Ga naar inhoud

EvyenLino

Members
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door EvyenLino

 1. Dit gebeurde ook bij ons vorige nestje. De kleintjes wouden meer melk maar de mama had daar helemaal geen zin in. Wij hebben ervoor gezorgd dat de mama ook een eigen stukje had, waar de kleintjes niet konden komen zodat ze wat rust had. Zolang ze niet de hele tijd piepen worden ze gewoon gezoogd.
 2. Het blijkt dat er toch wel een rammetje tussen zit.... We hebben ze nu allemaal apart zitten. Moeten alleen 1 ren nog opsplitsen zodat daar 2 hokken in kunnen. Ook moeten we nog 1 extra hok aanschaffen. Hebben jullie nog tips voor ons?
 3. Nou, er blijkt toch een mannetje te zijn. Ze komen allemaal van hetzelfde adres. De vader van onze konijnen is hetzelfde, de moeder is anders of gelijk. Aangezien we al 1 dood nestje hebben gekregen vragen we ons af of we ons voor moeten bereiden op levende konijnen of dat ze allemaal gaan overlijden door inteelt. We weten waarschijnlijk wie er zondag is bevallen, zij miste wat plukjes haar op de buik, deze zal dus waarschijnlijk over 30 dagen weer bevallen. Hebben jullie nog tips voor ons, hoe we ons hier nog beter op kunnen voorbereiden, signalen oppikken? Voor de dui
 4. Ze zijn alle 4 niet echt tam. Wanneer ze eten kan je ze nog wel eens wat aaien. Ze eten wel wortels ed. uit je hand en komen ook wel aan je voeten snuffelen als je het hok verschoont. Hiervoor hadden we ook 4 konijnen.
 5. Er was wel een nestje, met wat grijzig wit haar. We hebben 1 konijn die zwart is, ook met zwarte buik met iets grijs haar. 1 konijn die helemaal grijs is met wit buikhaar. Nog 1tje met wit buikhaar en 1 oranje. Dus daar kunnen we het ook niet aan zien helaas.. Het is even afwachten.
 6. We weten nog niet welk konijn het nestje gister heeft geworpen, is er een mogelijkheid om daar op een een of andere manier achter te komen?
 7. Okee, bedankt. We hebben nog niet gekeken naar de geslachten, dat zullen we vandaag doen.
 8. Als er een ram zo in zitten zou hij continu aan het rijen zijn en zouden er veel meer nestjes zijn, toch?
 9. Zijn het allemaal konijnen van verschillende nestjes? Is het rammetje gecastreerd? Hoe oud zijn ze?
 10. Hoe zorg je voor een overdekte ren. Dat moet aardig wat kosten of niet?
 11. Waarschijnlijk wel. Onze konijnen zijn een paar keer ontsnapt, dan deden ze via de hoeken binnen het hok dus we hebben het daar horizontaal een rek tegenaan gezet, maar we hebben er nooit over na gedacht dat er ook wilde konijnen bij zouden kunnen komen. We hebben al 3 jaar de konijnen zo en dit is nog nooit gebeurd.
 12. Hoi BunnyBunners, Wij hebben 4 duitse/vlaamse reuzen rondlopen van nu 6 maand. We hebben eerder een onverwachts nestje gehad dus met deze reusjes waren we goed voorbereid en hebben we 2x gecontroleerd bij de DA dat het vrouwtjes waren. Ze waren toen +- 9 weken oud. Vanmiddag toen we de konijnen wouden voeren, zagen we boven in het hok opeens een uit elkaar gescheurd babykonijntje liggen. Het bleek dat een van onze vrouwtjes is bevallen afgelopen nacht/ochtend. Helaas waren alle konijntjes al overleden, waarschijnlijk door de kou. Ze waren pas kort overleden want ze waren nog niet stijf.
 13. Lou hebben we 19 aug in laten slapen. Haar gezondheid liep heel snel achteruit en dr temperatuur kregen we niet meer omhoog...
 14. @Evee We laten ze nu elk jaar inenten. We hebben hier zeker van geleerd. We hebben 5 voedsters. We hebben het geld er wel voor, maar vonden het eerst niet nodig. Bij onze reguliere dierenarts kost het 50 euro per konijn, best duur voor een beesie die 10 euro koste. @Ot&Sien Ze zijn jong en half zusjes. Ze zijn bij elkaar geweest vanaf de geboorte. We hebben gewoon de ruimte en het geld ervoor. @Mira11 Voor Lou gaan we morgen vroeg naar de da. Ze is 50 gr afgevallen, hebben nu dwangvoer. We hebben hier in de buurt al gekeken bij opvangen, maar daar hadden ze niks. Waar we
 15. Hoii! Daar zijn we weer. Ondertussen is er zoveel gebeurd dat we onze konijntjes wel opnieuw mogen voorstellen dus daar gaan we. Op 6 juli is Leintje overleden. Het was heel erg zielig want hij kreeg epileptische aanvallen en begon heel hard te piepen. Op 10 juli is Puck overleden en toen kregen we het vermoeden dat ze myxomatose hadden. Alle symptomen leken erop. Helaas hadden we ze niet ingeent want dat is geen doen met 7 konijnen. 12 juli is Koos overleden. 14 juli zijn Koos, Bobbi en Floortje overleden. Evy bleek het sterkst en is op 16 juli overleden. We zaten echt even in een
 16. Hallo allemaal wij hebben een konijn met blauwe ogen. Is dit erg? groeten
 17. Dankjewel allemaal, De 4 konijntje zijn nu een maand oud en zijn gezond. Ze eten goed gras en witlof. Ze hebben ook al een kleine buiten ren en we gaan ons hok een stuk groter maken van 7 m2 naar 50m2 Groeten
 18. Hallo, Wij zijn de baasjes van ondertussen 6 konijnen. We hadden een ram, we dachten dat dat een voedster was, en voor hem wouden we graag een vriendinnetje. Uiteindelijk hadden we dus een ram en een voedster, terwijl 2 voedsters de bedoeling was. Uiteraard gesepareerd maar helaas is de voedster, Evy losgebroken terwijl de ram, Lino los liep. En toen was het bingo. 32 dagen later lagen er 7 konijntjes in het nest en 1 dood bij de trap. Helaas zijn er nu nog maar 4 over. Ze groeien gelukkig als kool en zijn heel schattig. Ze zijn nu 15 dagjes oud! Groetjes Hendrika en Cornelia
 19. Dankjewel voor je antwoord. Nu hebben we nog 2 vraagje: 1. Is de kans op afstoting groter als je het nestje vroeg verplaatst, nu dus met 15 dagen of maakt dat niet echt uit? 2. Als ze zijn verplaatst, mogen we het oude hok, waar ze nu in zitten verplaatsen?
 20. Waarschijnlijk gaat ze binnenkort bevallen. Ons konijn (Franse hangoor) begon ook met graven en rondjes rennen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .