Ga naar inhoud

bunnyveer

Members
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Pip & Moo

Recente bezoekers van dit profiel

188 profielweergaven

bunnyveer's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

15

Community reputatie

 1. Toevoeging: Het valt mij ook op dat ze al een aantal keer (op twee dagen tijd) een kleine hikkende beweging maakt wanneer ze zit. Ze maakt er verder geen geluid bij. Het lijkt vrij onschuldig, maar in combinatie met het vreemde eetgedrag zoals hierboven beschreven vind ik het toch vrij opvallend. Weet iemand hier misschien meer over?
 2. Hoi allemaal, ongeveer twee weken geleden merkten we op dat ons konijn van 6 jaar oud regelmatig deed niezen en na een halve dag ook een natter neusje kreeg en kwijlde. De volgende ochtend leek het verminderd, maar toch voor de zekerheid langs de dierenarts geweest. Deze heeft vervolgens opgemerkt dat er een kies was afgebroken en deze is meteen onder narcose verwijderd. Er is toen ook geconstateerd dat ze zonder bekende reden een aantal andere tandjes ook mist (we weten niet of dit misschien al verder in het verleden gebeurd is). De opvolgende 10 dagen antibiotica en pijnstilling verliepen prima en de 2 checks voor juist herstel bij de dierenarts waren ook goedgekeurd. Inmiddels, twee weken later, merkte ik op dat ze moeilijk kauwt zodra wij groenvoer geven. Soms eet ze het gemakkelijk, maar soms lijkt het alsof ze hierdoor in paniek begint te kauwen op haar kiezen om iets weg te krijgen etc. Ze kauwde ook tijdelijk soms zo direct na de operatie, maar nu dus soms weer. Ze blijft dan maar op hoog tempo zeer hard (hoorbaar!) op haar tanden kauwen zonder dat er eten in de mond gaat (niet vergelijkbaar met relaxed tandenknarsen). Aangezien de eetlust wel aanwezig is blijft ze wel hooi en bix gewoon zoeken en pakken, maar sabbelt dan soms de bix weg zonder duidelijk kauw geluid of blijft op hooi knagen zonder dat het naar binnen gaat. Vandaag leek het (in de paniekerig ogende kauw bui) alsof er echt iets vast zat en ze een soort kokhals beweging maakte heel kort. Ik ben er enorm van geschrokken aangezien wij de afgelopen twee maanden al 2 andere Nijntjes zijn verloren, waarvan 1 door myasis en 1 door vrij onbekende reden (begon plotseling in paniek te kokhalzen (reversed sneezing) met allerlei slijm en is vermoedelijk door iets gestikt..). De snelle (eenmalige) kokhals beweging van dit konijn liet me dus enorm schrikken om nu weer te zien. Inmiddels eet ze wel weer iets normaler en oogt ze iets minder gestresst tijdens het kauwen. Ik ben benieuwd of iemand ervaring heeft met opmerkelijk kauw gedrag na tand operaties van een konijn. Ik ben zelf enorm alert op onze Nijntjes en raak dus van de kleinste verandering in gedrag al vrij snel in de stress. Alle ervaringen en tips zijn enorm welkom!
 3. @Marjoleink hebben met de basilicum nog niet kunnen proberen aangezien ze nog bij aan het komen is van de narcose en wij vanaf morgenvroeg pas beginnen met de pijnstilling volgend de instructies van de dierenarts. Zullen dit zeker eens proberen! En kennen verder echt geen mensen in de straat of buurt die hier ervaring mee hebben. Misschien dat ze er zijn, maar daar hebben wij verder geen weet van. Zal nextdoor ook proberen, maar verwacht hier weinig van in deze buurt. Toch bedankt voor de tip!
 4. @happy211 we zouden ze ook beiden naar het familielid kunnen brengen in princiepe, maar aangezien de kleinste vorm van stress tot terugval leidt (hebben we al meerdere keren ervaren) bij de nijn met e. Cuniculi willen we hem liever deze meer dan 2 uur durende autorit en onbekende omgeving besparen.. Wij wonen zelf in midden limburg (Nieuwstadt, naast Sittard). Als er iemand is die zou willen bijspringen of enige andere vorm van hulp kan bieden zou dat inderdaad hoopvol zijn
 5. Hallo, Wij hebben vandaag een van onze konijnen een kies moeten laten trekken aangezien deze afgebroken was en de eerste vormen van irritatie begon te geven wat betreft niezen en kwijlen dat het konijn plotseling een dag lang deed. Meteen naar de dierenarts geweest, en zojuist opgehaald. Nu hebben wij echter een probleem, ze moet namelijk gedurende 10 dagen pijnstilling krijgen 2 x per dag, maar wij vertrekken zelf op dag 3 van de kuur op vakantie. Normaal zouden we hem eventueel weg kunnen brengen naar een familie lid die ervaring heeft met konijnen, maar aangezien dit konijn samen zit met een maatje dat na een jaar nog altijd herstellende is van e. Cuniculi en enorm aanhankelijk aan elkaar zijn, zien wij die scheiden van de konijnen niet als een optie. Mensen uit de buurt vragen om dit te doen lijkt ook geen optie aangezien het vangen, vasthouden en toedienen van de pijnstilling een zeer lastige opgave is voor iemand alleen zonder konijnen ervaring (ze rent snel weg en is vrij sterk). Hebben jullie tips voor wat wij kunnen doen in deze situatie om de beste zorg voor onze nijn te kunnen bieden gedurende de 10 dagen dat wij weg zijn? Alle hulp wordt enorm gewaardeerd, we zijn echt radeloos ..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .