Spring naar bijdragen

Sara Hebben

Members
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Sara Hebben

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hallo, bedankt voor je reactie. We hebben de moeder en het babykonijntje vannacht binnen in een ander hok gehouden, wel veel kleiner dan normaal, maar zo weten we zeker dat er niets gebeurd. Overdag, nu nog steeds, hebben we de baby en de mama weer bij de andere 3 konijnen gezet omdat we denken dat de moeder toch ook wel ruimte nodig heeft en zo. Wij dachten er idd ook al aan om een plank in het hok te zetten, aan de ene kant de 3 konijnen en aan de andere kant de mama en het baby konijntje. Is dit een goed idee denk je?
 2. Hallo, bedankt voor je reactie. Er konden geen roofdieren bij. Wij weten dit omdat het precies de nachts was na de dag dat ze begonnen te lopen, anders hadden roofdieren ze allang gepakt, maar ik denk dus dat het komt omdat de baby konijntjes er echt zelf uitgegaan zijn.
 3. Nee, er zit geen ram bij. Het zijn 4 voedsters die we hebben opgevangen. In onze ogen gaan die gewoon goed om met het baby konijntje. Bij ons ging het er meer om of we de mama en de baby apart binnen kunnen zetten zodat er niets meer met de baby kan gebeuren. Maar op verschillende sites zeggen ze dat de moeder ook ruimte moet hebben om weg te gaan bij de baby (s) , dit is wel maar 1 baby konijntje, dus ik weet niet of dat uitmaakt.
 4. Wij hebben eind Maart 4 konijnen opgevangen, iemand had ze ergens in de weilanden achter ons huis gezet omdat hun ze niet meer wouden. Wij hebben zelf een hok gebouwd voor de vier grote konijnen, die konden nergens doorheen. Nu we baby konijntjes hebben (nu dus nog maar 1) konden die idd wel door wat spleetjes (wij hebben wisten niet dat ze door die spleetjes konden) en we denken idd dat ze door die spleetjes toch weg zijn gegaan en trein gepakt zijn. Maar er lag ook een konijntje dood in het hoekje van het hok. Daar is wel iets mee gebeurd, want die was zegmaar helemaal kapot. Waarschijnlijk heeft er een vogel of iets anders daar gezeten. Maar die andere waren gewoon weg. Nu hebben we alles helemaal afgesloten en het laatste baby konijntje kan nergens meer weg en er kunnen ook geen andere dieren meer bij. Vannacht hebben we de mama en de baby toch samen binnen in een ander hok gezet. Want we waren toch te bang om ze buiten te laten. Volgens mij ging dit gewoon goed. Dus ik denk dat we dit in de nacht gaan aanhouden totdat de baby groot is.
 5. Hallo, wij hebben twee weken geleden een konijnen nestje gekregen met 7 konijntjes. Vlak na de geboorte is er al een baby konijntje overleden. Verder ging het die dagen heel goed. Eergisteren, zaterdag 16 Mei, kwamen de konijntjes voor het eerst uit het hok. Dat ging heel goed. Totdat we zondag ochtend weer gingen kijken bij de konijntjes en we er maar twee zagen. We zagen er een dood liggen in de hoek van het hok. En de andere drie waren weg. We snappen niet hoe het komt. We hadden er dus nog twee over en gisteren is er weer een dood gegaan, maar die was al niet zo sterk meer zagen we. Nu is er nog maar een over, maar we durven die vannacht niet meer in het hok te laten (het is een buiten hok), wij dachten dus om het baby konijntje samen met de moeder voor alleen in de nacht apart in een ander hok binnen te zetten. Wij hebben gelezen dat de moeder ook ruimte nodig heeft om weg te gaan bij de baby (s), wij weten dus echt niet meer wat we moeten doen. Weet iemand hier meer van?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .