Spring naar bijdragen

Ko & Nijn

Members
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

11 Goed

Over Ko & Nijn

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hi! Wij hebben een beetje hetzelfde probleem. Denk er aan om een extra laag tegels in het hok / ren te leggen. Ik had eerst houten vlonder tegels erin gelegd maar daar willen ze absoluut niet op zitten. Ze kunnen bij mij kiezen waar ze zitten, binnen in het nachthok gaan ze echt nooit en de schuilhokjes gebruiken ze alleen om op het dakje te zitten. Ze zitten het liefst in de wind en regen onder een klein houten krukje op de koude tegelvloer in de ‘voorren’. Gekke beesten. Afijn, geen duidelijk antwoord op je vraag dus, maar worstel een beetje met hetzelfde
 2. Ja zag ik iets te laat. Was een beetje aan het googlen over hangende oortjes 😆...
 3. Toen Ko & Nijn 8 weken waren hadden ze allebei twee hangoortjes. Bij 3 maanden stonden ze recht op. En nu, ruim 7 maanden zie ik bij één van de twee weer een oortje gang hangen 😁. Lief!!!
 4. Een kleine update. Het gaat steeds beter. Ondertussen krijgen de dames een hele kleine hoeveelheid brokjes. Een mengsel van Beaphar care + en Supreme Science Selective. Het bakje is in mum van tijd leeg waardoor ze de rest van de dag wel aan het hooi en groenvoer moeten. Het gaat nog niet in zulke grote hoeveelheden als dat zou moeten en ik heb al 6 of 7 verschillende soorten hier liggen (ja ook hooi van de boer!; komt alle hooi trouwens niet van de boer?) maar we gaan vooruit. Laatst hadden ze wel bijna een hele doos opgegeten (waar ze normaal alleen maar mee spelen en kapot maken) dus ik durf geen doos meer in het hok te zetten 🤭. Ze zijn enorm levendig en super vrolijk . Groetjes!
 5. Hartelijk dank voor jullie reacties! Duidelijk, ik ga er mee aan de slag!
 6. Mijn konijnen zijn nu 6 maanden en ze eten nauwelijks hooi. Het is mijn eigen schuld denk ik, verwen ze teveel met hun brokjes. Ze krijgen een mix van Supreme Science Selective Adult en Pets Place Dwergkonijn Luxe Menu Premium. Dat laatste daar komen ze voor aangevlogen. Dat is ook het eerste op! Dat ben ik nu ook een beetje aan het afbouwen. Wat minder van dit en wat meer van de science selective. Ik heb ook 2 kilo SUPREME SELECTIVE NATURALS FIBAFIRST staan, maar dat kijken ze niet naar om. Ze hebben altijd hooi tot hun beschikking, allerlei soorten al geprobeerd maar er gaat gewoon niet meer dan een enkel sprietje in. Ze zijn kerngezond, levendig, normale keutels. Moet ik me nu druk gaan maken over het niet eten van hooi? Ik zou best wat minder ‘lekkere’ brokjes willen geven, maar ik ben bang dat ze dan helemaal niet eten en ik lees ook dat dat weer niet gezond is. Heeft iemand nog tips? (ze krijgen ook regelmatig wat groenvoer, niet veel want laten dat ze, op sommige groenten na, ook vaak links liggen)
 7. Zo herkenbaar! Had ik kunnen schrijven (bij wijze van spreken ☺️). Ze doen het ook zo goed mijn dames..
 8. Hier precies hetzelfde. Leg alles vol met flessen bevroren water en de roze coolpads, maar tot nu toe hebben ze er nog niet naar gekeken. Languit op de tegels en ook nog tegen elkaar aan...
 9. Het gaat echt supergoed. Heb net een update gedaan in mijn vorige discussie. Nijn is ook schijnzwanger geweest (een week later) en toen dat voorbij was werden het weer vriendinnen 💕
 10. ik ben nog een beetje aan het puzzelen wat waar moet (in welk forum) en hoe ik moet reageren 😫
 11. Ja het gaat echt super goed. Ik heb net een update gedaan in de discussie. Maar die staat nog in welkom.
 12. Hier het verblijf van Ko & Nijn. Het kleine rennetje op het gras wordt steeds verplaatst en via een ‘sluis’ van gaas kunnen ze er naar toe wanneer ze willen. Alleen ‘s nachts gaat er een plankje voor. Voor de rest een ren van 3 x 3 met 2 nachtverblijven. Ik wil graag een hogere ren met een fatsoenlijke deur zodat ik niet steeds zo hoef te bukken, maar dat komt nog. Nog even goed puzzelen!
 13. Wat een leuke konijnen! Ik heb ook twee konijnen buiten. Lang getwijfeld of ik ze niet binnen zou doen maar ze hebben het volgens mij super fijn! Heb best wat nachten wakker gelegen met storm en regen, express een schuilkokje erbij gezet met 2 uitgangen (omdat ze nooit in hun nachthok gingen) maar tot nu toe zitten ze het liefst gewoon op de koude tegels 😬. Ze knagen werkelijk aan alles, dus blijven nu ook lekker buiten 😀. Plezier met je konijntjes!
 14. Hallo beste mensen, even een kleine update. Ko & Nijn zijn weer de beste vriendinnen. Denk dat de hormonen het even rustig hebben nu. Weet iemand trouwens hoe dat zit bij konijnen? Ook een maandelijkse cyclus? Een week nadat Ko schijnzwanger was zag ik Nijn op en neer rennen met strootjes, hooi etc. En ja hoor, ook Nijn bleek een pracht nest te hebben gemaakt. Ook schijnzwanger! Na 2 dagen was het over, heb ik het nest weggehaald en sindsdien zijn het weer dikke vriendinnen. Heerlijk levendig en lief voor en met elkaar! Ben benieuwd hoe lang het duurt. Nu nog even van genieten. Groetjes, Saskia
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .