Spring naar bijdragen

Snuf en snuffie

Members
 • Aantal bijdragen

  7
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Snuf en snuffie

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Update snuffie, heb vaseline op de kale plek gesmeerd. Eerste keer gingen ze beide druk likken en wassen om dit er weer af te krijgen. Heb daarna aantal keren andere konijn rustig weggeduwd. Ben er niet de hele dag bij dus weet niet wat ze overdag doen maar het heeft wel geholpen. Er komt weer haar op de plek ( die inmiddels wel groter is dan op de foto) andere konijn likt daardoor meer de oren van ‘t vrouwtje en niet de plek waar kleine stugge haartjes opzitten.
 2. Bedankt allemaal! Ik zal de topics nalezen. Zie op de wond geen schilfertjes etc dus denk zelf dat dit door likgedrag komt. Wanneer ik 1 konijntje opsluit gaat de ander pal naast de kooi zitten en niet meer weg. Zodra ik de kooi openzet kruipen ze direct strak naast elkaar en gaan ze likken. ik wil ze eigenlijk ook niet scheiden. Het zijn echte maatjes, als de een wegrent gaat de ander er direct achteraan. Doen alles samen. Eten, gaten graven, om de kooi heen rennen, slapen dicht naast elkaar. ‘t Zijn schatjes, deze kan ik niet apart zetten. Ik hou de kale plek in de gaten en mocht het erger worden kan ik altijd nog naar de DA gaan. Groetjes
 3. In de bijkeuken is het ongeveer 14 graden en ze lopen alleen buiten wanneer het ‘zacht’ is. Met regen, wind en vrieskou laat ik ze niet buiten. Willen ze ook niet, als ik de achterdeur op kier zet blijven ze bij de deur staan kijken maar wippen niet naar buiten😉 Verwacht dat ze geen wintervacht hebben omdat ze altijd al nachts binnen zijn. Zomer en winter. Ik zie elke dag bij thuiskomst dat de plek iets rood is doordat ze elkaar constant likken. Ik zet tijdelijk wel om en om in een kooi, hoe vervelend ik dat ook vind. Misschien dat met weekje er weer haartjes opkomen. bedankt allemaal voor jullie reacties!
 4. Ik heb wel twee grote kooien. Destijds aangeschaft voor koppelen. Moet ik ze beide apart houden totdat er weer haar groeit? Ik wil ze liever niet opsluiten. Of ‘t moet om en om.. heeft iemand dit eerder meegemaakt?
 5. Ja, ze lopen vrij rond in de bijkeuken omdat het winter is en als ik thuis ben ook in de tuin. In de zomer zitten ze overdag in de schuur met vrije toegang tot de tuin. Die is helemaal afgesloten. Dan haal ik ze alleen ‘s avonds laat binnen en gaan ze in de bijkeuken. Ze zijn heel tam. 1x fluiten en ze komen er allebei aanrennen omdat ze weten dat ze naar binnen moeten. Ze hebben naar mijn weten nog nooit gevochten. Hebben ook ruimte zat. De bijkeuken is 3 bij 2 en daar lopen ze ook los, de tuin is 45m2 met struiken en graafholen waar ze zich prima kunnen vermaken.
 6. Ze rijden af en toe, meestal begint het vrouwtje omdat zijn niet geholpen is. Daarna maakt zij een nestje, heb ik speciale doos voor neergezet en na een week is ze weer rustig. Dit is sinds paar weken dus ben sowieso van plan om vrouwtje ook te laten helpen. Ze heeft geen wondje. Alleen flinke kale plek vlakbij de ogen. Geen sprietje haar meer op die plek.
 7. Ik heb een gecastreerde ram en vrouwtjes konijn. Beide zijn lief en echte maatjes. wanneer ze op elkaar rijden zie ik af en toe dat het mannetje haar op de neus bijt. momenteel heeft het vrouwtje een flinke kale plek op haar neus en deze wordt groter doordat het mannetje er ook nog eens op likt. Hoe snel groeit er weer haar op deze plek? Moet ik mij zorgen maken en de konijnen apart in kooi opsluiten? ze lopen nu vrij rond dus ik doe dat liever niet. Wanneer dit beter is...zal ik dit wel tijdelijk moeten doen. heeft iemand advies of soortgelijk meegemaakt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .