Spring naar bijdragen

Lagertha

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Over Lagertha

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik weet niet in hoeverre een konijn echt “tam” te maken is, maar je kan wel proberen een band met ze te creëren. Je kan beginnen met veel aandacht geven. Lekker op de grond zitten/liggen en je konijntjes aan je laten wennen. Zou niks forceren, maar het initiatief bij de konijnen laten. Zo creëer je vertrouwen. Als je merkt dat je konijntjes naar je toe komen/aan je snuffelen kan je proberen ze een aai te geven. Als je merkt dat ze dat niet op prijs stellen, zou ik ermee stoppen en het later nog een keer proberen. Hoe aaibaar ze zijn hangt ook af van het karakter van je konijntjes. Sommige konijnen vinden aaien maar niks, hoe “tam” ze ook zijn, andere kunnen er heerlijk van genieten. Wat ik vaak doe is echt even de tijd nemen om met mijn konijntjes te bonden. Ik ga dan vaak met wat “lekkers” (wat biks of groenvoer) op de grond liggen en dan geef ik af en toe een biksje terwijl ik ze aai. Nu genieten ze er echt van en gaan ze er heerlijk languit bij liggen.
 2. Ik vind vinyl zelf te koud en te glad, dus ik gebruik zelf vetbedden in de ren. Is lekker zacht en kan makkelijk in de wasmachine. Nou zijn Freyja en Floki wel 100% zindelijk qua plassen en 95% qua keutels, dus die paar keuteltjes veeg ik gewoon elke dag eventjes op.
 3. Die van mij hebben een eigen ren waar ze zich kunnen terugtrekken, maar kunnen 24/7 los in het woonkamer en keuken gedeelte en dat is zo’n 45m2 in totaal, dus zo’n 22m2 per konijn. Met loslopende binnenkonijnen kom je vrij snel aan een hoog oppervlakte.
 4. Ja, dat dacht ik al.. Wellicht inderdaad een optie om een koppeltje dan buiten te houden. Zal dan even moeten schuiven met een paar dingen, maar op zich wel mogelijk. Dan ga ik maar heeeeel hard duimen dat de volgende poging wel slaagt, alhoewel ik de kans heel klein acht. 😭 Bedankt voor het meedenken!
 5. Het liefst zou ik hem willen houden en voor hem dan een nieuw vriendinnetje zoeken en voor Freyja een vriendje. Maar dan zit ik met twee koppels die gescheiden moeten leven? Is dat mogelijk? Ik heb slechts een ruimte waarin ze kunnen loslopen (woonkamer+open keuken), dan zou ik de koppels telkens om en om moeten loslaten lopen? Of zou ik ze later nog kunnen koppelen? Weet niet of dat haalbaar is..
 6. Bedankt voor je uitgebreide reactie. Het is juist wel tot vechten gekomen. Direct eigenlijk. Ze begonnen direct te vechten, waarbij het rammetje ging krijsen en er wat plukjes haar rondvlogen. Heb ze toen direct uit elkaar gehaald. Daarna paar keer weer rollebollen, waarbij vooral Freyja de aanstichter was (ze bijt hem telkens in zijn achterste) en ik ze telkens uit elkaar hield. Daarna leek het eventjes rustig te gaan; Freyja ging lekker wat eten en er uitgebreid bij liggen. Maar omdat het rammetje stijf stond van de angst in een hoekje (en ik bang was dat Freyja hem weer zou aanvallen) heb ik de poging gestaakt. Heb ik te snel ingegrepen? Ik was sowieso van plan om haar te koppelen met een rammetje van de opvang. Maar omdat er afstand zou worden gedaan van dit rammetje hadden we besloten om een poging te wagen om hem te koppelen met Freyja. Ik zal ze dan nu volledig uit elkaars zicht halen en over een weekje weer proberen en de ram een kleine voorsprong te geven. Als dat niet lukt, moet ik helaas accepteren dat ze gewoon echt niet bij elkaar passen.
 7. Ja, dat was ook mijn overweging, maar omdat ik tegenstrijdige verhalen lees begon ik te twijfelen. Ik lees namelijk ook wel eens dat het ook goed zou kunnen zijn als ze elkaars geur nog kunnen ruiken om zo enigszins aan elkaar te kunnen wennen... Ik denk dat de kans ook vrij klein is, maar wil het toch nog een poging wagen. Vooral omdat het wel even “goed” leek te gaan, maar ik voor mijn gevoel de poging echt moest staken omdat het mannetje stijf stond van de angst. Hij is in principe niet te jong om te koppelen (4,5 maandjes nu) en 3 weken geleden gecastreerd uiteraard. Het is van zichzelf een vrij bang konijntje, wel heel lief, maar gewoon wat bangig. Ik had geen idee dat Freyja zo dominant kon zijn.
 8. Hi, Ik heb laatst een koppelpoging gedaan tussen mijn voedster (Freyja) en een rammetje die wij van kennissen hebben overgenomen wegens een oeps-nestje. Alhoewel we alles volgens het boekje deden - neutrale ruimte e.d. - maar helaas bleek Freyja te dominant. We hebben de koppeling onderbroken omdat we merkten dat het rammetje te veel stress ervaarde en echt doodsbang was. We willen het over een weekje nogmaals proberen als het rammetje wat bijgekomen is van deze (voor hem) nare ervaring. Maar nu komt mijn vraag.. Hoe kan ik ze het beste gescheiden houden gedurende deze week? Ze zitten nu allebei in een aparte kooi+ren en voor de koppelpoging kon Freyja gewoon 24/7 loslopen en die vrijheid wil ik beide konijnen eigenlijk nog wel bieden. Moet ik ze gewoon om en om loslaten? Freyja wordt namelijk vrij agressief en territoriaal zodra ze het mannetje ziet (ook al zit hij in zijn ren) en daar wordt hij weer erg bang van.. Of kan ik zijn kooi+ren beter ergens anders plaatsen wanneer zij rond losloopt zodat ze elkaar überhaupt niet zien/ruiken zodat ze bij de volgende koppelpoging van 0 beginnen? Geen idee wat wijsheid is in dit geval..
 9. Hopelijk komt dit topic weer wat tot leven want vind het altijd leuk om inspiratie op te doen door anderen! Dit is het verblijf van Freyja. Wordt binnenkort wat groter dmv een puppyren, maar moet nog even wachten tot ik het geld bij elkaar heb gesprokkeld. Verder is haar verblijf eigenlijk 24/7 open en mag ze gewoon los in de woonkamer en open keuken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .