Spring naar bijdragen

bunnyveer

Members
 • Aantal bijdragen

  36
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

15 Goed

Over bunnyveer

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Pip, Moo, Mupke & Coco

Recente profielbezoeken

69 profielweergaven
 1. Vandaag zijn we naar Maastricht geweest ’s middags, en het is toch een hele geruststelling on te weten dat Moo ook even zonder zorg alleen kan blijven. Zodra we terug kwamen hebben we hem lekker veel eten gegeven en eens in de woonkamer op een groot laken gezet samen met zijn vriendinnetje Pip. We hebben echt het idee dat hij meer kan/probeert. Hij maakt echt stapjes af en toe en lijkt ineens nog veel actiever en enthousiaster. Als hij eenmaal eventjes heeft bewogen heeft hij ook weer eventjes rust nodig en blijft dan even in mekaar gezakt liggen, maar na een tijdje zien we in onze ooghoeken ineens een wit/bruine vlek spartelen, en dan blijkt het dat hij zich weer recht probeert te rollen (wat dat betreft is het soms echt een kleine acrobaat). Hij at opvallend veel brokjes/staafjes en zonet hebben we hem nog wat dwangvoeding gegeven (wat vind hij dat toch ontzettend lekker) en zodra hij ook maar iets van eten ruikt transformeert hij van een slapende teddybeer naar een raket die door de bak heen spartelt omdat hij zo enthousiast wil gaan eten. Wij hebben echt weer het idee dat er wat vooruitgang is. We hebben trouwens EC pilletjes bestelt bij ‘Chanty’s Place’ waar bepaalde dingen in zouden zitten die wel eens positief effect zouden kunnen hebben (is niet wetenschappelijk bewezen, maar uit eigen ervaring raadde ze het ons heel erg aan).
 2. Ondertussen is er niet extreem veel verandering bij Moo, maar dus ook geen terugval. Soms hebben we het idee dat hij echt opzoek is naar het hooi als hij recht staat, en als hij al naast het hooi staat eet hij er ook vaak van. Als hij nog niet naast het hooi staat kan hij zich er echter lastig naartoe verplaatsen en valt hij meestal bij de eerste stap al op zijn zij. We zijn er ook achter gekomen dat konijntjes ook een wat betere of minder goede dag/momentjes kunnen hebben. Eergisternacht was Moo namelijk mega actief en aan het bewegen in zijn bak, en vannacht weer een stuk minder. Als hij dan ’s morgens niet meteen hapt naar het eten breekt in ons hoofd al snel lichtelijke paniek los, maar als je hem dan een uurtje later datzelfde voer aanbiedt eet hij er weer helemaal op los. Woensdag bellen we trouwens met dezelfde dierenarts die ons de laatste keer heeft geholpen om te vertellen hoe het gaat en te bespreken hoe en wat (daar vroeg ze zelf ook om omdat ze ontzettend geïnteresseerd was). Weet iemand of bepaalde oefeningen helpen als een soort van ‘fysio’ zodat hij bepaalde spiertjes misschien weer leert te gebruiken op de juiste manier? En ik las een tijdje terug dat iemand een soortvan reddingsvestje had gemaakt voor een konijn met EC, zou diegene mij daar misschien ook wat meer over kunnen vertellen (wat kon jou konijn wel en niet op dat moment en hoe moet ik me dat ‘reddingsvestje’ voorstellen?)
 3. Geloof het of niet, maar Moo is er nog. Hij is ondertussen onze kleine Jezus aan het worden. We hebben lang gepraat met de dierenarts en het was een assistente die vrij nieuw was maar wel al 5 jaar lang dierenarts is, en het was vrijwel meteen duidelijk dat ze veel geeft interesse in konijntjes heeft. Ze zag Moo en zei dat ze konijnen heeft gezien die er nog erger bij lagen (geen idee hoe dat überhaupt kan), en vervolgens toch zijn opgeknapt. Ze heeft zelf 2 weken geleden een konijntje met EC geadopteerd van mensen die hem ook in wouden laten slapen na 2 dagen behandeling, maar nu heeft ze zelf de behandeling overgenomen omdat zij weet dat er een reeële kans is op verbetering aangezien ze dat zelf al eerder heeft meegemaakt. Ze zei dat als we er toch voor zouden kiezen om Moo in te laten slapen ze daar alsnog achter zou staan, maar ze wilde ons wel alle info geven en zij zegt dat ze pas echt opgeeft na 3 weken behandeling (ze bedoelt 3 weken behandeling met dubbele dosis want dan werkt het blijkbaar pas echt, en wij zijn dan eigenlijk nu 1,5 week bezig). Ook zei ze dat het goed is om dwangvoer te geven omdat daar meer vezels in zitten. Na al die info leek het ons toch niet meer verstandig om in te laten slapen, omdat ze toch eigenlijk redelijk optimistisch was en eigenlijk aangaf dat als zij zelf de keuze moest maken ze door zou gaan met behandelen op dit moment. Ze zei ook dat hij inderdaad niet veel last ervan zal hebben en de wereld er gewoon ietsje anders uit ziet voor hem door het scheve hoofdje etc. We geven het dus (alweer) nog een kans en blijven weer hopen en knuffelen met onze Moo. Ik blijf jullie nog altijd op de hoogte houden. Wat een emotionele rollercoaster, niet alleen voor ons, maar jullie zullen allemaal ook wel helemaal in de war zijn ondertussen.
 4. @Evee we hebben toch besloten om hem vanmiddag in te laten slapen. Een dag meer of minder zal voor Moo zelf geen verschil maken, we hebben in principe al een lange tijd gerekt in de hoop dat het toch beter wordt, maar we denken toch dat de verslechtering bij Moo al zo lang/erg speelde dat aan dit verhaaltje helaas geen positief einde zal zijn. Daarnaast beseffen we ons ook dat, stel dat het toch ietsje beter zou gaan over een tijdje (want de kans op volledig/zelfstandig herstel achten wij echt ontzettend klein op dit moment) dan zal hij nog een lange tijd moeten lijden, misschien niet door pijn, maar wel door de constante machteloosheid die hij ervaart omdat hij niet voor zichzelf kan zorgen zoals een konijntje hoort te kunnen, en ook niet kan spelen zoals een konijntje hoort te kunnen, en ook dat speelt een grote rol bij onze beslissing want ook dat is niet dierwaardig. Als we zeker wisten dat er een realistische kans op positief resultaat zou zijn zouden we deze keuze nooit gemaakt hebben, dus dan willen we Moo liever de nadelen (die op dit moment de ‘voordelen’ overheersen) besparen aangezien wij er vanuit gaan dat uiteindelijk het verhaal dezelfde afloop gaat hebben als nu. Het blijft vreselijk om deze beslissing te maken, en zeker weten zullen we het nooit, maar op dit moment voelt het wel als de juiste keuze en soms is de beste keuze nou eenmaal niet de makkelijkste keuze. Ik wil jullie wel allemaal ontzettend bedanken voor de hulp en steun de afgelopen tijd want op deze manier voelt het toch alsof we echt het maximale eruit hebben gehaald, zonder jullie had Moo alle leuke momentjes die hij de afgelopen tijd toch nog heeft beleeft waarschijnlijk niet meer gehad. Dikke kus van ons en Moo en alle andere konijnenvriendjes x
 5. Op dit moment zien we eigenlijk geen verbetering meer. Onze schat Moo is nog altijd vrij levendig en wil zelf heel graag, maar het lichaampje werkt gewoon echt niet met hem mee. We zijn inmiddels bijna 2 weken verder vanaf het punt dat het echt niet goed ging, en realistisch gezien is er gewoon weinig verbetering ondanks de enorme zorg die we geven. Ook hebben we het idee dat hij ietsje minder graag wil eten, hij eet nog altijd voldoende, maar wel minder dan een tijdje terug. We vragen ons dan erg af wanneer het dan genoeg is, en wanneer je echt moet overwegen om hem toch in te laten slapen zodat je het beste voor het konijntje doet. Zo veel moeilijkheden, onzekerheden en machteloosheid, het is echt vreselijk, niet alleen voor ons maar ook voor Moo. Ik hou jullie op de hoogte wat onze beslissingen zullen zijn.
 6. ondertussen is het precies 2 weken geleden dat we ontdekten dat Moo erge symptomen van EC begon te vertonen. We zijn nu 13 dagen Fenbendrops aan het geven en vandaag is de 6e dag dat we ook Novacam (pijnstilling) geven. Moo kan ondertussen ongeveer 1/2 minuten zelfstandig overeind blijven staan en vanuit die positie ook eten en zichzelf wassen (zelfs met zijn hoofd naar de andere kant dan waar zijn gekantelde hoofd normaalgesproken naar hangt). Als hij daarna een paar stapjes probeert te zetten valt hij weer om en blijft hij meestal liggen, maar kracht heeft hij zeker want als hij overeind zit trekt hij vaak aan de handdoeken en graaft erin. Hij eet en drinkt nog altijd goed. Een week geleden kon hij nog niet zelf blijven staan, ook niet met hulp van ons. Hopelijk zet deze langzame verbetering zich voort!
 7. Even een kleine update weer, niet alleen om voor mijzelf het proces te kunnen volgen, maar ook voor eventuele lotgenootjes die in de toekomst het zullen waarderen om het ‘proces’ van een ander te lezen. Moo lijkt er elke dag beter op te worden. Sinds de start met medicijnen ging het eerst flink achteruit (van alleen een scheef hoofd waardoor zijn balans slecht was, naar uiteindelijk alleen maar op een zij kunnen liggen en niet eens met veel hulp recht kunnen staan). Na ongeveer een klein weekje begon bij ons pas weer een vooruitgang zichtbaar te worden: het begon met meer gecontroleerde draaien rondom de lengte as. Vervolgens kon hij met helpt tijdens een draai heeel eventjes overeind blijven staan (hij stond overigens nog altijd niet zoals een ‘normaal’ konijn, maar flink onderuitgezakt op zijn pootjes). Op dit moment krijgt hij het af en toe voor mekaar om zichzelf zelfstandig na het draaien overeind te houden. Ook is aan bepaalde bewegingen te zien dat hij zich probeer recht te duwen met zijn pootjes (wij dachten altijd dat het een lui konijntje was, maar nu laat hij pas echte power zien die in hem zit). Het is nog zeker niet waar het zijn moet, maar wij zijn al ontzettend trots op Moo en hebben ietsje meer hoop en vertrouwen in de toekomst, al durf ik echt niet te veel te hopen en blijven we er zo realistisch mogelijk naar kijken, omdat een terugval of ‘maximale-verbetering’ er natuurlijk altijd kan komen. Voor nu zijn we in ieder geval erg tevreden over het verloop, al is het nog altijd erg vermoeiend voor onszelf, zowel fysiek als emotioneel. welterusten!
 8. @Evee hopelijk zullen we dan binnekort een flinke vooruitgang gaan zien! Wij hebben inderdaad Novacam, daar zit blijkbaar dezelfde werkzame stof in als in Metacam. Qua geur zou mijn voorkeur toch eerder uitgaan naar de Fenbendrops want dat ruikt gewoon naar vanille haha, geen idee waarom de konijntjes dat niet zo lekker vinden.
 9. Gisteren hadden we weer het idee dat Moo ietsje stabieler was (stelt nog steeds niks voor, maar het viel ons op vergeleken met de dagen ervoor waar hij echt alleen maar plat kon liggen en ook niet met hulp ‘recht’ staan). Nu eet hij nog altijd ontzettend veel en hij beweegt soms ietsje meer met zijn pootjes als hij ligt, en draait zich vaker om en het lijkt dan alsof hij soms de ‘zit’ houding probeert aan te nemen maar dat lukt dan niet helemaal en dan gaat hij weer liggen. Verder is het toedienen van de Fenbendrops nog altijd een slagveld maar de pijnstilling ziet hij volgensmij als een echt dessert !
 10. @Pablo&Lola dankjewel voor de tip! Brokjes eet hij ook nogsteeds bests veel dus dat zal vast wel lukken als het nodig is. Zijn vriendinnetje Pip gedraagt zich wel hoor, ze gaat netjes aan de kant als we met moo bezig zijn, en als we even weg gaan dan komt ze even kijken bij Moo haha
 11. @happy211 @Pablo&Lola wij hebben ook 1,5 mg/ml. Hij vond het volgens mij erg lekker want het was binnen een paar seconden op (durf het niet te hard te roepen omdat de 1e keer fenbendrops ook snel ging, en nu weet heeft hij allemaal maniertjes om eronderuit te komen).
 12. Wij hebben Novacam meegekregen ipv Metacam, maar als het goed is is dat het zelfde. Er staat op het flesje 0,5 mL. Klopt dat?
 13. Goeiemorgen! We hebben zojuist de DA gebeld en we kunnen de pijnstilling komen ophalen gelukkig. Verder gaat het naar omstandigheden prima met Moo. Gister even een hartverzakking gekregen aangezien hij op schoot lag en zachtjes geaaid werd en toen reageerde hij ineens nergens meer op. Uiteindelijk begon hij weer lekker te eten en te bewegen, dus we vermoeden dat hij misschien zo relaxed was op schoot dat hij helemaal ontspande (wij waren overigens alles behalve ontspannen). Wij hebben het idee dat, wanneer hij zich volledig rond zijn lengte as rolt, hij ietsje rechter kan blijven zitten/liggen als we hem een beetje tegenhouden. Hij zet zijn achterpootjes namelijk beter onder zich en dat deed hij de afgelopen dagen totaal niet. Uiteindelijk gooit hij zijn pootjes wel weer naast zich omdat de rest van zijn lijfje nog niet helemaal meewerkt aan de zit houding. Of het een goed teken is is natuurlijk niet te zeggen, maar het is wel iets wat ons nu opviel. Gisteren hebben we zijn rechter oogje eens proberen schoon te maken en het ziet er niet beschadigd/ontstoken uit, alleen een klein beetje rood aan de rand maar hij houd zijn oogje verder helemaal dicht (misschien ook maar goed zodat er geen vuil in kan komen)
 14. @Renske34 we gaan bellen naar de dierenarts voor de pijnstilling Metacam. Ik verwacht niet dat onze oorspronkelijke dierenarts er heel moeilijk over doet (ondanks dat hij degene was die überhaupt geen behandeling wilde/kon starten voor Moo) hij weet dat wij het beste voor hebben met onze konijnen, dus als wij het verhaal uitleggen over de adviezen voor pijnstilling dan ga ik ervanuit dat hij er geen probleem van maakt (hoop ik..). En anders zoeken we een andere manier om Metacam in handen te krijgen. Moo ligt nu trouwens lekker naast me te eten. We hebben hem toch in een onderbak van een traliekooi gelegd met allerlei handdoeken en hij kan er goed in rollen. Het zijn steeds rondjes van 360 graden die hij maakt rondom zijn lengteas, maar hij weet zichzelf wel steeds op een (voor hem) fijne manier neer te leggen. Verder likt hij flink aan onze vingers, en hij wast zijn hoofdje heel veel en zijn voorpootjes. Als we de Fenbendrops geven gaat het de ene keer wat makkelijker dan de andere keer; soms likt hij alles in 1 x op, en soms zitten we hier een half uurtje te wachten totdat hij eindelijk zin heeft erin. Het blijft een eigenwijs beestje soms, want als we de fenbendrops willen geven, proberen we eerst wat water via een spuitje te geven en daar blijft hij lekker aan lurken, maar zodra hij merkt dat we het verwisselen met fenbendrops begint hij te draaien en zijn voorpootjes voor zijn gezicht te doen alsof hij zich weer moet gaan wassen. Als we hem in zijn nek aaien gaat hij ook zachtjes tandenknarsen dus dat vindt hij geweldig 🙂
 15. @JokeC het klinkt alsof jouw konijntje in dezelfde staat was als die van ons op dit moment. Zou je me kunnen vertellen wat jullie precies uiteindelijk hebben gegeven qua medicatie etc. ? Wij zijn inderdaad ook al helemaal aan het bedenken on vanalles in mekaar te knutselen on het hem zo gemakkelijk/comfortabel mogelijk te maken maar we merken toch dat zijn voorkeur uitgaat naar gewoon plat liggen tussen de handdoeken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .