Spring naar bijdragen

Gabriella1993

Members
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Gabriella1993

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. 2 meisjes. Al bij elkaar sinds dat ze 5 weken waren.
 2. Bedankt voor de tips ze hebben een drinkfles en een drinkbakje. En een icepod en een iceplaat om af te koelen. Mijn partner geeft aan dat een permanente ren out of the question is. Als ik het goed begrijp uit jullie reacties voldoet een halve dag buiten rondrennen niet aan de eisen voor deze 2 dwergkonijntjes. Ik ga het er nog met mijn partner over hebben en anders moeten we een nieuw thuis zoeken voor ze 😞
 3. Dag Marjolein, Ik kan de ren groter maken maar een overdekking hebben ze niet op maat (en elke dag staat de ren in een andere vorm.) Een vaste ren van hout of metaal klinkt als iets permanents en dat gaat hem niet worden bij ons. We hebben geen ruimte voor een permanente ren. (En iets wijzigen aan de tuin wilt mijn partner sowieso niet.) Maar je antwoord op mijn vraag is dus dat je konijnen beter niet zonder toezicht in een ren kan laten tenzij die overdekt is? En aangezien we de ren niet kunnen overdekken is je advies dus om ze in de nacht in het hok te doen? Of is je advies om de konijnen dan maar weg te doen? (Ik snap dat je het allerbeste bedoelt en ik wil ook het allerbeste doen, maar ik probeer een gulle middenweg te zoeken waar de konijntjes ook gelukkig mee kunnen zijn. Ik ken zat mensen die tegen alle adviezen in maar 1 konijn houden of hun konijn nooit vrij laten lopen bijvoorbeeld, dus het voelt heel gek om mijn konijnen weg te doen omdat ik ze geen permanente ren van veel vierkante meter kan bieden in de nacht en op dagjes weg...)
 4. Hoi! hier een beginnende konijnenhouder. Ik heb 2 dwergkonijntjes (4 maanden oud, Bumi en Momo). Zij hebben wekenlang met gras geoefend en mogen sinds 2 weken elke dag lekker vrij in de tuin lopen (zonder ren en onder toezicht.) Ze sprinten heerlijk rond en zoeken op warme momenten verkoeling in de schaduw of onder het hok. Maaaaaar... als ik boodschappen doe of ga slapen gaan ze weer in hun hok. Soms ga ik een dagje weg en dan voel ik me erg schuldig dat ze in hun hok moeten blijven. Nu heb ik (zie foto) een ren gekocht en deze om het hok heen gezet zodat ze vandaag zonder toezicht kunnen buiten lopen, maar is dit wel verantwoord? En is het wenselijk dat ze in de nacht ook vrij kunnen lopen? De dierenarts zegt dat omdat ze kunnen staan in het hok - de onderste verdieping is hoog genoeg- ze prima in de nacht in het hok kunnen blijven en beter niet zonder toezicht in de ren kunnen lopen. Maar op verschillende sites lees ik dat een paar uur per dag lekker rennen niet voldoende is. ik wil echt graag doen wat goed is, dus hoop op jullie adviezen!
 5. Thanks! Ik weet dat ze te jong waren, de moeder is helaas overleden. Dit zijn zusjes. 🙂 Gelijk van locatie meegenomen naar de dierenarts voor volledige controle en vaccinaties, alles is in orde 👌🏼 Wat je zegt is een goede, we proberen het nu een week. Ik loop er vooral tegenaan dat ik niet weet wat ik op de bodem moet leggen van de benedenverdieping. De lade is van hout en daar zit een soort kunststof bak in (zie hier) Wat zou je adviseren? en wat op de bovenverdieping? Bijvoorbeeld dus back2nature op de hele verdieping en dan houtvezel in het toilet? hoor het graag!
 6. Gabriella1993

  Zindelijk maken

  Hoi! ik heb 2 vrouwelijke dwergkonijntjes van 6-7 weken. 1 van deze was na 3 dagen al zindelijk, de ander doet het OVERAL. Vooral rondom de eetbak en drinkbak. Laten dit nou plekken zijn waar ik geen toilet kan plaatsen.. het hok heeft 2 verdiepingen met beide een eigen lade. Ik heb echt alle bodembedekkers al geprobeerd: - overal houtvezel en stro, op het toilet alleen houtvezel - overal strokorrels en op het toilet alleen houtvezel - overal strokorrels en in het toilet wat hooi - overal back2nature korrels en in het toilet houtvezel en de eetbak - overal back2nature korrels ik verplaats IEDER UUR alle keutels buiten het toilet naar het toilet.. heb zelfs met boomstronkjes geprobeerd de hoeken te ‚sluiten’. .. ik heb geen idee meer wat te doen. moet ik op de onderste verdieping misschien helemaal geen bodembedekking doen? Maar wat moet ik er dan leggen? Anders lopen ze in een kunststof bak.. erg oncomfortabel. ik heb ze vanwege de warmte binnen laten lopen in een ren vandaag, en een reserve toilet gevuld met back2nature korrels. Jahoor, konijn 1 gaat er meteen op. Konijn 2 laat overal keutels, vooral rondom de eetbak. HELP!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .