Ga naar inhoud

DaniëlleV

Members
  • Items

    885
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Alles dat geplaatst werd door DaniëlleV

  1. Daar zat ik ook aan te denken ja 🤔 zou best kunnen.
  2. Hier precies zo, was oorlogsgebied hier met zware bommen. Ik heb Jip nog geen jaar en was benieuwd hoe hij erop zou reageren. Vlinder geeft er niks om en is nooit bang geweest. Jip keek er ook niet van op, ze deden beiden gewoon hun ding zoals anders. Terwijl ikzelf echt last heb van die knallen en er super onrustig van word. Ik ben zelf dan ook superblij dat het weer voorbij is.
  3. Mijn konijn gaat ook likken bij aaien. De vloer, het kleed, de voerbak of zichzelf, of het maatje. Is omdat ze het fijn vinden heb ik het idee.
  4. De dosering is volgens mij bij start van behandeling 20mg per kg lichaamsgewicht en later 10mg per kg lichaamsgewicht. Maar vraag dit anders even aan je dierenarts.
  5. Ja die bedoelen we! Elk streepje staat voor 50 mg fenbendazol. Zo kun je berekenen aan de hand van de dosis die jouw konijn moet hebben, hoeveel je moet geven.
  6. Mee eens, ik gebruik ook de pasta als ze het nodig hebben. Je smeert het op een snoepje, het blijft er goed opzitten en ze eten het hier gemakkelijk op. En je hebt inderdaad veel minder nodig.
  7. Dat van die narcose was hier laatst met Jip ook. Hij was “wakker” (nog wel slap in de poten enzo hoor) bij de dierenarts maar eenmaal thuis lag hij in de toiletbak uren achter elkaar te slapen en hij werd maar niet wakker. Ik ging toen twijfelen of dit wel goed was en heb toen nog om half 10 ‘s avonds de praktijk gebeld en dierenarts zei toen dat ik beter nog even kon komen omdat hij misschien nog een extra prik nodig had om wakker te worden. Ik kon hem zo in het reismandje tillen, zo slap was hij. En ik zit tien minuten later met hem in de auto en ik hoor opeens graven naast me. Was meneer gewoon wakker en actief. Ik kom de praktijk binnen en zeg; meneer is zojuist wakker geworden in de auto. Oh zegt ze, komt vast van de stress die de autorit met zich meebrengt. Ook toen was ik toch blij dat ik even geweest was want ze had wel alles nog even gecheckt. Dat is toch fijn. Maar schijnbaar had het “thuisgevoel” ervoor gezorgd dat hij eindelijk durfde te slapen en dat hij meteen de slaap van de dagen ervoor, toen hij telkens naar de dierenarts moest, ging inhalen. En ik maar denken dat hij niet wakker werd uit de narcose.. 🙈
  8. Ja, we zullen het nooit weten wat ze dacht. Maar inderdaad, ik was gerustgesteld en dat is ook heel wat waard!
  9. Nou zeg 🙄 🙈alsof ze denken; we zijn bij de dierenarts, we doen nu weer alsof er niks is gebeurd, des te eerder kunnen we weer naar huis. 😅 We hadden Vlinder daar trouwens ook nog op de grond gezet. Nou ja, we moesten haar uit het reismandje trekken en ze weigerde echt haar poten te gebruiken. Ze bleef precies zo op de grond liggen, madam 🤣ze verzette geen stap, alsof ze dacht, ik ga echt niet voor jullie hier lopen ofzo hoor, ben ik niet van plan. Ze vergat wel dat ze zichzelf al verraden had door keihard te stampen in de wachtkamer. Dierenarts zei nog: ze heeft in elk geval wel voldoende kracht in haar achterpoten. 🤣 Wat ook wel meespeelt is dat ik de laatste tijd zo vaak ben geweest dat ik extreem oplettend ben geworden op ander gedrag. Dan gebeurt het dat je weleens voor niks gaat. Al is dit zover ik mij kan herinneren wel echt de eerste keer dat er bij de dierenarts niks aan de hand bleek te zijn. Al andere keren was er wel degelijk wat mis.
  10. Zou ook nog kunnen! Ik voelde me wel een beetje voor gek staan eerlijk gezegd…
  11. Ik had op het feestje veel gespreksstof inderdaad! 🙈
  12. Zo is dat maar bij mij is de tijd dat ze niks mankeren gewoon zeldzaam geworden 🙄
  13. Ik vermoed ook iets met de darmen inderdaad. Ik kom net terug van het feestje en heb haar natuurlijk via de camera wel in de gaten gehouden vandaag maar ze lag best veel, minder actief, al werd dat later vanavond wel weer wat actiever. Ik zag ook via de camera dat ze op het toilet zat en toen ik thuiskwam even gekeken en de keutels waren wel kleiner dan normaal. Ze is ook erg aan het verharen, dus wellicht zat het toch niet helemaal lekker vanmorgen. Ze hield zich vanmorgen ook zo slap. Normaal kan ik ze niet oppakken, dan is ze er meteen vandoor maar nu kon ik haar wat van de grond tillen. Het was alsof ze niet meegaf en ze wilde niet lopen. Ze hield haar buik ook in en ze wilde zelfs haar lievelingshapjes niet. Er was dus wel degelijk iets aan de hand op dat moment maar schijnbaar was het weer zo goed als over toen ik eenmaal bij de dierenarts was, en wellicht had de metacam ook wat gedaan waardoor ze zich toen toch beter voelde. Ik vermoed toch een combinatie van last van haar darmen, wellicht door haren en stress van de mislukte spuit gisterenmiddag. Zojuist kwam ze trouwens weer om snoepjes bedelen en ze heeft ook weer lekker wat groenten en weegbree op. Voor de zekerheid heeft ze nog op aanraden van de dierenarts metacam gehad vanavond. Hopelijk blijft het hierbij..
  14. Soms he, wou ik dat ik niet aan konijnen begonnen was… maar toch, ze zijn ook zo leuk dat ik ze toch niet graag wil missen…
  15. Nou ik ben net terug, wat blijkt; ze is volgens de dierenarts kerngezond, buik voelde goed, baarmoeder ed ook, longen prima, temperatuur goed en de oren ook. Alleen neusje zit wat vol. Ik had net vanmorgen draxxin gegeven aan haar en een uurtje later gedroeg ze zich zo dus ik dacht nog dat ik misschien iets met die spuit veroorzaakt had. Dierenarts kon nu dan niks voor me doen dan me alleen geruststellen dat ze gezond is en dat ze ook inmiddels opgeknapt kon zijn door de metacam die ik ze gegeven had. Maar echt, neemt ze me nu in de maling? Beledigd omdat ze een spuit moest en daarna sikkeneurig? Ze wou niks eten wat ze normaal heerlijk vindt, ze keutelde op de plek waar ze lag en zat in een hele vreemde ingevallen houding en liep vreemd. Of ben ik gewoon te oplettend? Nu te laat op een feestje door mevrouw.. 🙄
  16. Nu weer problemen met Vlinder. Ze komt niet overeind, lijkt een hele zere buik te hebben. Heb de spoeddienst weer gebeld. 😒
  17. Als alle spullen voor het spoelen binnen zijn dan mag ik met Jip langskomen en dan gaan ze het voor doen en kan ik het even zelf proberen. Ik zie daar best tegenop eerlijk gezegd om dat een poosje elke dag te moeten doen. Ik hoop echt dat het meevalt en ben benieuwd wat mijn dierenarts van de verstuiver vindt. 😉
  18. Dankje, ik ga ernaar kijken vant weekend. Ik weet nu in elk geval wat ik nodig heb.
  19. Dankje.. Dat is het ook 😒 en vanmiddag meteen een domper. Ik had de spuiten na mn werk opgehaald en dacht, ik geef ze nog even voor het eten, maar daardoor was ik eigenlijk te gehaast. Bij de vorige kuur had ik niks verspilt en ging het eigenlijk steeds perfect. Maar deze dingen moet je echt rustig de tijd voor nemen eigenlijk. Bij Jip had ik eerst per ongeluk een bloedvat te pakken en dat bloedde flink. Ik heb het dichtgedrukt met een watje en toen stopte het al snel. De tweede keer ging de spuit leeg in de vacht. 🙈 Toen maar even laten rusten tot zojuist en toen ging het weer goed gelukkig. Maar bij Vlinder kreeg ik het niet voor elkaar helaas. Ze was te beweeglijk en pikt het gewoon niet. Iets meer dan de helft zit erin. Ik ga toch voor haar maar doxycycline vragen aan de dierenarts. Dat eet ze zo op. Ik denk dat dat voor haar beter werkt. Aangezien zij het niet perse nodig heeft wil ik haar niet zes weken met die spuiten gaan pesten. Overigens twijfel ik bij haar weer aan dr oren. Vorige winter heeft ze een paar keer ontstoken buitenste gehoorgang gehad en is ze daarvoor met antibioticazalf behandeld. Ze zat toen telkens met haar oren naar achter en die oren waren erg warm. Nu valt me weer hetzelfde op. 🙈🙄 Ik heb haar voor de zekerheid metacam gegeven maar als dit zo doorgaat dan zit ik maandag met haar weer bij de dierenarts. Wil haar oren sowieso even na laten kijken om er zeker van te zijn. Ik dacht eerst aan mijt omdat ze ook een kale nek heeft maar ik heb vorige week al stronghold gegeven. Ik ga haar toch maar even laten checken. Soms word ik er weleens een beetje moedeloos van eerlijk gezegd. Maar ik hou ook weer teveel van ze.. 😒
  20. @Jamesthebunnybutler en heb je telkens een nieuwe vernevelaar nodig of kun je deze ook schoonmaken? Hoe deed jij dat? Heb je de spuitjes ook zelf moeten bestellen? Hoeveel heb jij er besteld?
  21. Ja, ik ga zelf prikken, heb ik paar weken geleden ook gedaan en ging prima. Goeie tip van de verstuivers, waar kan ik die kopen?
  22. De dierenarts heeft mij gisteren trouwens gebeld. Wilhelminapark heeft goede ervaringen met het langer geven van Draxxin en adviseerde daar dus ook mee door te gaan, zeker ook omdat dit zo goed aansloeg een paar weken terug. Fijne bijkomstigheid is dat het makkelijker is dan al die doxycycline oraal te geven (het hoeft ook maar om de 3 dagen) en bovendien ook stukken goedkoper is. Zowel Jip als Vlinder gaan nu dus voor 6 weken aan de Draxxin. Daarbij krijgt Jip dan nog neusspoeling met antibiotica erin. Dit moest nog besteld worden dus daar beginnen we vermoedelijk volgende week pas mee. De spuiten kan ik vandaag al ophalen. Hopelijk helpt het Jip voorgoed van zijn snot af.
  23. Dierenarts heeft Wat een gedoe he, je moet telkens weer nieuwe manieren vinden om iets naar binnen te krijgen. Ik heb zodoende ook weleens medicatie verspild 🙈
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .