Ga naar inhoud

Sashiua

Members
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sashiua

  1. 2 uur geleden zei pakyakker:

    Heb je al een update over hoe het bij de dierenarts is gegaan? Ik ben heel benieuwd. Ik hoop dat het niet iets ernstigs is.

    Hey hey, 

    ja, ik heb uiteindelijk geen plasje meer kunnen opvangen. En vanochtend zag ik geen plas in de ren dus ik vermoed dat hij toch op het toiletje gegaan is.
    Zijn blaas was leeg bij de DA. Maar op basis van de de foto's die ik hierboven ook liet zien, dacht zij toch ook meteen aan een blaasontsteking.

     

    Hij zit er maar knullig bij. Als ik hooi/groentjes/water voor hem neerzet, eet/drinkt hij wel wat. Maar voor de rest blijft hij gewoon zielig in zijn hoekje zitten. 😞 

     

    Ik heb nu een optrekspuitje en een potje meegekregen en moet zijn plas toch nog even opvangen en binnenbrengen. Hij moet ook even antibiotica en pijnstilling nemen. 

     

    Gelukkig is zijn vriendinnetje Swiffer extra lief voor hem. Zij is normaal hééél actief en hevig 😅 maar ze voelt duidelijk aan dat Snuffel zich niet goed voelt en hij krijgt nu dus extra kusjes en knuffels 💕.

     

  2. 2 uur geleden zei Okki:

    Fijn, ben benieuwd. Hopelijk niks ernstigs!

    Ja idd... hij heeft al even niet meer geplast nu ik klaar zit met een spuitje...

    Wel nog goed gedronken.... Dus ik denk dat hij het ophoudt omdat het pijn doet 😞

     

     

  3. Ik heb geen foto gemaakt van het plasje zelf want mijn ander konijn kwam vrolijk aan gehuppeld en ik wou vermijden dat ze er door ging lopen 😅

    Maar bijgevoegd dus de foto van het papiertje waarmee ik het opdepte. Vooral die donkere vlekken erin vind ik heel raar... 

     

     

    fbe05b71-ba09-4aa8-b095-22a50f1a4573.jpg

  4. Hey allemaal, 

    mijn gecastreerde ram, Snuffel, plaste net naast het toiletje (wat ik op zich al vreemd vond, want hij is echt goed zindelijk), maar daarnaast zag zijn plasje ook rood. En wanneer ik het opdepte met keukenpapier waren er echt felle rode vlekken te zien. 
    Ik heb al wel vaker gezien dat de konijnen hun urine wat geliger/oranje ziet, maar zo rood als dit heb ik het nog niet geweten... Ik weet ook niet of ik er een van foto mag bijvoegen... 

     

    Ik las op het internet dat de voeding een impact kan hebben op de kleur van de urine en dat het daarom ook geen rood voedsel moet zijn. Hij heeft gisteren wel een paar schillen van spruitjes gekregen. Maar voor de rest niks nieuw (gewoon basic witloof / pastinaak / wortelloof).

     

    Ik maak voor morgen een afspraak bij de dierenarts. Maar kan ik ondertussen iets doen?
    Moest het een blaasontsteking zijn, kan ik hem dan misschien al iets verlichtend geven (zoals wij bij blaasontsteking bv cranberrysap drinken)...? 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .