Spring naar bijdragen

AnNo

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over AnNo

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja die optie hebben we inderdaad ook, maar voordat we hem bij de opvang ruilen, wilde ik dit proberen. Bij meerdere opvangen las ik dat zwarte konijntjes vaak lang in een opvang zitten... Misschien dat iemand met dit lieffie wil starten en dan met hem wil gaan daten bij de opvang.
 2. Helaas moeten wij een ander plekje zoeken voor ons lieve brammetje. Ons rammetje is gecastreerd (nederlands hangoor dwergkonijn) en geboren in september 2019. Hij is ingeent en weegt ongeveer 1,8kg. Hij verblijft bij ons binnen en geniet van struinen door de woonkamer. Hij is zindelijk. Het is een heel lief, vrolijk en nieuwsgierig konijntje. Hij springt op je schoot en vindt aaien heerlijk. Hij is kinderen gewend en gaat nieuwsgierig kijken als ze aan het spelen zijn. Als hij het idee krijgt dat je hem achternaloopt om hem op te pakken dan kan hij wegrennen en is hij snel. Logisch want zo is de natuur. Het is voor hem fijn als hij zelf in en uit de kooi/hok kan gaan en dus de nodige vrijheid krijgt. Dan is hij heel sociaal en zoekt hij je zelf op. Hij houdt er van om op ontdekkingstocht te gaan. Naar ons andere konijntje was hij erg nieuwsgierig. Hij gaat graag tegen de ander aanliggen en zoekt echt gezelschap. Helaas gaan twee exrammen niet bij elkaar. Het zou fijn zijn als er een huisje is waarbij hij met een voedster samen kan zijn. Omgeving Rotterdam.
 3. Heeft u al een vriendje gevonden? Wij zoeken een huisje voor ons rammetje. Hij is wel nog jong. 8 maanden.
 4. Aan de bovenste kan inderdaad geen ren. Wel hebben we een plank dat ze zelf naar boven kunnen. De situatie is niet ideaal en kunnen we niet veel meer aan veranderen. Dat is precies de reden dat we ze willen koppelen. We proberen de konijntjes zo min mogelijk op te pakken maar helemaal ontkomen we er niet aan. Uit je opmerkingen haal ik vooral het belang van stress/ frustratie voorkomen/verlagen. Ik heb het idee dat we dit eigenlijk voor zover als het kan op orde hebben. Ik voel er niets voor om ze een nacht bij elkaar laten zonder toezicht. Daarvoor ben ik bang dat ze toch beide te dominant zijn. Dat vind ik echt te spannend. Ik wil s ochtends geen dood konijn vinden. Gister was het rijden dit keer andersom maar daarna mond dit uit in vechten. Plukken haar vlogen in het rond. Doordat wij onervaren zijn vind ik het moeilijk om dit door te laten gaan, ze waren beide echt wel fel. Ik weet dat plukken haar bij koppelen horen kaar dit lijkt wel meer op een voetbal die over de grond rolt. Bedankt allemaal voor het meedenken. We doen wat voor ons haalbaar is in deze. Als het op deze manier niet gaat lukken dan moeten we helaas over gaan tot plan b.
 5. Bedankt voor je uitgebreide reactie. Het koppelterrein is ongeveer 4 bij 2 en neutraal. Ze kunnen daarbij uit elkaars zicht gaan. Plan b denken we inderdaad over na. Vanavond ging het weer redelijk de zwarte lijkt zich wat te schikken. Hij accepteerde het heel eventjes dat de bruine op hem ging rijden maar kroop er ook weer onderuit. Geen bijten maar daarna wel feller naar de bruine. Voor vandaag vonden we het even genoeg. morgen weer verder. In hun hok heb ik niet het idee dat ze gefrusteerd zijn. Ze zijn beide enorm relaxed, keutels en plasjes allemaal netjes op het toilet ondanks dat ze elkaar ruiken. Ze zien elkaar niet door de tralies heen omdat ze in verdieping op elkaar staan. Daarom ruilen we ze zodat ze om enom meer vrijheid hebben, omdat ze vanuit de onderste verdieping eruit kunnen. Het zou fijn zijn als ze niet meer om en om hoeven maar alle ruimte uiteindelijk kunnen delen, maar of dat gaat lukken......
 6. We hebben de ovenwanten inderdaad paraat. Kunnen ze nog in puberteit zijn na castratie? We zijn nu ongeveer 12 weken verder na de castratie. Dus we hebben gewacht tot de hormonen weg zijn zoals de DA ons uitlegde. We hebben ze nog niet continu bij elkaar. In hun hok gescheiden, avonden bij elkaar In de afgeschermde keuken van 4 bij 2 ongeveer. De konijntjes zijn zindelijk, sproeien niet, en als ze bij elkaar zijn maken ze gebruik van hetzelfde toilet, af en toe laat de zwarte enkele keuteltjes los en ze wrijven met hun kinnetje. Ze lijken elkaar te vertrouwen in de ruimte en ogen ontspannen. We geven ze eten als ze samen zijn in twee bakjes. Ze wisselen dan qua bakje waarbij de ene zn kopje bij de ander duwt de ander laat dit toe en richt zich op het andere bakje of wacht even totdat de ander kopje omhoog doet. Dit wisselt elkaar af. We hebben ze de tijd dat ze uit elkaar waren continue van hok gewisseld zodat elkaars geur bekend blijft. Ze kunnen nu al langere tijd bij elkaar zijn en zoeken elkaar dan op. Zijn nieuwsgierig naar elkaar, maar er zijn ook nog momenten om rangorde te bepalen. Daarin lijkt er nog niet 1 te willen schikken. We gaan er nog mee verder aangezien ze niet heftig vechten. Ze staan nu binnen in een 2 verdiepingen hok met daaromheen een ren, maar eigenlijk kunnen ze (omstebeurt) vrij rondlopen in de hele woonkamer. We wilden ze toen we ze net hadden niet in december naar buiten doen. We gaan nog kijken voor een buitenhok. Bedankt voor je reactie.
 7. AnNo

  Gecastreerde rammen koppelen

  Hallo allen, Onze gecastreerde rammen zijn broertjes en geboren in september 2019. Hoewel we dachten ons goed voorbereid en ingelezen te hebben, blijkt helaas toch dat degene waar we de konijntjes gekocht hebben ons niet optimaal geadviseerd heeft. Het advies was dat twee voedsters nooit kon, een voedster en ram het beste advies is maar dat twee rammen ook kan als ze maar gecastreerd zijn. Nu ik hier meer over lees weet ik dat twee ex rammen vaak niet goed gaat. Onze rammetjes waren onafscheidelijk op jonge leeftijd. Gezien de hormonen hebben wij ze op tijd gescheiden en laten castreren. Nu proberen we ze weer te koppelen. Op de fotos is te zien dat ze elkaar opzoeken en zich ook bij elkaar op het gemak lijken te voelen. Echter is de rangorde denk ik nog niet bepaald. Beide kunnen hun kopje onder de ander duwen. Ze likken elkaar niet. Eenmaal probeerde de bruine op de zwarte te rijden maar dat werd niet echt gewaardeerd. Er vlogen wat plukken haar rond en ze vlinderden aardig wild. Doordat ik zulke negatieve verhalen lees vind over twee exramnen koppelen vind ik het nu lastig om te bepalen wat vechten is en wat normaal is en bij het bepalen van de rangorde hoort. Bij heftig vlinderden waarbij plukken haar rond vliegen heb ik ingegrepen, maar nu twijfel ik of ik het toch iets meer moet door laten gaan. Vandaag geen heftig vlinderden meer of plukken haar. Ze eten, wassen zichzelf. Proberen bij elkaars billen te komen maar als de ander dit niet toe laat lopen ze weer even weg. Ze gaan bij elkaar liggen zoals op de foto's te zien. Hebben jullie tips vanuit ervaring of het toch enige kans van slagen zou kunnen hebben. Hoe ik onderscheid kan maken tussen echt vechten en rangorde bepalen, m.a.w. wat laat ik toe en wanneer is in grijpen echt nodig. Bedankt alvast voor het meedenken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .