Ga naar inhoud

Nelis23

Members
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

290 profielweergaven

Nelis23's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

9

Community reputatie

 1. Nelis23

  Voeding.

  Dankjewel voor je reactie!! Onderstaand over de richtlijn helpt mij al enorm!
 2. Nelis23

  Voeding.

  Bedankt voor je reactie. Ik voer nu Care+ en ik denk dat als ik deze in combinatie met wat meer groenten voor nu prima vind. maar wie weet voor in de toekomst! Dankjewel voor de tip!!
 3. Nelis23

  Voeding.

  Snap je reactie helemaal. Bij mij eten ze ruim voldoende hooi gelukkig. Maar zoals ik aangaf in mijn topic ben ik opzoek naar een gezonde en goede balans die het natuurlijke menu een beetje meer nabootst dan alleen maar de brokken en het hooi. Tevens is dat ook op advies van mijn dierenarts en vandaar dat ik mij er dus zo goed mogelijk in wil verdiepen!
 4. Nelis23

  Voeding.

  Bedankt voor je uitleg. De info die ik heb opgezocht kwam van andere konijnen sites. De reden van mijn vraag was dan ook om te kijken of ik in de goeie richting zat of niet. Zo leer ik steeds wat bij
 5. Nelis23

  Voeding.

  Ik heb 2 dwergkonijnen van 1,7 en 2 kg.
 6. Sorry voor mijn (hele) late reactie. Hier zijn ze ook fan van het mooie weer. Soms als de temperatuur niet teveel verschilt met binnen gaan ze even mee naar buiten en dan zien we ze springen haha. Hoe is het met het nieuwe grotere hok? Zijn de voorbereidingen al gestart, of is deze inmiddels klaar? 😄
 7. Nelis23

  Voeding.

  Hoi allemaal! Ik zag bij veel konijn liefhebbers dat ze de voeding van hun bunnys zoveel mogelijk proberen na te bootsen als hoe ze het in de natuur zouden kunnen krijgen. Dus minder brokken en meer groen. Nu heb ik mij daarin zo goed mogelijk verdiept maar toch zit ik met een aantal vragen hierover. Op internet staat namelijk het volgende: brokken, 20 gram per kg. gedroogde kruiden, 10 gram per kg. verse kruiden, 20 gram per kg. verse groenten, 50 tot 100 gram per kg. hooi, onbeperkt. Nu begrijp ik dat dit een totaal is van alles, maar ben ik toch wel benieuwd hoe dat nu in een goed en evenwichtig konijnen dieet eruit moet zien. is het bovengenoemde en het aantal gram ervan dat ze allemaal op een dag mogen eten, of zit er een grens aan qua hoeveelheden. ik ben dus opzoek naar de verhoudingen en hoeveelheden per dag van bovengenoemde voeding. wie kan mij hierover informeren. Wat mijn 2 konijnen nu krijgen over de hele dag is: - onbeperkt hooi - 40 gram brokken. - ongeveer 140 gram groente. - 2 eetlepels gedroogde groenten.
 8. Klopt hij at nog niet voldoende zelfstandig waardoor bijvoeren met de hand noodzakelijk was. Gelukkig eet hij nu zoals het hoort haha. Fijn dat ze de sneeuw goed doorstaan hebben. Wat hooi en stro al wel niet kunnen doen.
 9. Haha hier doen ze ook alles voor snoepjes! Echt verschrikkelijk haha. Nelis werd verkocht als 8 weken oud, niet wetende dat dat nog vrij jong is toen gekocht. Helaas schatte de dierenarts hem op 6 weken ongeveer. Wij hebben hem nml met de hand moeten “voeren” Hebben jou konijntjes de sneeuw van vorige week nog goed kunnen handelen?
 10. Wel mooi dat ze bij jou gewoon lekker buiten kunnen rond rennen. Hier gaan ze in de zomer als het temperatuursverschil niet te groot is met binnen ook mee naar buiten. Wij zitten zelf graag buiten en dus is dat extra buiten hok een mooie uitvinding om ze toch niet de hele dag alleen binnen te laten zitten.. helaas gaat ook daar het hok eraan ipv de speeltjes.. je zei dat je dierenarts aangaf dat ze niet gecastreerd kon worden? Dan sta je ook mooi te kijken lijkt mij! Wel goed dat je ze uit een opvang hebt, zielige ervan is dat ze daar dus als jonge konijntjes al terecht gekomen zijn. Maar een broertje en zusje is dan toch wel weer erg leuk!! Nelis komt uit de dierenwinkel, ik hoor mijn vriend nog zo zeggen “We gaan alleen kijken” 🙈 en nog geen uur later hadden wij een heel klein konijntje in huis. pleun hebben wij “gered” ze zat in een veel te klein hokje vol in de brandende zo’n.. helaas is ze afgelopen zomer bij ons binnen oververhit geraakt.. gekke ervan is dat ze de ruimte die ze binnen heeft niet gewend was volgens de dierenarts waardoor ze dus niet goed kon inschatten dat ze minder druk moest doen bij hoge temperaturen. In een klein hokje kon ze geen kant op dus moest ze wel, dat was sneu. Ik wist niet eens dat konijnen in de pubertijd konden komen... helaas zitten we er nu midden in. Oplaad kabels, behang en plinten zijn hun favoriete snack momenteel. Ik hoop heel hard dat het geen 1,5 jaar duurt 😂 Exht oppakken zijn ze hier geen fan van, aaien wel. Vooral Nelis is een echte knuffelkont als het hem uitkomt. Hij is wel enorm tam, maar bepaald zelf wat er moet gebeuren. Vaak als het erop aan komt accelereerd hij alles haha. Pleun houdt het bij aaien op de grond. wij zijn nog druk bezig in haar echt hand tam te maken, schieten al goed op maar zijn er nog lang niet. komen die van jou ook echt naar je toe dan als je eraan komt?
 11. Hier ook tal aan spullen die niet zoals het hoort gebruikt worden haha. Zegt ook iets over mijn koop gedrag hierin, ik vindt iets leuker als dat zij dat zelf vinden 🤣. Nelis is nu ongeveer 11 maand en Pleun rond de 9 maand oud. Ze zitten beide in de “behang verkies ik boven brokken/ heb liever kamerplanten dan groente” fase... Hoe oud zijn die van jou en hoeveel heb je er?
 12. Aah ja dat geloof ik graag. Zo houden ze zichzelf lekker warm! Die van mij hebben overdag de gehele beneden verdieping tot hun beschikking. Helaas komen ze vaak niet verder als hun matje waar ze op luieren samen, maar als wij dan thuis komen racen ze door de woonkamer als Ferrari’s 🤣. Als wij gaan slapen gaan ze hun kooi in. Het plan is om ze op den duur 24/7 lekker vrij rond te laten lopen maar nu dat ze vermoedelijk in de konijnen pubertijd zitten slopen ze nogal het een en ander en dat gebeurd vaak in de avond.. verder zijn het 2 lieverds hoor haha.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .