Ga naar inhoud

Sjaak en Fien

Members
  • Items

    226
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sjaak en Fien

  1. 38 minuten geleden zei JacinthaBrehler:

    @Sjaak en Fien is Sjaak ook nog nooit ingeënt dan? Zou ik persoonlijk toch wel doen, RHD of myxomatose is een erg nare dood voor je konijn. Dat hij niet op zijn achterpoten staat kan ook komen door bijvoorbeeld artrose in de rug. Dan doet het zeer om op de achterpootjes te staan. 

    Mh, het is al 7 jaar een gezond konijn dus niet nodig naar mijn mening. Mvg Freek.

  2. 54 minuten geleden zei Evee:

    Als je zachtjes zijn ruggengraat voelt als je over zijn rug graat is dat goed, dan is hij niet te dik of te mager. Je hoeft dan niets aan de voeding te veranderen. 

     

    Maar nog nooit bij de dierenarts geweest? Ook niet voor vaccinatie of castratie?!

    Nop, alleen castratie maar dat was in de week dat we hem net hadden

  3. 1 uur geleden zei Bambi&Fendi:

    Ja dat trucje had ik ook ergens gelezen, maar ze spartelen net zo lang tot je ze los laat. Vaak kan ik ze niet te lang vasthouden want ze springen zo weer op de grond. Komt waarschijnlijk door wat er bij hun vorige baasje is gebeurd, maar daar kan ik nu niet veel meer aan doen 😬

    Mh, jammer, mijn konijntje vindt oppakken geen enkel probleem, soms rent hij net zolang rondjes om mij heen tot ik hem op mij til, en dan isie blij, en springtie eraf en doet hetzlefde nog 15 x hihi😁

    • Vind ik leuk 1
  4. 1 uur geleden zei Bambi&Fendi:

     

    Aha. Ja ik voer 1 bak groenvoer per dag, met verschillende groenten. Ik weet niet zo goed hoe ik kan voelen hoe ze te dik zijn... Van oppakken raken ze vaak in de stress dus dat wil ik het liefst niet te vaak doen. Maar als ik even moet checken of ze nog op een goed gewicht zitten kan dat wel voor een keer, maar ik zal niet weten hoe je dan kan voelen of ze te zwaar/licht zijn. Heb niet echt een referentie aangezien dit mijn eerste konijnen zijn.

     

    Op de brokken vallen ze echt wel enthousiast aan, dat is hun favoriete maaltijd. Over de 100 gram die ze kregen doen ze zo'n 10 minuten, maar echt niet langer dan dat. Een halve dag is dat dus echt niet, dan zou er wat mis zijn, als ze het zouden laten staan 🤭

     

    Maar ja, de laatste keer dat ze zijn gewogen was bij de dierenarts, voor mijn voedsters sterilisatie. Toen waren ze zo'n 2 kilo, maar geen idee of daar nog veel verandering in zit (dat was zo'n 2 maanden geleden ong.). Kunnen ze gewoon op mijn eigen weegschaal worden gezet (geen keukenweegschaal, die is te klein)?

     

    Bedankt voor de antwoorden trouwens 🙂

    Konijn vasthouden en zelf op de weegschaal gaan staan, samen - jouw gewicht= konijngwicht, zie net dat ze oppakken niet fijn vinden... oeps nouja.

  5. Op 4-10-2020 at 13:38 zei Mira11:

    Het is moeilijk te zien hoe groot het bultje is. Het lijkt wel een erg droog en zelfs een beetje schimmelachtig. Heeft hij er last van? Jeuk aan?

    Vet raar, nu opeens zit het er wel weer, vorige keer niet goed gekeken denk ik?? Maar het is nog hetzelfde volgensmij, als het groter wordt ga ik naar de DA maar zo te zien gaat t wel weg.

    • Vind ik leuk 1
  6. 5 uur geleden zei Evee:

    Ik denk dat je het best inderdaad even de dierenarts kan bellen. Misschien kun je de foto doorsturen naar de dierenarts, en kan die aangeven of het nodig is om langs te komen of niet. 

     

    Ik weet ook niet wat het is. Talg? Een oud wondje? Parasieten? 

    Ik heb vandaag nog een keer gekeken, het was een korstje! Nu is het een heeeeeel klein wondje. Dank!

    • Vind ik leuk 1
  7. 2 minuten geleden zei Mira11:

    Het is moeilijk te zien hoe groot het bultje is. Het lijkt wel een erg droog en zelfs een beetje schimmelachtig. Heeft hij er last van? Jeuk aan?

    Nee volgens mij heeft hij geen jeuk. Het schimmelachtige zijn schilfertjes, geen schimmel denk ik, het is een heel klein plat bultje die best hard is.

    • Vind ik leuk 1
  8. 1 minuut geleden zei Snuffelman:

    Ik zit nu bij hem en hij is zich aan het wassen, zijn bakje met korrels is bijna leeg dus hij heeft zeker gegeten, vooral zeer rustig blijft op dezelfde plek neerzitten 

    Dat klinkt alsof hij het niet zelf in de hand heeft, maar wel erg goed dat hij gegeten heeft en rustig is, voor nu denk ik geen echt NU probleem, maar zou er zeker achteraangaan. 

  9. Hoi, Sjaak heeft de laatste tijd erg weinig aandacht gekregen omdat ik veel naar school moest. Vanavond ging ik hem aandacht geven en ziet mijn moeder dat hij erg veel karton heeft opgegeten(2 stroken van ongv 20 cm bij 2 cm) en nu maakt hij een soort herkauwende geluiden en zijn buik rommelt, hij eet verder wel gewoon maar is een heel klein beetje afwezig(misschien omdat hij zich alleen voelde de laatste tijd) help en please reageer! Vriendelijke Groet Freek.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .