Spring naar bijdragen

Sophiebink2003

Members
 • Aantal bijdragen

  27
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over Sophiebink2003

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-brabant
 • Namen van de konijnen:
  Loulou & Molly
 • Huisdieren
  Hond, konijnen en kiplen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor al jullie reacties! Vanochtend lag het beestje dood in de bak. Is vannacht overleden.....
 2. Lichaampje is ongeveer 2,5 x €2 euro munt groot. Weet dat je de natuur met rust moet laten maar het beestje was anders gegarandeerd aangereden en we konden dus geen nestje vinden.
 3. Hallo allemaal, Ik was toen straks aan het fietsen en toen vond ik een baby muis/rat midden op het fietspad. Compleet gedesoriënteerd en vallend terwijl het probeerde te kruipen. Het had zo aangereden kunnen worden. Ik heb nog rond gekeken bij het grasveldje ernaast maar daar was niks te zien. Het beestje opgepakt en toen kwam er 2 bubbels met bloed uit de neus. Mee naar huis genomen.. zit nu een bak binnen met doeken. Al geprobeerd wat melk te voeren. Het probeerd te kruipen maar valt constant om, heeft echt geen evenwicht. En dus dat bloed uit de neus. Ook weet ik niet zeker of het een muis of een rat is. Kleur buik is lichter dan die op de rug. Staart wat dik en net zolang als lichaam. Wat haartjes op de staart. Middelmatige oortjes. Het heeft dus zowel eigenschappen van een rat en een muis. Iemand enig idee wat ik het beste kan doen? Het valt dus constant om en heeft geen evenwicht. Oogjes zijn een heel klein beetje open maar zeker niet helemaal. Het beestje is redelijk groot. Iemand verstand hiervan?
 4. Fijn om te horen! En nee ze is niet groot, heel klein zelfs: een teddy dwergje :).
 5. En weten jullie of het vaak voorkomt dat een tand toch weer terug groeit na de operatie?
 6. Dank jullie wel! En weten jullie wat over de risico's van een narcose? Is dit erg groot? Ze is bijna 5 maar verder wel heel erg fit en gezond!
 7. Het is inmiddels bijna 1 maand geleden, de boventand is al met 1 cm terug gegroeid. Ik kan mij niet voorstellen dat de ondertand nog gaat komen en de dierenarts volgendsmij ook niet....
 8. Ik twijfel vooral om de risico's van een narcose mocht het verkeerd gaan denk ik ja had ik het maar niet gedaan dan had ze nu nog geleefd.
 9. Weer een update, ben afgelopen dinsdag bij de dierenarts geweest. Dierenarts vond het er goed uitzien, ja ze mist een tand maar de rest stond eigenlijk heel goed, zelfs iets beter dan voor de val. Hij heeft een klein stukje afgeslepen maar ze eet echt heel erg goed, net als normaal. Ik heb de kosten gevraagd voor een operatie om alle voortanden te laten verwijderen. Deze vielen erg mee, geen 100 euro zoals ik had verwacht. De dierenarts vond het niet nodig en zou het zo laten en af en toe laten slijten. Bij mij thuis vinden ze het zielig zonder voortandjes maar ik wil het denk ik toch wel. Dan is het gewoon afgesloten denk ik dan en hoeven we ook niet meer een paar keer per jaar naar de dierenarts om ze te laten slijten. Ja ze moet er vast aan wennen maar volgendsmij gaat dat best goed bij konijnen. Ik begin nu te twijfelen of ik het wel ofniet zou laten doen. Ze heeft nu dus nog 3 snijtanden en eet goed enz maar ik vind het fijn als het hele probleem verholpen wordt. Maargoed wat zouden jullie doen? Ze is bijna 5. Het ging trouwens ongeveer 80 euro kosten dus dat vind ik erg meevallen.
 10. Bedankt voor jullie reacties! En wat fijn dat het goed gaat met je konijntje @Evee . We hebben begin volgende week een afspraak bij de dierenarts om sowieso te laten slijpen en om te bespreken hoe verder. Ik denk dat ik ze gaan laten verwijderen en ben ik absoluut geen dierenarts of specialist maar ik denk echt dat die ondertand helemaal weg is. Het kan natuurlijk dat die veel verder is afgebroken dan de voortand maar ik denk eigenlijk van niet, maarja dat kan de dierenarts beter beoordelen :).
 11. Update: boventand heel ver terug gegroeid, onder tand nog helemaal niks. Volgende week afspraak dierenarts om sowieso te laten slijpen en ik denk ook meteen een afspraak maken voor algehele verwijdering van de snijtanden. Ik denk echt dat dat beter voor haar is. Ze eet trouwens erg goed en is goed levendig dus dat gaat perfect! Zijn jullie voorstander van snijtanden helemaal laten verwijderen ofniet? Haar tanden zijn niet erg afwijkend maar wel een beetje en het kan erger worden omdat ze 1 tand helemaal mist.
 12. Ik gebruik het al jaren, nu hebben beide konijnen een lange teddy vacht(ik hou het goed bij) en ze leven buiten maar het is nooit een slecht idee. Ik heb nooit iets van nadelen of bijwerkingen gemerkt. Nooit verkeerd om te gebruiken zou ik zeggen ;).
 13. Update: Inmiddels begint de afgebroken boventand door te komen. De ondertand zie ik nog niks aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .