Spring naar bijdragen

TosiaLuna

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over TosiaLuna

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja het is echt een knapperd! En zo lief 😍 We houden hem nog even in de gaten, voor nu is het niet opgezwollen of erg geirriteerd gelukkig! Bedankt voor jullie adviezen, dat is heel fijn!
 2. Het is niet echt dik gelukkig! En ik heb niet het gevoel dat hij er last van heeft als hij gewoon rondhupt. Voordat we ze gekoppeld hadden, hebben we dit in elk geval niet eerder gezien, maar hij kan er zelf natuurlijk maar moeilijk bij.
 3. Hoi Evee, iets klopt er niet helemaal in de lijst! Of je hebt een glazen bol en je kunt 6 dagen in de toekomst kijken 😂
 4. Hierbij even de update, voor toekomstige koppelaars! Wij hebben inmiddels de koppeling in de neutrale ruimte afgerond en ze zijn inmiddels weer even bij elkaar in de vaste ruimte. Het lijkt allemaal heel goed te gaan en ze verzorgen elkaar regelmatig. We hebben Mira's advies opgevolgd en daarna is het allemaal heel rustig geworden. Het leek in elk geval alsof ze op een gegeven moment een beetje verveeld waren, ook omdat de koppelruimte alleen een doos had om even een rustig plekje te hebben. Onze Luna was ook 2x ontsnapt, daar is ze heel goed in dus dat was ook geen verrassing voor ons 😀. We hebben ze gekoppeld in onze studeerkamer overigens en hebben eerst de dominante voedster gekoppeld met de ram en daarna de andere voedster na een paar uur erbij gezet.
 5. TosiaLuna

  Oogleden rood

  Hoi allemaal, Wij hebben onze 3 konijnen (2x voedster, 1x ram en allen gecastreerd) recent gekoppeld en dat gaat allemaal supergoed. Ze verzorgen elkaar en kunnen gemakkelijk samen leven. Ze hebben een ruimte momenteel van 10m2 met genoeg plekken om te schuilen van elkaar. Nu viel ons op dat een van de voedsters de (ex-)ram wel erg lomp verzorgd en ook een beetje lijkt te bijten op de oogleden. Ze bijt zeker niet door, maar het ziet er vrij hard uit. Hij reageert daar meestal niet echt op, soms trekt hij zijn kop wel terug als ze hem irriteert. Soms loopt hij even weg, maar daarna meteen weer naar haar toe. Wij maken ons een beetje zorgen om zijn oogleden, het lijkt niet echt te bloeden maar meer geïrriteerd te zijn. Aanraken door ons doet niet zichtbaar pijn voor hem. Hebben jullie een idee of dit normaal is? Of moeten we een tripje maken naar de dierenarts? Ik heb foto's toegevoegd van beide ogen en een schattige foto van hem! Alvast bedankt! :)
 6. Ondertussen hebben we het eerste koppelmoment gehad en dat ging supergoed. De voedsters en de ram hebben veel interesse in elkaar, wassen elkaar en liggen al lekker samen. De ex-ram rijdt nog wel veel op de dames, maar dat is normaal las ik. Ze hebben ongeveer 5 uur samen doorgebracht in de neutrale koppelruimte. Nu vroeg ik me af, wanneer kan onze ex-ram bij de dames permanent? Het lijkt nu echt goed te gaan, maar het lijkt me dat ik ze vaker in de neutrale koppelruimte moet zetten om elkaar beter te leren kennen?
 7. Bedankt voor de reacties allemaal! Dat we het ons niet gemakkelijk gemaakt hebben dat realiseerden we ons ook. Er liggen inderdaad meerdere plannen mocht het koppelen niet goed gaan, maar dat ligt er ook aan of de dames na de castratie elkaar nog mogen. Qua signalen nu gaan we er wel vanuit dat ze elkaar wel liggen, ook omdat ze vaak bij elkaar zijn en elkaar gewoon wassen. Een scenario dat we absoluut niet willen is een van de 3 weg moeten geven, aangezien ze ons zo veel liefde geven dat we ze niet kunnen missen. Mocht het koppelen niet goed gaan, dan zullen we waarschijnlijk een konijn uit de opvang proberen te koppelen aan de ram. Dan maken we gewoon extra ruimte :). De dames zitten nu 24/7 los in de woonkamer die ruim genoeg is, ongeveer 35m2. Voor zover het kan willen we ze hier vrij laten rondlopen, als ze na de operatie wat netter zijn sowieso. De ram zou er dan bij komen. Ze hebben genoeg ruimte en plek om elkaar te ontwijken als het nodig is. Ik las her en der ook dat een grote ruimte goed is voor de slagingskans. We hebben nu de ram in een aparte ruimte gezet en we nemen jullie adviezen graag mee! De hoop is er om gewoon een leuk trio te vormen en we willen er alles aan doen om die kans te vergroten.
 8. Beste konijnenkenners, Ik heb een situatie die ik graag wil voorleggen en omdat ik deze exacte situatie nog niet ben tegengekomen in de topics hier, maar ik graag een nieuwe aan. We hebben op dit moment 2 voedsters die bijna 6 maanden zijn, ze leven los in de woonkamer. Sinds een maand of 2 zijn ze echt aan het puberen en kunnen we de woonkamer elke dag 2 keer opruimen door de keutels en urine... Ook is 1 van de voedsters erg dominant en rent steeds achter de ander aan. Ze zitten wel vanaf het begin al bij elkaar en we verwachten dat het zusjes zijn. 26 mei worden ze gecastreerd bij de dierenarts in de hoop dat de grootse puberale problemen opgelost zijn en natuurlijk uit voorzorg voor de baarmoederproblemen op leeftijd. We hebben sinds een week nu een rammetje van 9 weken, die we toevallig tegen kwamen bij een bezoek aan de dierenarts (die ook een dierenwinkel heeft). Mijn vriendin en ik waren helemaal verliefd op deze pluizenbol en hebben na een aantal nachten besloten om hem te adopteren! Hij zit nu tijdelijk in een (nieuwe) kooi in de woonkamer, waar de dames ook rond lopen. Dan zouden ze alvast kunnen wennen aan de geur en aan de aanwezigheid van elkaar. Nu zat hij laatst bij ons op de bank en de dominante voedster kwam even kijken. We wilden ons jonge rammetje eigenlijk nog niet echt introduceren, maar ze was er zo snel bij dat ze wel een agressieve actie kon maken richting hem. We zijn nu nog voorzichtiger als zij in de buurt komt als hij uit zijn kooi is. Wij willen de kans op succes zo groot mogelijk maken en omdat we nog geen ervaring hebben in het koppelen ben ik benieuwd wat jullie er van vinden. Hij is sowieso nu nog te jong om er echt bij te mogen, het zijn dwergkonijnen maar de ene voedster zal naar onze verwachting over hem heenlopen nu. Daarnaast zijn de voedsters natuurlijk nog niet gecastreerd. Bij de dierenwinkel gaven ze aan dat de kans groot is dat hij er makkelijk bij kon (99%) en dat hij ongecastreerd er bij kan als de dames hersteld zijn van hun operatie. Ik betwijfel dit enigszins, omdat hij dan misschien op de dame(s) gaat rijden met alle irritaties van dien. Dus nu de vraag aan jullie, wat is de beste manier van aanpak? Dat hij nog even alleen moet zitten is logisch, maar wanneer zouden jullie hem proberen te koppelen? En moet hij ook gecastreerd worden als hij oud genoeg is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .