Spring naar bijdragen

x_blvck

Members
 • Aantal bijdragen

  84
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door x_blvck geplaatst

 1. En ja er staat een lijst op bunny bunch maar mijn huidige diernarts staat daar ook bij en ik heb het gevoel dat er niet geluistert word naar me ze onderzoeken ook niet goed vind ik ze kijken even snel in oren trekt de staart keer omhoog en klaar. En bij mijn andere nijntje konden ze ook steeeeeds niks vinden en toen was ze dood. Dus hoop eigenlijk dat iemand met eigen ervaring iets in de buurt weet 😞
 2. Weet iemand een konijn deskundige omtrent enschede ? Ik ben al aan het kijken op internet en krijg wel sites in beeld voor dierenklinieken maar op geen een van die site staat er duidelijk bij dat er daadwerkelijk een konijn deskundige daar werkt ?
 3. x_blvck

  Konijn gedraagt zich anders

  Hallo allemaal ! mijn nijntje wast zich de laatste tijd echt bijna alleen maar om de 5 min zon beetje. Ze is ook hellemaal niet meer schrikachtig terwijl ze dat eerder wel had als ik de deur open deed af en toe als ik een serie aan had en de muziek werd ineens wat intenser was ze al gelijk alert. Heb ook het gevoel alsof die het allemaal niet meer mee krijgt normaal als ik in de buurt van het hok kwam en ze het ijzeren deurtje open hoorde gaan rende ze gelijk er naar toe. Maar nu krijgt ze dat allemaal niet meer mee omdat ze zich dan wast en aangezien hij zit zo opvallend veel doet ineens snap ik niet zo goed waar dit aan ligt. ben al bij de da geweest maar die kon niks vinden. Hij eet en drinkt wel gewoon normaal is niet meer of minder voor mijn gevoel. Hij knaagt nog wel lekker overal aan en speelt met zen snackbal. Maar vandaag ook viel die om toen die zich aan het wassen was en daar schrok ik wel van. Maar hij loopt en hupst niet anders merk wel dat die al best een tijdje geen binkies heeft gemaakt. ik weet even niet zo goed wat ik moet doen iemand tips of ideeen ?
 4. x_blvck

  Konijn bonding en nieuw konijn

  Hai allemaal ! Ik ben echt intens gelukkig want na drie kwartjaar heb ik met me konijntje eindelijks echt een band ! Ze springt sindskort op de bank en komt bij me ze laat het ook eindelijks toe dat ik haar mag optillen om haar te borstelen ze laat me haar meer aaien en komt gek genoeg ook bij mij in de douche haha. maar waar ik een beetje bang voor ben is als k een vriendinnentje voor hem haal laat ik hem koppelen maar ik ben heel bang dat ik dan weer hellemaal opnieuw moet beginnen met die band krijgen omdat die dan +- een week weg is iemand hier ervaring verder mee ?
 5. x_blvck

  Languit liggen

  Mijn konijntje heeft dat de laatste tijd ook vaker ! Bij mij thuis is de vrrwarming kapot dus binnen ook vrij koud Ik denk mischien dat ze het dan wat kouder hebben en zo wat meer warmte vast houden ik leg nu vaak fles met warm water bij haar en dan gaat ze er lekker bij liggen.
 6. x_blvck

  Pillen voor konijn?

  Hallo allemaal ! ik kwam vandaag in de dierenwinkel pilletjes tegen voor je konijn, en dat waren dramspoelings pillen en op de beschrijving stond dat dat maandelijks gebruikt mocht worden om je konijn een darmspoeling te geven. het lijkt me toch niet zo heel gezond denk ik ? is er iemand die dat wel doet of kent ? want als het goed is voor me nijntje dan wil ik daar wel eens in kijken
 7. Oh dat wist ik niet eens ! Harstikke bedankt voor je reactie denk dan toch dat ik geen cavia’s neem inderdaad 😳
 8. x_blvck

  Konijnen & cavias

  Hallo allemaal ! in november verhuis ik en krijgt mijn konijn een eigen kamer ( & maatje ) maar zou dan ook heel graag 2 cavias daarin plaatsen heeft iemand een beetje dezelfde situatie en hoe hebben jullie het ingericht en gedaan ? Want ga ze dan niet in een hok doen maar een deel van de kamer wou ik afzetten met ren wat hun eigen plekje word of kunnen ze wel samen ? Ik ben bang dat eventueel de konijntjes de cavias bezeren.
 9. Heb een nieuwe huisje voor haar kunnen vinden ! maar kan niet anders zeggen dat ik heel telleurgestelt was in de dierenopvang dat ik haar niet terug kon brengen. En ook zeker daar niet meer terug naar toe ga.
 10. Sorry als ik de regels overtreed maar weet het echt even niet meer
 11. Hallo, Voelt een beetje raar om dit te doen. weet ook niet of ik dit mag doen. maar mijn voedster en ram gaan niet samen heb haar via een dierenasiel/ opvang. En de koppeling is mislukt, mag haar niet terug brengen ze bijten elkaar tot bloedenst toe en weet ff niet wat ik moet doen. dus nu ben ik hier en hoop dat iemand opzoek is naar een nijntje. het is een kleirdwerg, blauw otter, in februari ergens geboren. Ze wisten het niet precies. Het is echt een konijn wat buiten wilt zijn ( wat ik zover weet want ze wilt alleen naar buiten toe de hele tijd ) heel druk en niet echt mens vriendelijk dus het konijn moet wel echt buiten konijn zijn lijkt mij. Ze heeft wel altijd binnengestaan.....
 12. Hoi hoi ik werd vanochtend wakker en het voedster konijntje is over de ren heen gesprongen en bij mijn ram gekomen en nu zie ik oranje plekken bij zijn oog en oor, maar ik mag niet kijken of het wondjes zijn en het ziet er ook niet echt uit als bloed maar weet ook niet wat het anders kan zijn, mijn ram zit heel rustig en beweegt niet echt meer denk dat ik beter naar de dierenarts kan gaan of niet ?
 13. x_blvck

  Koppelen toch niet geslaagt ?

  Hallo allemaal ! zoals mischien sommigen hadden gelezen dacht ik dat de koppeling goed gegaan was want ze waren rustig, het is weer hellemaal uit de hand gelopen en ze maken alleen nog maar ruzie terwijl we wel een maand verder zijn, ik heb er nu voor gekozen om het konijntje wat ik het langst heb rond te laten lopen als ik er niet ben en het nieuwe konijntje in het hok te doen ( die kun je ook echt niet los laten als je er niet bij bent want die sloopt je alles ) en krijgen ze omste beurten ruimte om te rennen en doen, maar sinds ik ze uit elkaar heb zijn ze een stuk gelukkiger, dan waarneer ze samen zittten, de andere losloopt maken ze binkies en de gekke 5 min en lopen ze ook echt weer achter mij aan en komen bij me. Dus denk dat het beter is om de ene weer terug toen of niet? Merk dat me rammetje zo blij is als de voedster niet in de buurt is als ze er is maakt die nooit binkies en zelfde geld voor me nieuwe voedster die heb ik dat nog nooit zo zien doen tot mijn ram weg is uit de kamer. Heb het gevoel dat het meer acceptatie was en het nu toch echt niet meer uit te houden is met elkaar 😞
 14. Ze ligt vaak wel languit als ze dit doet dus ziet er niet echt uit alsof ze ergens last van heeft, en knorren doet ze af en toe sinds ik een ren bij de bank heb gezet zodat ze me het behang niet verder sloopt in die hoek. Zou het kunnen zijn dat ze het er niet mee eens is en dit haar manier is om het te laten merken ?
 15. x_blvck

  Konijn maakt geluid ?

  Hallo allemaal ! mijn nieuwe konijnente piept ze klinkt net als een cavia 😅 en dat doet ze op de meest random momenten en als ze dat doet komt mijn andere konijn gelijk naar haar toegerent en gaat die naast haar liggen, ze knort soms ook ? Weet niet precies hoe ik dat geluidje uit moet leggen maar klinkt beetje als knorren, moet ik hier wat mee of is dat niet erg ? Heb nog nooit meegemaakt dat een konijn geluid maakt namelijk
 16. Ze blijven lekker gezellig binnen staan vind ik toch dat je er wat meer contact mee hebt haha, maar ze krijgen een eigen kamer dus denk dat ik dan karton aan de muren ga plakken kunnen ze daar los op gaan haha en als ze dan los lopen door het hele huis inderdaad eventjes wat ga af zetten, bedankt !
 17. x_blvck

  Konijn sloopt behang

  Hallo allemaal, mijn nieuwe nijntje sloopt mijn behang achter de bank al hele stukken weg bij de radiator en in de keuken ! En het is niet zo dat ze geen knaag speelgoed hebben maar ze doen er ook hellemaal niks mee, en heb echt wel verschillende soorten speelgoed, iemand tips of ideeen ? gelukkig verhuis ik over drie maand maar als dat gedrag zich daar ook voortzet als er net nieuwe behang hangt ben ik daar niet zo heel blij mee dus wil graag voor die tijd dat gedrag eruit hebben😅
 18. Hallo allemaal ! ik ben vanaf vandaag een nieuwe merk konijnen voer tegen gekomen en wou vragen of iemand dat gebruikt en wat jullie verder gebruiken kwa brokken, hooi en wat van groenvoer het favoriet is van jullie konijn(en) ik gebruik momenteel sience selective en heb nu hooi en brokken en snoepjes bestelt online van bunny nature ( het was in de aanbieding want het is echt wel vrij prijzig vind ik zelf ) maar het zag er wel veel belovend uit kwa ingredienten en hoe het omschreven was ! Iemand hier ervaring mee ? En wat te doen als je konijnen te verwend zijn geworden, kocht eerder alleen kruidenhooi ( heb nog niet zo heel lang konijnen ) maar moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje aan de dure kant vind worden want de helft van dat kruidenhooi wat ik in het toiletje doe eten ze niet op en dat vind ik gewoon heel zonder en nu heb ik dus weide hooi erin gedaan en dat vertikken ze om te eten ? Heb zon speelboom waar ik dus de kruidenhooi in doe en de kattenbak de weidehooi maar ze eten alleen kruidenhooi en brokjes en groenvoer en aangezien hooi 80% van hun dieet is en het nu juist wel andersom lijkt blijf ik maar kruidenhooi aanschaffen omdat ik bang ben dat ze anders te weinig hooi eten..
 19. Volgensmij kan ik zeggen de koppeling is geslaagd ! Ze hebben elkaar niet meer aan gevlogen of bereden, ze leven nog wel wat meer apart dan samen en vooral als ik ze los laat lopen, maar hoop dat dat nog iets meer komt, merk wel nadat ze samen in de buggy hebben gezeten opweg naar de dierenarts dat ze nog wat liever zijn geworden naar elkaar toe en lijkt erop dat het van elkaar accepteren wat meer en vriendschap is geworden ! Bedankt iedereen !!
 20. Vond het wel goed gaan op neutraal gebied dus ze nu in benjamins hok geplaatst, de nieuwe voedster zat eerst heel erg in het huisje en deed niks met benjamin nou ik hem eruit heb gehaalt komt ze wel steeds naar benjamin toe ! En ze gaat er niet bij liggen maar zit er wel de hele tijd bij, zaten net samen in de kattenbak een best tijdje heel rustig. Er is geen liefde te zien maar wel wat meer een vriendschap dus ik denk dat het de goeie kant op gaat ! Ze jagen niet meer achter elkaar aan en merk dat nu ik ze in benjamins hok heb gezet er veel meer rust is dan op het neutrale gebied iemand enig idee hoe dat komt ?
 21. Dat nieuwe konijntje wrijft echt heel heftig overal de kin overheen, ik mag haar niet aaien ze pakt niks aan, als ik haar een snoepje geeft pakt ze hem niet maar wrijft ze met der kin erover heen, ik weet dat het terratorium afbaken is maar hoeveel zei het doet slaat echt nergens op deden mijn andere konijntjes nooit heb het me ram ook nooit zien doen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .