Spring naar bijdragen

Sashiua

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Sashiua geplaatst

 1. Dankje voor je reactie! Ik heb er nu een houte toren in de ren gezet waarop hij naar hartelust mag knagen maar die blijft voorlopig onaangeroerd.... Misschien is het ook vooral omdat hij vroeger altijd mocht loslopen als we thuis waren en nu zoiets heeft van 'HEY. Je bent thuis! Laat me eruit!๐Ÿ˜ค' Ik vermoed dat ik hun nu best ook een weekje in de ren hou? Zonder losloop-momentjes?
 2. Ze zijn net verhuisd naar hun vaste stek. . (De ren was initieel van Snuffel. Maar alles is vernieuwd (toilet, eetbak, huisjes, ...) & de vloer is zeker 5x gepoetst met Dettol ๐Ÿ˜….) Het tij lijkt gekeerd: Waar Swiffer in de badkamer achter Snuffel liep, loopt Snuffel nu meer achter Swiffer. Ze zijn ondertussen wel beide languit gestrekt gaan liggen ๐Ÿ˜…. Ik hou het verder in de gaten. Snuffel knaagt ook (nog steeds) aan de tralies. Dat deed die dus ervoor ook al & dat is de reden dat we hem een vriendinnetje hebben gezocht. Ik las namelijk overal dat dat door verveling kwam & nood aan een maatje. Normaal gaven we hem allemaal dingen om te doen (eten verstoppen onder potjes, een wasdraad met groentjes aan, een 'grabbeldoos' met plastiek ballen, ...). Mogen we deze dingen ook al meteen terug in de ren zetten? Of moeten we het nog even 'basic' houden met enkel het toiletje, stro en huisjes?
 3. Dankje! Dan wacht ik zeker nog tot zondag. Kan het verblijf op neutraal terrein ook 'te lang' duren? Stel dat ik ze nog 1,5week in de badkamer zou laten omdat de temperaturen eigenlijk best hoog blijven? Heeft dat een effect op de koppeling of kun je eigenlijk nooit lang genoeg op neutraal terrein werken?
 4. Oh vinyl lijkt gewoon op vloer dus dan zou ik denken dat ze minder snel geneigd zullen zijn om daarop te plassen ๐Ÿ˜… het vocht gaat daar niet intrekken. Ik zou inderdaad ook enkel bodembedekking doen in het toiletje. Je gaat in het begin wel regelmatig plasjes moeten opdeppen met keuken- of toiletpapier. Ik gooide dat papiertje dan altijd in de toiletbak zodat de geur daar zat. Idem voor de keutels: oprapen en in de toilet gooien. Wat hier ook enorm heeft geholpen is stro boven of in het toilet hangen/leggen. Ze plassen/keutelen vaak terwijl ze eten ๐Ÿ˜…. Oja: omdat jouw konijnen ook los gaan mogen --> Wij hebben nog een extra toiletje in de living staan.
 5. Veel ervaring heb ik hier niet mee, maar wat ik wel merk is dat als ik bv een handdoek / badmat / plasmat op de vloer in hun ren leg, ze eerder geneigd zijn daarop te plassen dan in hun toiletje. Ik heb altijd enkel een toilet in de ren staan. Dat is een open kattenbak met daarin de bodembedekking van Back2Nature. Die neemt het vocht goed op en houdt geurtjes iets langer tegen.
 6. Sashiua

  Wanneer naar definitieve ren?

  Hey hey! Zoals jullie misschien hebben zien passeren in onze voorstelling van Snuffel en Swiffer, zijn de twee lovebirds nog in koppelfase. Dinsdag 28/7 vond de speeddate plaats. Daarna zaten ze de hele weg naar huis (1u15min) samen in een reismand. Vervolgens hebben we ze meteen in de badkamer gezet. Ik ken vrij weinig van konijnen en zoek echt alles op op deze website ๐Ÿ˜…. Ik vind het dus ook heel erg moeilijk om in te schatten wanneer ze 'klaar' zijn om naar hun definitieve ren te verhuizen. Die is nรฉt geen 5m2 groot. Ze zitten nu 2 dagen in de badkamer en naar mijn mening gaat het wel goed. Ik weet gewoon niet wanneer het รฉcht goed genoeg is om ze te verhuizen. Ik lees overal dat je best lang genoeg kan wachten want als het misgaat in hun definitieve verblijf, het niet bevorderlijk is voor de koppeling. Dus ik durf niet te snel gaan. Ze lijken wel op hun gemak. Ze liggen vaak languit gestrekt en Snuffel deed al wat bunnyflops gisteren. Wat ik nu vooral waarneem: Ze eten en drinken van hetzelfde bakje Ze geven elkaar af en toe likjes Ze rijden af en en toe op elkaar Ze liggen in elkaars buurt maar bijna nooit echt tegen elkaar -maar misschien heeft dat ook wel te maken met de hitte-. Als ze eten zijn ze heel close. Kan iemand me vertellen hoe ik kan zien wanneer ze klaar zijn voor hun definitieve verhuis? Welke dingen moet ik zeker nog waarnemen?
 7. Ik zag al dat het misging ๐Ÿ˜… Maar nu gaat het goed denk ik ๐Ÿ˜Ž
 8. Ik zoek nog even uit hoe dit werkt. Ik hoop dat mijn reactie nu onder jouw reactie komt @Marjoleink๐Ÿ˜…. De kooi is ondertussen verbannen naar de kelder. Het was zo'n typische Ferplast traliekooi met plastieke bak. Eigenlijk was dat maar een 'noodoplossing' om Snuffel de eerste dagen te kunnen huisvesten. We hebben vrijwel meteen erna op Amazon panelen gekocht om een groter verblijf te maken. Vorige week hebben we nog zo'n pakket bijbesteld om de ren nog groter te maken met Swiffer erbij. Ik voeg een foto toe. Er ontbreken een deel panelen want die staan nu nog in de badkamer om ze uit de douche te houden ๐Ÿ˜…. Maar zo heb je wel een idee van hoe hun 'kooi' er uit ziet. Ik zal binnenkort nog een foto plaatsen als ze erin zitten en het helemaal ingericht is.
 9. Hey allemaal! Ik ben Snuffel en ben hier nieuw ๐Ÿ‘‹. Ik werd in december 2019 (een paar dagen voor Kerst) gedumpt in een bos. Niemand kreeg me te pakken. Ik verstopte me namelijk onder รฉรฉn van de vele houtstapels. Het werd donker en het ging die nacht stevig vriezen. Uiteindelijk kwamen mijn redders in nood 's avonds rond 18u nog eens een kijkje nemen. Gewapend met een zaklamp, wortels, komkommer รฉn zelfs een transportbakje. Want ik hoorde ze zeggen: 'We gaan niet naar huis voor we 'm hebben!' Ik besloot om me te laten zien. Maar alles was zo spannend dus ik kroop toch terug onder mijn houtstapel. Uiteindelijk gaf ik toe aan de heerlijke geur van een stukje komkommer. Mmmm lekker warm in de auto. Onderweg naar de dichtsbijzijnde dierenwinkel want mijn baasjes hadden helemaal niets in huis voor een konijnenman als ik. Ik kreeg een grote kooi, lekker stro, een drinkbakje en heerlijke korrels. De volgende dag ging ik meteen de dierenarts voor een check up. Ik was volledig inorde en ze zeiden me dat ik ongeveer 3 maandjes oud was. Sindsdien leef ik als een koning๐Ÿ‘‘ en het huis is mijn paleis. Mijn baasjes zijn veel thuis en dan mag ik namelijk lekker vrij rondhuppelen. Mijn favoriete chillspot?: De zetel Ondertussen ben ik ook gecastreerd. Ik sproeide teveel ofzoiets. Nu doe ik dat niet meer. De laatste tijd voelde ik me niet helemaal okรฉ. Mijn baasjes zagen eindelijk in dat ik misschien wel een vriendinnetje nodig had. -Ja ze hadden me misschien beter wat sneller een vriendinnetje gegeven, maar dat vergeef ik ze!- 2 dagen gelden was het dan zover. Ik kreeg te horen dat ik op speeddate ging in het Konijnenhof in Stekene (Belgiรซ). Wat was ik zenuwachtig! Maar weet je wat? Ik heb mijn match gevonden ๐Ÿ’™. Ik stel jullie dus ook graag voor aan mijn gloednieuwe vriendin: Swiffer! We zitten nu nog even samen op neutraal terrein aka de badkamer. Maar ik denk wel dat alles goed gaat! We vechten niet, eten gezellig samen en geven elkaar af en toe al wat likjes. Hopelijk mogen we binnenkort verhuizen naar onze vaste stek in de woonkamer en mag ik mijn paleis voor altijd delen met mijn koningin Swiffer ๐Ÿ‘‘ ๐Ÿ’™
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .