Spring naar bijdragen

Tûnkabouter

Members
 • Aantal bijdragen

  16
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Tûnkabouter

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Vind hem vanmorgen wat sloom. Heeft een witlof blaadje en een paar paardeblaadjes op vanmorgen om zeven uur opgegeten. Op aandringen van mij. Gister avond heeft hij gras, hooi , paardeblaadjes, selderij, peterselie gegeten. De keutels zijn klein. Die knabbel stick zijn niet die grote dingen, maar dit zijn stokjes in een doosje. Zit z'n 20 in ( oranje, groen, wit). Dit vind hij normaal lekker. Ik probeer hem te motiveren. Normaliter krijgt hij dit zelden.
 2. Gisteren is Robin geholpen bij de dierenarts aan zijn haakjes. Hij is weer thuis, maar eet geen hard voedsel ( brokjes, wortels, knabbel stick) Is dit normaal? Moet ik hem dwangvoeren?
 3. Maar hoe ga ik dit doen met dit prille koppel? Ze zijn pas een week samen. Hoe lang kan hij er bij weg, zonder dat het koppelen opnieuw moet. En hoe zit dat met de geur van de dierenarts? Robin gaat anders ruiken of zie ik nu beren op de weg.🤔
 4. Hij eet gras ,, paardeblaadjes, en peterselie, selderij, munt, soms wilgerakjes en andijvie blad.
 5. Of & Sien Hij gaat minder eten. Hooi eet hij bijna helemaal niet. Ik denk er over om hem dwangvoeren en ik heb nog metacam staan ( pijnstiller)
 6. Oké ,dan zal hij het weekend moeten overbruggen. En maandag opnieuw contact opnemen met de dierenarts. Ik weet het ook niet meer.
 7. De dierenarts heeft hem helemaal nagekeken. Hij had wat haakjes maar niet zodanig dat hij daardoor niet zou kunnen eten. Wangetjes waren ook oké. Het verklaarde in ieder geval niet waarom hij geen brokjes meer eet. Behalve stress van de koppeling blijft dan over. Brokjes zijn niet vochtig geweest/ geworden. Doe er altijd een knijper op. Ik vind dat hij te weinig eet. Voor de koppeling at hij dezelfde brokjes ook
 8. Tûnkabouter

  Stress bij koppelen

  Goede morgen konijnen vrienden, Ik heb mijn mannetje vorige week zaterdag laten koppelen bij een konijnenopvang. Ik kon ze afgelopen dinsdag ophalen. Ze zijn daar even gebleven omdat ik reuma heb en tijd nodig had om de boel ( hok)schoon te krijgen thuis Mijn mannetje eet nu geen brokken meer( ss) alleen gras, wat groente en wat kruiden. Gisteren bij dierenarts geweest en lichamelijk is er geen reden waarom heb je niet normaal eet. Hij is een ons afgevallen. Ze schijnen het wel te kunnen vinden. Ik weet even niet wat ik moet. Kan hij een tijdje zonder brokken? Ik wil geen extra stress bezorgen. Heeft iemand advies of tips?
 9. Ik heb het in stukjes gedaan en gemalen of nat gemaakt, maar ze wou wel, maar liep altijd weg. Op de één of andere manier durfde ze niet. Ik heb er een dierentolk bij gehaald en zij heeft telepathisch contact met Kitty gemaakt. Kitty was bang dat brokjes eten nog pijn zou doen, dat kon natuurlijk niet meer want haar haakjes waren al weggehaald, maar leg dat een konijn maar uit. De dierentolk heeft haar uitgelegd dat het niet meer pijn zal doen als ze brokjes zou gaan eten en heeft het haar voor gedaan. En ja haar na het consult gaf ik haar brokjes en ze eet weer brokjes. Het was zo grappig want na de eerste keer dat ze brokjes at was ze zo trots op haar zelf. Ze zat helemaal trots zo van ik heb brokjes gegeten 🤣 Ik ben opgelucht en blij . Hopelijk is ze snel weer op gewicht. Bedankt voor alle tips en meedenken
 10. Het is heel vervelend. Gelukkig eet ze de rest wel goed. Het is een pijn in het hoofd dossier aan het worden. Ik bied het elke dag ook aan, maar ze haalt haar neusje er voor op en gaat in zijn bakje kijken en dan gaat het ook over. Soms doet ze een poging, maar gaat het ook nog over. Het is en blijft een raadsel
 11. Ik en de dierenarts snappen er niks meer van. Heb een nieuwe zak sience selectieve adult gekocht, maar dat eet Kitty niet. Ook beaphar care plus gekocht. Helaas geen kleine zak van 250 gram, maar van 1,5 kilo. Waar ik eventjes dacht dit gaat lukken, maar nee hoor ze loopt er weer bij weg. Voor de rest eet ze haar groenten en kruiden en hooi wel. Als ik kom staat ze al op stel en sprong om weg te lopen, dus voor de pijnstillers kan ik haar niet meer pakken, zonder dat ik achter haar aan moet jagen , wat ik niet wil om haar die extra stress aan te doen. Is er iemand in deze forum die nog een idee geeft of dezelfde ervaring heeft. Ze is al twee weken geleden aan haar gebitje geholpen, dus dat is het niet meer.
 12. Nee, zelfs met pijnstillers eet ze geen brokjes. Ze krijgen van mij sience selectieve adult. Dit krijgen ze altijd. Alleen haal ik nu een tien kilo zak. Ik heb een zak versele lage nature gekocht en ook deze wil ze niet. Heb er ook al aan gedacht , net zoals jij het zegt, dat ze het niet lekker ruiken vindt. Zal zeker proberen met een nieuwe zak sience selectieve. Bedankt Evee
 13. Ik hoop dat jullie mij met dit raadsel kunnen helpen. Kitty (mini dwerg konijn) is bijna 8 jaar en is vrijdag geholpen aan haar gebitje. Daar zaten een paar haakjes, waardoor ze geen brokjes meer kon eten. Ze kwam moeilijk uit de narcose en kon moeilijk op temperatuur komen en heeft dus in de couveuse bij de dierenarts gezeten. Eenmaal weer thuis heb ik haar in huis gehouden op advies van de dierenarts, die zei, dat ze voor één nacht binnen moest blijven. Dit werden er wat meer, omdat ze nog wat plakpoep had en ze nog geen brokjes at en ik haar twee keer daags antibiotica moest geven. Heb Robin leeftijd onbekend de zondagse ook naar binnen gehaald omdat ze elkaar missen. Na overleg met de dierenarts heb ik maandag pijnstillers gekregen voor Kitty, omdat ze geen biks eet. Ben woensdag opnieuw bij de dierenarts geweest, en die kan lichamelijke geen probleem vinden, waarom ze geen biks eet, maar toch besloten om nog door te gaan met de pijnstiller. Ze staan nu weer buiten, maar als ik het voer kom brengen ruikt ze eraan en maakt dat ze wegkomt. Ze wil er niks van weten. De dierenarts zegt dat ze wel even zonder kan, maar niet voor altijd. Ze was wat afgevallen door de haakjes, maar is gelukkig niet meer verder afgevallen. Weet iemand hier hoe of waarom ze geen brokjes meer wil eten. We ( dierenarts en ik) voor een raadsel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .