Spring naar bijdragen

laurabehhh

Members
 • Aantal bijdragen

  7
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over laurabehhh

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja, alles is goed gegaan! Hij was meteen weer aan het eten toen hij thuis kwam, en heeft ook diezelfde avond weer gekeuteld! Gisteravond was hij nog wat suf, maar hij huppelt inmiddels weer vrolijk door het huis heen 😃 Hij heeft Novacam van de dierenarts meegekregen en dat vindt hij geloof ik nog lekker ook! Ik denk dat ik hem vanmiddag dan ook weer naar buiten doe. Ik merk verder niets meer aan 'm. Zal er voor de zekerheid nog wel een snugglesafe bijleggen. Mocht het toch te koud zijn nog voor hem buiten, waar merk ik het dan vooral aan? Gedrag? En hij springt vaak bovenop z'n huisje, maar ik las dat springen zoveel mogelijk voorkomen moet worden de eerste dagen, nog tips hiervoor?
 2. Bedankt voor de tip Kenijn, ik zal zorgen dat er geen stro in z'n hok ligt. Lewis is bij de dierenarts as we speak, ik kan hem om 16.50 weer ophalen!
 3. Hallo allemaal, Morgen wordt Lewis gecastreerd. Ik kan hem om half 2 afzetten bij de dierenarts. Ik heb een snugglesafe in huis gehaald, oude handdoeken klaarliggen en geef hem een pakketje met lekkers mee naar de dierenarts (brokjes, peterselie, hooi). Ook heb ik spuitjes gehaald mocht het nodig zijn om te dwangvoeren, maar uiteraard alleen in het ergste geval. Ik ben morgen en woensdag de hele dag thuis om hem in de gaten te kunnen houden. Ik vind het allemaal best spannend, en wil dan ook goed voorbereid zijn. Daarom heb ik nog een aantal vragen: - Moet ik hem een nachtje binnen houden? Ik lees een beetje tegenstrijdige verhalen hierover.. En zo ja, moet ik dan de verwarming lager zetten? - Als ik hem een nachtje binnen hou, kan ik hem dan wel de volgende dag weer naar buiten doen als hij zich goed voelt? (Temperatuur, wintervacht e.d. meegenomen). - Moet ik verder nog ergens rekening mee houden of iets in huis halen? Alvast bedankt en groetjes, Laura
 4. Bedankt voor alle reacties, ik snap wat jullie zeggen! Dat konijnen makkelijk over een ren van 60 cm kunnen springen, ben ik van op de hoogte.😅 Dat is namelijk de reden dat er jonge konijntjes zijn. Ze komen uit een oeps-nestje van een familie lid. Het is dus niet zo dat ik per se jonge konijnen wil. Maar ik (en mijn familielid) vinden het belangrijk dat de konijntjes een goed huisje krijgen, en dan is Marktplaats of een dierenwinkel geen optie. Als ik de keuze had, zou ik ook zeker een bestaand koppel uit de opvang hebben gekozen. Ik vind het zelf ook spannend, ik realiseer me wel dat het een risico is. Daarom wil ik het zo goed mogelijk aanpakken! De ren wordt hun permanente verblijf, met een nachthok. Ik wilde het hok tijdelijk over de gehele hoogte en diepte afsluiten, zodat er geen enkele ruimte is om toch bij elkaar te komen. Als andere optie had ik om er één tijdelijk binnen te houden, maar dat komt niet uit met de seizoenen volgens mij. Hij zou dan rond oktober weer naar buiten kunnen en dat is te laat. Ik kan nog kijken of ik in de schuur wat ruimte vrij kan maken, dan zijn ze volledig gescheiden. Als de ram eenmaal gecastreerd is en 2 weken apart heeft gezet, zal hij ongeveer 16 weken zijn. Daarna wil ik ze dus weer opnieuw gaan koppelen in een neutrale ruimte. Maar ik begrijp dus dat als dit goed gaat, het alsnog geen garantie is? Ik heb het geluk dat mijn familielid heel veel ruimte heeft en dus bereid is om één konijn terug te nemen als het echt niet gaat en deze te koppelen aan haar huidige konijnen of een nieuw konijn. En dan zou ik het andere konijn laten koppelen met een konijn uit de opvang, maar dit wil ik natuurlijk voorkomen! Ik zal ze zeker niet alleen zetten. Ik heb alle informatie over koppelen op deze site al gelezen, maar als er nog meer tips zijn, of iemand nog een ander idee heeft, ik hoor het graag! Ze zijn op dit moment nog maar 4 weken dus het duurt nog even voordat ze er zijn!
 5. Hallo allemaal, Binnenkort krijgen wij een koppel jonge konijntjes, een ram en een voedster, uit hetzelfde nestje. We willen de ram laten castreren, maar daarvoor moeten ze natuurlijk eerst vanaf 10 weken uit elkaar gehaald worden. Het originele plan was om de ren van 5m2 die we voor ze gaan bouwen, met een houten plaat tijdelijk in tweeën te delen. Ze zien elkaar dan dus niet, maar waarschijnlijk kunnen ze elkaar wel ruiken? Mijn vraag is dan ook, is dit een goede oplossing? Of moet ik toch iets anders verzinnenn om ze verder uit elkaar te zetten om frustratie te voorkomen? Ik heb al heel veel gelezen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik hoor graag jullie mening 😄
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .