Nu 9 weken. 3 dagen terug had hij wat diarree. Toen ben ik voor de zekerheid toch maar met hem naar de dierenarts gegaan.  Fransje is toen ontwormt en even nagekeken. De dierenarts gaf aan dat hij wel wat dikker mocht worden. Hij kreeg onbeperkt biks en advies was om dit niet meer te doen. Nu een handje vol per dag en onbeperkt hooi + water

    het is geen grote hooi eter en eet liever stro. Momenteel alle stro eruit gehaald en kruidenhooi in het hok gedaan. Dit lijkt hij lekkerder te vinden. 
     

    wat kan ik nog meer doen om het Fransje wat dikker te krijgen? 
    diarree was trouwens volgende dag weer helemaal over, gelukkig. 
     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .