Ga naar inhoud

Punky punk

Members
  • Items

    2.761
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    9

Berichten die geplaatst zijn door Punky punk

  1. Kleine update.

    Besje heeft het echt ontzettend goed gedaan. De wonde is mooi (aan het) genezen. Vanaf dag 1 at ze flink, keutelde ze goed en was ze lekker actief. Ze heeft de antibiotica, ondanks dat het af en toe een beetje moeilijk ging, goed opgenomen( zeg je dat zo?). De 'herkoppeling' is ook van een leien dakje gegaan. Even de rangorde weer bepaalt en vanaf dan heerlijk weer als van ouds. 

    • Vind ik leuk 7
  2. Op 25-10-2022 om 16:24, Jamesthebunnybutler zei:

    Oja, dat linkje van @Miekmoek is wel een goeie. Een vriendinnetje is wel een basisvoorwaarde en als die er nog niet is, heb je wel kans dat het gedrag nog af te leren is. Als aan alle basisvoorwaarden voldaan wordt en ze blijven het doen, dan is het vaak niet meer haalbaar om af te leren. 

    Punky is vroeger ook echt te klein gehuisvest geweest (door mij jammer genoeg), en is toen ook beginnen met tralieknagen. Ik kwam hier terecht, hij kreeg een veel groter verblijf, betere voeding, meer verrijking maar het tralieknagen bleef. Bess kwam er bij en zij nam de enige slechte gewoonte van Punky over. Twee tralieknagertjes hier dus. Ik heb erg mijn best gedaan om het ze af te leren, maar ondertussen opgegeven.

  3. Wat een lieve reacties allemaal! Doet me echt deugd. Wat een beetje bevestiging toch al niet kan doen.

     

    Ik merk wel dat de split cage een beetje moeilijk is voor beide konijntjes. Ze snappen niet waarom ze niet bij elkaar mogen en dat zorgt voor frustraties. Ik twijfel of ik Punky helemaal moet weghalen. Volgend weekend worden ze sowieso terug 'herkoppeld', ben even aan het kijken of het niet wat vroeger kan aangezien besje het zo goed doet.

     

    Ik ben inderdaad erg blij dat ze al zo goed eet. Flinke meid 🤍

     

    2 uren geleden, To van de Veluwe zei:

    Wat zag je? Kunnen wij misschien weer wat van leren. Tenminste ik.

    Heel erg moeilijk uit te leggen maar ik zal mijn best doen haha. 

    Ze leek heel erg op haar hoede. Punky (haar vriendje) moest eigenlijk ook niet te dicht in de buurt komen en al zeker niet aan haar lijfje. Het hoofdje voor een paar likjes kon nog net. Ook was ze een beetje agressief en kon ze nooit echt 100% lekker ontspannen liggen.

    Hoop dat je met deze uitleg wat kunt. Als er nog onduidelijkheden zijn laat je het maar weten.

  4. Hey hey, alweer een hele tijd geleden dat ik hier nog ben geweest. Ik vond er echt gewoon niet de tijd voor. Al zou ik hier liefst elke dag even komen. Nu is het eerder uit noodzaak.

     

    Afgelopen vrijdag is Besje geopereerd. Een ontstoken baarmoeder. Ze hebben ineens de eierstokken ermee uitgehaald. Een castratie dus. Ik stelde de castratie telkens maar uit. Aangezien het leek alsof er nooit een geschikt moment was. Afgelopen vrijdag was het dan toch echt, uit noodzaak voor haar gezondheid.

     

    Hadden we niets opgemerkt zou ze er waarschijnlijk over een paar maanden niet meer geweest zijn. Gelukkig merkte ik al snel op dat er wat was. Ze was actief, at en keutelde goed. Het enige wat ik kon zien aan haar was dat ze erg gefrustreerd ofzo leek. Een afspraak bij de DA en inderdaad, er was wat mis. Haar baarmoeder was flink ontstoken. Even overleg gehad en het beste leek ons om de baarmoeder te verwijderen. Als er dan toch een operatie bezig was, hebben ze ook de eierstokken eruit gehaald, zodat ze ineens gecastreerd was 

     

    Gisterenavond is ze thuisgekomen en wat doet ze het flink! Ze heeft al wat wortelloof op, wat hooi, wat groentjes wat brokjes en natuurlijk een lekker snoepje. Dwangvoederen hoeft dus gelukkig niet als het zo goed blijft gaan. Wel moet ze 1x per dag antibiotica krijgen voor de zekerheid. 

     

    Punky en Bess zitten nu in split case. Heerlijk hoe ze naar elkaar toe trekken. Heb al even geprobeerd om ze bij elkaar te laten maar Punky werd dan toch echt te dominant (wat best normaal is natuurlijk).

     

    Over 10 dagen is het controle en tot dan moet ze een body aan. Ze vindt het wat onwennig maar oh wat doet ze het goed.

     

    Zo trots op haar 🤍

  5. Heb je onderstaand artikel al gelezen? Misschien staan hier wat tips in. Bij mij hielp het altijd om ze op heel veel verschillende manieren hooi aan te bieden. In een wilgentunnel, los, in een ruif, in een mand...

    Misschien kun je dat eens proberen? Ik zou je konijntje niet alleen op gedroogde soorten kruiden zetten. Zou ik mogen vragen waarom je je konijntje van de brokken hebt gehaald? En eet je andere konijntje wel genoeg hooi?

     

     https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi#:~:text=Plaats van het hooi&text=Van dat hooi zullen de,konijn er makkelijk bij kan.

  6. Ik heb gestemd op 'ja, met alleen noodmedicatie' al is het niet echt medicatie. Mijn EHBO-kistje zit gevuld met de volgende voorwerpen:

    - nagelschaartje

    - borsteltje

    - oude handdoeken 

    - snuggle safes 

    - ice pods en koelplaten 

     - anti myasis 

    - spuitjes dik en dun 

    - tekentang 

    - thermometer 

     

    En dat is het zowat. Zouden jullie er nog iets aan toevoegen? Of is het goed zo?

  7. Ik sluit me helemaal aan bij @Kolino.

    Ik vind het echt super lief van je dat je Tody gered hebt en je erover hebt ontfermd.

     

    Ik zou niet zomaar een vrijwillige voedster erbij zetten. Konijnen hebben het liefst een vriendje of vriendinnetje. Ook heel leuk dus dat je daarvoor kijkt. Maar konijnen moeten gematcht worden op karakter. Je kunt je konijntje laten speeddaten of op koppelvakantie laten gaan in een konijnenopvang. Daar kijken ze welke konijntjes elkaar leuk vinden en dan heb je de jaren die volgen een prachtig koppeltje. En dan heb je niet alle miserie die je zou hebben als je 'zomaar' twee konijntjes bij elkaar zet. 

  8. En eens hij 14 dagen gecastreerd is kan hij een leuk vriendinnetje uitzoeken in de opvang. 

     

    Konijnen zijn groepsdieren en hebben nood aan een soortgenootje. Menselijke aandacht voldoet nooit aan de aandacht die hij/zij krijgt van zijn/haar maatje. Stel, je kunt 4 uur bij je konijntje zitten. Dat is echt ontzettend veel. Maar de overige 20 uur zit ie dan wel alleen. En van dat laatste zijn wij geen voorstanders.

     

    Ik wil allesbehalve dat dit bericht overkomt als slecht bedoeld. Denk er eens rustig over na en stel nog maar een paar vragen als je er een antwoord op wil. 🙂

  9. Hmm, dat zijn inderdaad niet echt de beste snoepjes die je kunt geven. Ik zou stoppen met die te geven en alleen nog verantwoorde snoepjes geven.

    Bv; een zonnebloempitje, een klein stukje fruit, een erwtenvlok (pas op, dat zijn echte dikmakers!), een lijnzaadbrokje, een grasbrokje,...

     

    Om op je vraag te antwoorden, ik zou nog wel zijn avondmaal geven, maar zoals @Miekmoek al zei, iets minder dan normaal. Daarnaast nog even in het oog houden of hij nog eet, drinkt en keutelt.

    • Mee eens! 1
  10. Nou, we hebben niet zo veel inzicht in de situatie. Als je (onder andere) de onderstaande vraagjes even beantwoordt zullen we beter advies kunnen geven.

     

    Is het een rammetje of voedster? Gecastreerd of niet? Wat versta jij onder aanvallen? Doet hij/zij dit ook op andere momenten?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .