Spring naar bijdragen

AnoukRams

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over AnoukRams

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. AnoukRams

  Stress na verplaatsing

  Hallo iedereen, Wij hebben de laatste jaren wat pech gehad met onze konijntjes waardoor van ons groepje van 4 voedsters nu nog maar 1 voedster overblijft van zo'n 6 jaar oud. Daarom hebben we haar vandaag laten koppelen aan een gecastreerde rammelaar, dat ging goed dus nu zijn ze allebei bij ons thuis in de ren. De rit naar de verblijfplaats van de rammelaar voor de koppeling heeft echter wel een hele tijd geduurd (3 kwartier heen en 3 kwartier terug) en hierdoor is ons eigen konijn heel gestresst geraakt. Toen we thuiskwamen was ze aan het hyperventileren, dat is nu gestopt maar ze zit al een paar uur weggekropen in een hoekje. Is dit normaal en betert dat binnenkort wel weer of is ze er echt slecht aan toe? Want ben een beetje bang omdat ik weet dat konijnen heel stressgevoelig zijn.
 2. Nee nog steeds geen spoor... Ja ik vroeg het me af omdat onze katten wel eens achter de konijnen durven lopen (zonder ze effectief aan te raken) dus het is ook nog een mogelijkheid dat ze haar toch eens te lang hebben opgejaagd tot het haar te veel werd en ze in een gang gestorven is, wat echt vreselijk zou zijn ๐Ÿ˜ซ Maar het blijft echt gissen, dit weekend gaan we misschien toch eens proberen het diepste hol open te maken.
 3. Vreselijk ๐Ÿ˜ฅ En was Tuul dan gestorven door verwondingen door een roofdier of eerder weggekropen en uit angst gestorven ?
 4. Ja tot hiertoe dus nog steeds niets nieuws te melden... het andere konijntje is heel actief maar lijkt me best wel onrustig, niet dat ze op de grond stampt zoals wanneer er gevaar is, maar ze loopt veel meer rond in de tuin en zit ook soms op plaatsen waar ze normaal niet veel komt dus ik heb de indruk dat ze echt wel haar maatje mist, nu is ze helemaal alleen met de kippen ๐Ÿ˜”
 5. We hebben geen camera's en vinden nergens iets van aanwijzigingen, dus momenteel hebben we nog steeds geen idee wat er gebeurd is. Ondergrondse gangen zijn er wel (hoewel ze recent niet meer aan het graven waren) dus in theorie zou het kunnen dat ze via een gang uit de tuin is gegaan maar dat heeft ze de voorbije 6 jaar nooit gedaan... Of ze is ziek/stervend in een hol gekropen, maar ze leek niet ziek de dag ervoor en we kunnen niet diep genoeg in de holen kijken. En bij een roofdier zou ik denken dat er dan toch iets van plukken vacht of bloed of zo achterblijft, of is dat niet altijd het geval?
 6. Ja als we morgen nog niets meer weten gaan we bij buren informeren of ze iets gezien hebben... In principe is het zeker niet onmogelijk om onder de muur door te graven, alleen is het echt al maanden geleden dat we ze nog hebben zien graven of los zand hebben gevonden. Echt geen fijn gevoel dat we totaal niet weten wat er gebeurd kan zijn, er zijn inderdaad verschillende dingen mogelijk ๐Ÿ˜“ Gisteren gedroeg ze zich wel nog normaal en at ze goed dus toen zeker niet merkbaar ziek of zo...
 7. Nee geen enkel teken dat ze echt uit de tuin zou zijn, muren zijn echt wel te hoog denk ik, en ze is nog nooit ontsnapt in al de jaren dat ze hier al woont. In de tunnel zelf kunnen we kijken, daar zit ze niet. Er is wel 1 lange ondergrondse gang die ze zelf gegraven hebben die zo ver doorloopt dat we dit niet kunnen checken, maar lijkt niet tot bij de buren te gaan... Ze is al de hele dag weg en niet komen eten dus zelfs als ze daarin zit is er wel echt iets mis vrees ik, dit is echt niet van haar gewoonte... ๐Ÿ˜”
 8. AnoukRams

  Konijn verdwenen

  Hallo iedereen, we hebben in onze tuin in een ren al een aantal jaren samen met de kippen 2 konijntjes zitten (moeder en dochter). Via een tunnel kunnen de konijnen ook uit de kippenren naar de (volledig ommuurde) tuin. Dit doen ze vaak overdag, 's nachts blijven ze bijna altijd in de kippenren. Sinds vanochtend is echter ons oudste konijn (iets meer dan 6 jaar oud) plots verdwenen. We hebben haar overal gezocht maar nergens te vinden. Denken jullie dat ze ziek zou kunnen zijn en zich heeft weggestopt in een hol onder de grond? Of zou er een roofdier langsgeweest zijn zonder enig spoor na te laten? We weten echt niet wat doen want geen enkele verklaring lijkt ons echt te kloppen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .