Spring naar bijdragen

Chupa

Members
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Over Chupa

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Huisdieren
  Hamster

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thanks voor de aanvullingen allemaal! Mijn oog was idd ook al gevallen op de hennepmat, dat lijkt me wel een fijn ding 🙂
 2. Ja kopen in een winkel of bij een fokker zou ik niet zo snel doen. Ik ben ook al vanuit Utrecht naar België gereden om een hamster op te halen uit een opvang daar 😅. Niet alleen vind ik het beter om die diertjes een tweede kans te bieden, het is ook voor mij handig omdat ik dan al wat beter weet wat voor karakter ze hebben! Ook super bedankt voor je uitgebreide antwoorden en de extra tips! @MarjoleinkJij ook bedankt voor je aanvulling!
 3. Bedankt voor de antwoorden allemaal! Ik heb inderdaad tegels in de ren liggen, dus ik hoop dat dit me ook bespaard wordt haha.
 4. Ik hoop het ook haha! Er schieten mij wel nog wat vragen te binnen, ik had er namelijk nog niet genoeg gesteld 😅 13. Sommigen van jullie gebruiken geen bodembedekking in het nachthok. Ik heb een nachthok met zo'n schuiflade (verzinkte opvangbak volgens de site) die ik redelijk glad vind ogen. Hebben konijnen hier wel genoeg grip op of kan ik er dan beter sowieso een laagje stro in leggen? 14. Knippen jullie zelf de nagels van jullie konijnen of is het verstandiger om dit te laten doen? 15. Hoe vaak borstelen jullie kortharige konijnen en welke borstels gebruiken jullie hiervoor? (Ik weet natuurlijk nog niet wat voor soort konijntjes ik ga adopteren, maar ik was niet van plan om konijnen met een hele ingewikkelde vacht in huis te nemen.)
 5. Heel erg bedankt voor jullie reacties allemaal, hier kan ik wat mee! 😄 @Pablo&Lola De ren zou roofdierproof moeten zijn. Ze staan op stenen en bij het deel van de zandbak hebben we stenen ingegraven langs de zijkant en de onderkant bestaat uit een oude garagedeur. Ook is de ren helemaal afgesloten langs de zijkanten en aan de bovenkant. Ik had eerst mijn twijfels over de garagedeur onder de zandbak omdat ik bang was dat het water niet weg zou lopen bij regen, maar door het dak valt het mee hoeveel regen er in de zandbak belandt en ik heb de afgelopen weken nog geen modderpoel zien ontstaan. @Mira11 Als het goed is kunnen de konijnen niet ontsnappen en kunnen er ook geen roofdieren naar binnen breken.
 6. Hoi, ik ben nieuw hier en ook nieuw met het houden van konijnen. Ik wil graag twee konijnen uit een opvang halen, maar ik wil eerst genoeg weten voordat ik hieraan begin. De konijnen zullen buiten 24/7 toegang hebben tot een ren met afdak van 2 bij 3 meter. Ik had graag gezien dat de afmetingen groter zouden zijn, maar daar gingen mijn ouders helaas niet mee akkoord. De ren heeft een graafgedeelte van 1 bij 2 meter. Het nachthok is 116x45x40 (lxbxh). Er is in het nachthok dus ruimte om evt voer of water neer te zetten. Ik vraag mij het volgende af: Welke brok voeren jullie? Bieden jullie brok/groente in het nachthok aan of in de ren? Bieden jullie water aan in het nachthok of in de ren? Welk hooi voeren jullie? Welke (combinatie van) bodembedekking hebben jullie in het nachthok liggen? Hoe vaak verschonen jullie het nachthok? Welke (combinatie van) bodembedekking hebben jullie in de toilet liggen? Hoe vaak verschonen jullie het toilet? Hebben jullie hooi en het toilet in het nachthok staan of in de ren? Als dit in de ren is: Hoe houden jullie alles dan droog? Ik heb wel een dak op de ren staan, maar er zou wel regen de ren in kunnen waaien. Ik heb nu een hoektoilet omdat ik aan een bedrag probeerde te komen om verzendkosten te vermijden, maar een hoektoilet lijkt me wel erg lastig in gebruik als je het hooi ernaast wil kunnen hangen zodat ze kunnen eten boven hun toiletbak. Raden jullie mij aan om voor een lage vierkante/rechthoekige bak te gaan? Of werkt een hoektoilet ook? Hoeveel schuilmogelijkheden hebben jullie in de ren staan? Wat bieden jullie verder als verrijking/speeltjes aan? Ik hoop dat jullie mij iets op weg kunnen helpen en dat het niet te veel vragen zijn ':)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .