Spring naar bijdragen

Kokonijn

Members
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over Kokonijn

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Zou het een probleem zijn wanneer de koppels niet bij elkaar kunnen komen, maar elkaar wel kunnen zien? Ik denk aan losse panelen om de ren te splitsen. Dan kunnen ze elkaar wel zien door het gaas. En zouden ze er niet overheen springen? De meeste panelen zijn ongeveer 60 cm hoog.
 2. Helaas. Ik heb ze uit elkaar gehaald. De rollen waren ineens finaal omgedraaid, nu de andere ram buiten de groep. Continu overal plukken haar en de "oude" ram helemaal bang. Voor elk konijn wat maar in zijn richting bewoog sprintte hij weg, stampen, heel zielig eigenlijk. Kwamen de rammen toch bij elkaar dan meteen weer oorlog, vastbijten, schoppen.... echt niet leuk. Dus besloten ze toch te scheiden. Nu twee binnen en twee buiten en hard nadenken over de handigste manier om beide in 2en te doen zodat ze allemaal zowel binnen als buiten kunnen.
 3. Even een update; gaat nog steeds goed en vredig. De heren zitten af en toe gebroederlijk naast elkaar en toen ik vanavond groente ging voeren aten ze ala Lady en de Vagebond samen een Andijvieblad.....
 4. Wat ik nu vooral zie is dat ze allemaal hun eigen gangetje gaan. Voedster jaagt de andere voedster nog wel eens weg, maar de ram accepteert die voedster wel weer heel goed (samen uit hetzelfde bakje eten enzo). De andere ram zit nog wel vaak alleen in een hoekje, maar wellicht vindt die het ook gewoon fijn om buiten te zitten....? Gister zag ik hem ook wel rondscharrelen en ook binnen...
 5. Kom ik vanmiddag bij de konijnen.... kan ik een van de rammen niet vinden (de rammen zijn beide zwart). Tja, waar ligt dat beest.... waar ik hem dus niet zoek.... namelijk tegen de andere aan te luieren..... Dus ik hoop maar dat dat een goed teken is en ze hun strijdbijl begraven hebben...
 6. De fokker zei dat het geen probleem zou zijn omdat ze er nog niet zo lang zitten (vanaf mei) en ze alle 4 nog jong zijn. De tijd zal het leren of het nog goedkomt... Mocht het onrustig blijven dan wil ik ze denk ik sowieso splitsen omdat het voor de kinderen zo ook niet zo leuk is. Die willen er graag bij in en aaien enzo maar dat is nu sowieso even geen optie, maar ik hoop binnenkort wel weer.
 7. Wat bedoel je precies met naar binnen halen? Als in huis is geen optie. Het binnengedeelte van het verblijf zit in de schuur. Ik kan de buitenren heel makkelijk afsluiten met een luikje. Dat is wel mogelijk. Dan zitten ze samen in een ruimte van 9 m2. Mocht het niet werken ga ik ze zeker weer terugsplitsen naar de twee bestaande koppels maar ik wil het eigenlijk ook wel even de tijd geven.
 8. De nieuwe voedster wordt wel geaccepteerd. Ze liggen nu met z'n 3-en bij elkaar te dutten buiten en likken elkaar af en toe. De ram ligt echter nu alleen binnen dus die wordt vooralsnog buitengesloten.
 9. Ja dat klopt. Wel schoongemaakt voor het nieuwe koppel erbij kwam. Volgens de fokker zou dit geen probleem zijn.
 10. De rammen zijn nu regelmatig in elkaars nabijheid (wat niet perse hoeft). Ze snuffelen dan even en dan springt de ene ram een stukje weg en gaan ze weer uit elkaar. De voedster is nu meer bitchy aan het doen. Ik zie ze in ieder geval allemaal regelmatig eten en drinken gelukkig.
 11. Ik wacht het af. Mochten ze weer gaan vechten dan ga ik de groep weer splitsen.
 12. Er wordt niet meer gevochten. Ze zitten nu steeds bij elkaar, alleen het nieuwe koppel wordt af en toe weggejaagd. Nieuwe rammetje vecht niet meer terug maar gaat de andere nu uit de weg. Lijkt me een goed teken?
 13. Enige tijd geleden hebben we een mooi groot konijnenverblijf gemaakt. Namelijk 9 m2 binnen met vrije toegang tot 12 m2 buiten, totaal dus ruim 20 m2. In eerst instantie zijn we gestart met een koppeltje van een gecastreerde ram en een voedster. Harstikke leuk maar het leek ons leuk om er nog een koppeltje bij te zetten. Dus nog een koppeltje gecastreerde ram+voedster uitgezocht. Ze zitten nu sinds zaterdag samen. In eerste instantie verliep het best rustig. Er werd wat gejaagd en gereden, maar dat was het. Het nieuwe rammetje leek echter een beetje buitengesloten te worden. Tot ik ze met z'n 4-en binnen had. Toen lagen de rammen ineens lekker naast elkaar te dutten. Prima dacht ik. Gisteren kwam ik echter bij het hok en zag ik overal plukken haren liggen en de ene ram lag helemaal te hijgen in het zand. Even later zag ik waarom want de beide rammen waren verwikkeld in een gevecht. Gingen echt zo nu en dan rollebollend door het hok. 's Avonds was de rust wedergekeerd, maar de nieuwe ram leek weer buitengesloten. Zijn eigen voedster kwam wel af en toe en ik heb hem even apart wat brokjes gegeven zodat ik zeker wist dat hij wel eten kreeg. Vanmorgen leek de ruzie over. Nu begonnen de voedsters weer wat te klooien, dat wil zeggen de nieuwe voedster wordt steeds weggejaagd. Ze mag eten, tot de andere voedster besluit dat het genoeg is en die jaagt haar weg. Die voedster gaat het gevecht niet aan en laat zich wegjagen dus daar komt geen ruzie uit. De rammen heb ik niet weer zien ruzien. Zostraks zaten ze alle 4 binnen een vierkante meter een beetje rond te kijken en te wassen. Is dit een normaal verloop van een groepskoppeling? Zouden de rammen het nu uitgevochten hebben en zullen ze elkaar nu accepteren? Het is natuurlijk normaal dat er een rangorde is, dus ook dat ze elkaar wegjagen? Hoe lang kun je het aankijken dat een konijntje eventueel wordt buitengesloten? Een heleboel vragen 😉 ik hoop dat iemand antwoorden heeft!
 14. Bedankt voor de reacties! Dan beperk ik het tot het nachthok en de toiletten! En alleen een losse hennepmat maar ik denk dat het verstandig is eerst even te wachten tot ze de toiletbakken goed gebruiken? Voor ze de hennepmatten daarvoor gaan gebruiken....
 15. Ons nieuwe konijnenverblijf bestaat uit een buitenren van 4x3 meter en een binnen"ren" van 3x3 meter. In het binnengedeelte staat een nachthok (daarin komt sowieso stro) en er komen nog wat andere attributen. Maar wat doe ik op de bodem van het binnengedeelte? Helemaal stro of een deel stro? Mijn oude konijn ligt graag op zo'n hennepmat, die kan ik ook ergens neerleggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .