Spring naar bijdragen

Turbo&Flash

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

12 Goed

Over Turbo&Flash

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Drenthe
 • Namen van de konijnen:
  Turbo & Flash
 • Huisdieren
  🐰🐰🐱🕊🕊🕊

Recente profielbezoeken

56 profielweergaven
 1. Turbo & Flash wonen sinds een maand nu bij ons en komen uit een opvang. Hebben geen fijn huis gehad hiervoor. Ze zijn in de opvang gekoppeld en dolverliefd op elkaar. Daarom stuur ik deze foto in, ze verdienen het om even in t zonnetje te worden gezet🧡
 2. Hallo allemaal, tijd voor een update. Klein detail, we zijn erachter gekomen dat Turbo (grijs) het mannetje is en Flash (zwart) het vrouwtje 🤣 Ik had het verkeerd onthouden toen we ze uit de opvang haalden. Maar goed Turbo durfde nog steeds niet vh trappetje, terwijl als je hem beneden neerzette hij t helemaal geweldig vindt om id ren en onze tuin rond te rennen. Ging dan ook pas snachts weer naar boven. Dus het moest echt zijn dat hij de trap gewoon niet snapte. Niet dat hij te bang was om beneden te zitten. Dus wat hebben we gedaan, eerst steen onder trap gelegd om t minder stijl te maken, werkte niet. Toen met stenen een trap gemaakt (ipv het houten trappetje wat er standaard bij zit), werkte nog niet.. Uiteindelijk heeft mn man gister het trappetje voor de helft afgezaagd en vervolgens met stenen de trap verder afgemaakt. En ja hoor, meneertje ging meteen van boven naar beneden en weer terug. Lol. Ligt languit met zn kont op zn zandbult of op t gras, of ze racen al binkys makend rond. Helemaal blij. Trouwens Flash heeft geen enkel probleem met welke trapconstructie dan ook hoor, t was echt Turbo die er geen snars van begreep. Maar deze oplossing werkt dus voor hem😍 Ik dacht ik deel mijn ervaring hier, voor t geval iemand er iets aan heeft. Geniet van t mooie weer vandaag!
 3. Bedankt! Ja ze zijn erg leuk samen😍 Nog wel snel bang als je ze probeert te aaien, dus dat doen we nog niet. Maar hand in t hok is niet meer eng en ze eten ook allebei uit je hand. Turbo eet, drinkt etc verder prima hoor. Ik denk dat ze een trappetje gewoon niet kent of dat ze t nog te spannend vindt beneden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze altijd een heel klein hokje heeft gehad en dit gewoon niet kent. Maar goede tip om t trappetje minder steil te maken. We zullen er wat stenen onder leggen. Flash⚡ racet de ren door en springt van boven naar beneden, hij heeft er geen moeite mee verder.
 4. Turbo&Flash

  Voorstellen

  Hallo allemaal, Zojuist ben ik lid geworden en dacht, dan stel ik ons ook maar even voor😄 Vroeger heb ik altijd konijnen gehad, maar nu weer voor het eerst sinds jaren. Dus als jullie nog goede tips hebben dan hou ik me aanbevolen👍🏻 We hebben ons van te voren wel goed ingelezen, maar leer graag bij. Wij hebben afgelopen week 2 dwergkonijnen bij een konijnenopvang geadopteerd. Grijze konijn is een vrouwtje en heet Turbo. Zwarte konijn is een gecastreerd mannetje en heet Flash (namen zijn door onze kinderen bedacht😅). De konijnen zijn afgestaan, er is weinig bekend over hun voorgeschiedenis. We weten alleen dat ze niet meer gewenst waren😔. Leeftijd wordt geschat op 2 jaar. Ze zijn in de opvang gekoppeld en zijn sindsdien erg dol op elkaar. Ze hebben de beschikking over een hok, de Ferplast Grand Lodge, en een overdekte ren wat eraan vast zit van 5,5 meter lang. Een deel is betegeld en een deel met wit zand zodat ze lekker kunnen graven. Ze kunnen zowel overdag als s'nachts in deze ren als ze willen. Als ze gewend zijn kunnen we ze ook in onze afgeschermde tuin laten onder toezicht, zodat ze even op t gras kunnen. Flash is al aardig op zn gemak. Trekt heel wat sprintjes in de ren en is lekker aan het graven. Alleen Turbo moet nog wat meer wennen. Zij verblijft nog op de bovenverdieping en in t nachthok. Denken jullie dat ze nog meer tijd nodig heeft voordat ze ook naar beneden komt? Als ik wat lekkers op t trappetje leg dan eet Flash dat allemaal gauw op😂, dus dat heeft niet zo veel zin. Zo, een heel verhaal inmiddels alweer. Groetjes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .