Spring naar bijdragen

Juudje

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Juudje geplaatst

 1. Juudje

  Vachtmijt?

  Hoi hoi Ons konijn kreeg een kaal plekje in zijn nek, net achter zijn oren. Ook enkele witte schilfers gezien. bij de dierenarts heb ik een pipetje met stronghold gehaald omdat ik dacht aan vachtmijt. Afgelopen vrijdag heb ik dit toegediend. Nu zag ik vanavond een wit plekje achter 1 van zijn oren met schilfers. Dit plekje heb ik niet eerder gezien. kan het zijn dat stronghold nog meer tijd nodig heeft om te gaan werken tegen de mijt?
 2. Ja het gaat eigenlijk steeds beter. Zie hem steeds vaker door de ren heen rennen. Hij komt nu ook enthousiast aanrennen voor hooi. Sinds we van de welkoop brokken zijn overgestapt naar SS eet hij zijn brokken ook veel beter. Ik doe nu 2 keer per dag nieuw hooi en brokken. Oud hooi eet meneer NIET.
 3. Na heel wat pogingen eindelijk onze Frans goed kunnen wegen. Hij is nu net geen 2800 gram en 14 weken oud. Is dit een goed gewicht? Hij eet goed en is nu ook lekker actief.
 4. Wegen is helaas niet gelukt. 😔 wel voelt hij stukken minder dun aan. Eerst voelde ik zijn ruggengraat uitsteken als ik hem aaide. Deze voel ik nu echt een stuk minder. hij eet ontzettende goed nu en is ook veel actiever.
 5. dinsdagavond bij de dierenarts woog hij 1250gr. Op dit moment weet ik niet. Hij past namelijk niet in de schaal van de keukenweegschaal en de personenweegschaal blijft hij niet stil genoeg voor zitten. morgen ga ik zijn hok en ren schoonmaken dus zit hij even in zijn reismandje. Dan ga ik hem proberen te wegen met reismand op de personenweegschaal. Blijft hij vast rustiger zitten. Uiteraard trek ik dan het gewicht van de reismand van het totaal af. Hij maakt vandaag wel een betere indruk. Hij is veel actiever als alle voorgaande dagen. vandaag ook geen blinde darmkeutels in zijn hok gezien. Heb het gevoel dat hij zich echt beter voelt als voorheen. 🙂
 6. Gisteravond nog even hooi gehaald bij de boerderij van een kennis. Dit hooi kan het fransje ook zeer waarderen. Dook er gelijk in. Ook heb ik hem wat brokjes van suprème selective junior gegeven door de brokjes. Vond het toch een prettiger idee om rustig over te stappen. Waarbij ik dus vanmorgen tot de conclusie kwam dat meneer al die brokjes er tussenuit had gegeten. Hoop het hij nu snel een beetje dikker gaat worden. Ben wel blij dat hij nu beter eet dan voorheen. Bedankt voor alle tips en informatie. Wel jammer dat er zoveel ‘slecht’ konijnenvoer word verkocht. Volgens mij wil iedereen uiteindelijk toch het beste voor zijn huisdieren.
 7. Ontzettend bedankt voor alle informatie. Ik heb even wat rond gezocht en suprime selective junior rabbit is hier in de buurt te verkrijgen. Is het niet erg om alweer te wisselen van brokken? Hij is namelijk net over op de brokken van de welkoop. De brokken van de fokker waren hier namelijk nergens te verkrijgen. ben bang dat hij weer diarree krijgt en dan misschien nog dunner word. momenteel heb ik 2 hooiruifjes hangen. 1 in het nachthok en 1 in de ren. Ook heb ik hooi los in het nachthok liggen. De hooi in de ruifjes kijk hij eigenlijk niet naar om en eet alleen dat wat los in het nachthok ligt.
 8. Mijn handen zijn niet heel groot. Ik ga het afwegen. Hij krijgt konijnenkorrels van de welkoop. Het handje met brokje eet hij trouwens niet helemaal op in 24 uur. Heb ook al gedacht dat hij het niet zo lekker vind misschien. Zou dit mee kunnen spelen? Ik vind zijn blinde darmkeutels met regelmaat terug in het hok. Ben best wel bezorgd om het beestje.
 9. Juudje

  Jonge Franse hangoor te dun

  Hoi hoi sinds afgelopen weekend heb ik een jonge Franse hangoor. Nu 9 weken. 3 dagen terug had hij wat diarree. Toen ben ik voor de zekerheid toch maar met hem naar de dierenarts gegaan. Fransje is toen ontwormt en even nagekeken. De dierenarts gaf aan dat hij wel wat dikker mocht worden. Hij kreeg onbeperkt biks en advies was om dit niet meer te doen. Nu een handje vol per dag en onbeperkt hooi + water het is geen grote hooi eter en eet liever stro. Momenteel alle stro eruit gehaald en kruidenhooi in het hok gedaan. Dit lijkt hij lekkerder te vinden. wat kan ik nog meer doen om het Fransje wat dikker te krijgen? diarree was trouwens volgende dag weer helemaal over, gelukkig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .