Spring naar bijdragen

Axel

Members
 • Aantal bijdragen

  4
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Axel

 • Rang
  Groentje
 1. Axel

  Kale plekken

  Bedankt voor de reacties. Ringworm is een soort schimmel, en de dierenarts heeft getest op schimmel (via een kweek). Dus ik neem aan dat dat ook wel getest is geweest. Maar ik kan het volgende keer wel eens vragen. Wat betreft mijn uitspraak ivm een konijn tov een hond of kat. Ik snap dat ik me daar niet populair mee maak op dit forum 🙂 . Is ook niet mijn bedoeling om hier een hele discussie op gang te brengen of zo. Ik vind gewoon persoonlijk dat je met een konijn minder een band opbouwt dan met een hond of kat. Een hond en kat hebben toch een bepaalde intelligentie, en reageren op dingen die je doet. Je krijgt er ook een bepaalde affectie van. Hierdoor worden ze meestal echt een deel van het gezin. Dat heb je bij een konijn toch minder. Alleen al het feit dat een konijn je nooit echt aankijkt, en eigenlijk ook maar heel beperkt reageert op dingen die je doet, maakt het voor mij minder "persoonlijk". Onze konijnen zijn dan nog eens totaal geen tamme konijnen. Dus echt knuffelen of zo kan je er niet mee doen. Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat je er niet aan gehecht geraakt, of dat zo'n diertje geen recht heeft op een goed en gezond leven. Want ik wil ook echt wel dat het konijntje beter wordt, en vind het heel zielig.
 2. Axel

  Kale plekken

  Ik ben intussen vorige donderdag een tweede keer naar de dierenarts geweest (voor de tweede schurftbehandeling). Na de eerste behandeling was er geen beterschap. Ik heb zelfs de indruk dat het nog erger is geworden (zie foto in bijlage). De uitslag van de kweek was negatief, dus het is geen schimmel. De dierenarts denk dus nog altijd schurft en hoopt dat de tweede behandeling aanslaat (het andere konijn heeft er nu ook één gehad trouwens). We moeten deze week nog afwachten. Als het toch niet aanslaat, zijn er nog twee opties: 1) Ofwel kunnen ze cortisone geven tegen allergie (omdat het rond de ogen op allergie lijkt). Ze vroeg ook of ik eventueel zalf kon smeren rond de ogen, maar dat is niet doenbaar (de konijnen zijn niet echt tam!). 2) Ofwel kunnen ze een biopsie nemen, dan moet het konijn in slaap. Maar dat vind ik al redelijk verregaand, en zou ook al vrij veel geld gaan kosten. Niet dat ik er niets voor over heb, maar een konijn is toch anders dan een hond of kat... Voor de rest doet het konijn alles nog normaal (eten, spelen, ...). Je ziet ze wel regelmatig krabben. En het ziet er wel best zielig uit.
 3. Axel

  Kale plekken

  Bedankt voor de tips! Ik ben er vandaag toch maar mee naar de dierenarts geweest. Het zou een schurft of schimmel zijn waarschijnlijk. Ze heeft nu een behandeling gekregen voor schurft, en men heeft wat haartjes genomen voor een kweek. Binnen 10 dagen weet men dan zeker of het geen schimmel is, want dan is de behandeling uiteraard anders. Dus nog even afwachten. Maar we weten alvast dat het niets heel ernstig is. Was trouwens wel wat stresserend voor het konijn. Vooral tijdens het onderzoek piepte ze luid. Maar ze lijkt het intussen alweer vergeten :-).
 4. Axel

  Kale plekken

  Hallo, dit is mijn eerste post op dit forum. Hopelijk zijn er hier specialisten die me kunnen helpen :-). Mijn konijn van ongeveer 4 jaar heeft de laatste tijd meer en meer last van kale plekken. Vooral rond de ogen, op de neus, boven op het hoofd, en aan de achterpoten. In de bijgevoegde foto's kunnen jullie dit zien. Van de achterpoten heb ik geen foto's, maar daar is het echt een hele roze kale plek. Op de andere plekken zit er zo wat roze schilferige huid. Rond de ogen heeft ze soms ook korstjes. Ze lijkt voor de rest wel normaal. Een goede eetlust en normaal gedrag. Af en toe zie je haar wel krabben, maar ik weet niet of dit abnormaal veel is. Er zit trouwens nog een ander konijn bij (haar dochter). Die heeft geen kale plekken. Ik weet niet of ik er best mee naar de dierenarts ga, want dat lijkt me best traumatiserend voor een konijn. Het zijn ook geen konijnen die toelaten dat je ze vast pakt of zo, dus dat lijkt me lastig... Ik heb uiteraard al op internet gezocht wat het zou kunnen zijn, maar dan lees je zo veel mogelijkheden dat je het ook niet meer weet... De konijnen hebben voldoende ruimte denk ik (een hok en een ren). Iemand enig idee?... Bedankt! Axel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .