Spring naar bijdragen

luckytiger

Members
 • Aantal bijdragen

  16
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over luckytiger

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jaa die ja, kan me er nogsteeds boos om maken. Domme school. Ik hoop ook echt dat het werkt, fingers crossed. Maar de kans op een geslaagde dekking is dus erg klein mag ik aannemen ?
 2. Ik heb me van te voren echt wel ingelezen en ik weet dat de kans er is dat het niet werkt. Maar anders zouden ze via school naar een fokker of op marktplaats, zijn we daar nou zo'n voorstander van ? Ik hou de opvang achter de hand en heb ook contact met hun gehad. Als het niet werkt, kijken we dan verder. Ik voel me fijner bij het idee dat ze nu nog samen zitten en dat we kijken of het werkt dan gelijk weg doen. Ik snap wat je bedoelt maar ik heb alleen maar goede bedoelingen, en ik stel hier vragen als ik ze heb... Toch bedankt voor de zorgen , ik snap hoe het van jullie kant lijkt
 3. Hallo, Ik heb mijn 3 konijntjes (2 zusjes en 1 broertje nu een weekje thuis) aankomende vrijdag zijn ze 10 weken ik wilde het mannetje dan ook deze week bij de zusjes weghalen en laten castreren wanneer dat kon. Ik had ze net lekker loslopen en toen probeerde hij op een van zijn zusjes te kruipen. Heb hem natuurlijk gelijk weggehaald en apart gezet. Ze zijn nu dus 9 weken en 3 dagen. Hoe groot is de kans dat hij ze hiervoor al gedekt heeft ? Vanochtend waren ze ook los en toen was dit gedrag niet te zien. Morgen gaan we met alle 3 naar de dierenarts voor controle en kijken of ze misschien al iets kunnen zeggen over wanneer hij gecastreerd kan worden.
 4. luckytiger

  Tijdelijke huisvesting

  Hallo allemaal, Over 2 weken mag ik mijn konijntjes mee naar huis nemen van school (zie vorige discussies). Omdat ze hier binnen in een (redelijk) verwarmde ruimte hebben gezeten kunnen ze eerst niet naar buiten. Ik ben van plan ze in de schuur te zetten, die is wel onverwarmd. Omdat het rammetje nog gecastreerd moet worden, moeten ze eerst in aparte hokken. De schuur is echter niet echt groot en ik zou er net 2 hokken kwijt kunnen, maar dan zonder ren er aan vast. Ik weet dat dit eigenlijk wel echt een must is, alleen het is gewoon niet mogelijk. Wanneer het warmer is zal ik ze over zetten naar buiten, en rond die tijd kunnen ze ook al weer bij elkaar. Zou het erg zijn als ze voor een paar weken in een wat kleiner hok zitten? Het zijn 2 dwergkonijntjes. Ik zou ze wel dagelijks allebei apart even in één ren kunnen zetten. Ik zou waarschijnlijk 2 van dit soort hokken aan willen schaffen dan.
 5. Ik ben er zelf ook erg tegen, en probeer anderen het ook duidelijk te krijgen dat het niet op deze manier moet. Gelukkig is de situatie hier niet zoals je die in Goes omschrijft, het kan gewoon wel beter. Helaas denk ik inderdaad ook dat ze het volgend jaar gewoon weer doen, want ze vinden er niks fout aan.
 6. Ze zijn nu 2,5 week. Mijn docent zei dat het waarschijnlijk nog de ontwikkeling van de vacht is, alleen ik weet hoe extreem sore hocks kan worden uit eigen ervaring dus ik wil dat graag voorkomen. Ik ga het in de gaten houden. Het artikel ken ik inderdaad al, maar zal ik toch nog even doorlezen.
 7. luckytiger

  Sore hocks

  Hallo ! Wij hebben een nestje jonge konijntjes op school (uitleg staat in andere discussie). Het zijn rex dwergkonijnen en dus gevoelig voor sore hocks/zere hakjes. Ik check dagelijks de hakjes nu, maar bij eentje zie ik 2 kale plekjes achterop (zie foto). Is dit omdat ze nog jong zijn en het de vachtstructuur op dit moment kan zijn? Of is dit al iets waar ik me zorgen om zou moeten maken? Ik blijf het sowieso goed in de gaten houden en ga de bodembedekking vaker verschonen, omdat het ook wat nat kan zijn van hun urine.
 8. Ah okay , laten we hopen dat dat bij mij ook het geval is straks ! Ik zal gaan uitzoeken hoe ik de huisvesting het beste kan doen ivm met hun pootjes
 9. Bedankt weer voor de input ! Wij houden of 2 konijntjes zelf en dan even kijken hoe het gaat , of we gaan inderdaad proberen een "ruil" te doen met een opvang en dan zelf de kosten betalen. De andere leerlingen maken zich niet zo druk volgens mij dus die stappen niet naar de school toe over de opvang. En de school is sowieso niet bereid om die kosten te betalen omdat ze in hun ogen goede alternatieven hebben. Helaas.
 10. Ben ik weer! Mijn moeder noemde laatst dat zij het toch wel heel leuk zou vinden als ik 2 konijntjes uit het nest houdt. Dit lijkt mij ook erg leuk. We zouden ze dan natuurlijk scheiden van elkaar zo lang dit nodig is, en de ram laten castreren. Ik heb ook al vermeld dat er een (grote) kans bestaat dat ze na de puberteit niet meer samen kunnen en dat we voor beide een nieuw maatje moeten zoeken. Echter, de jongen zijn rex dwergkonijnen. Ik heb gelezen dat zij erg snel last kunnen krijgen van kale hakjes, en aangezien mijn oude konijn dit in zijn laatste maanden ook erg had, vind ik het een beetje eng om een soort te houden die hier een verhoogd risico op heeft. Het was een akelige tijd toen. Wat raden jullie aan? Stiekem heb ik ook net wat meer met wat grotere konijntjes dan dwergjes. Ik voel me gewoon deels verantwoordelijk om voor de kleintjes te zorgen, anders wil mijn docent ze graag verkopen op marktplaats (met de nodige controle van de mensen en verblijven natuurlijk) of aan liefhebbers/fokkers van het ras. Zou het heel erg zijn om ze aan deze mensen te verkopen? (doelend op de liefhebbers/fokkers)
 11. Ik noem liever niet welke opleiding ik doe of welke instelling. Het risico dat ik hiermee wel op een of andere manier in de problemen kom neem ik liever niet. Het is niet zo dat het dierwelzijn echt slecht is. De dieren hebben allemaal verblijven, de meeste dieren die samen horen te zitten, zitten dit ook. En de landbouwdieren hebben ook wel mooie verblijven. Alles wordt wekelijk schoongemaakt en als het nodig is wordt er medicatie toegediend. Ze krijgen allemaal dagelijks voer, water en andere benodigdheden. Er zijn gewoon soms wat dingen zoals bijvoorbeeld dit fokproject waarvan je dan denkt "maar is dit nou wel echt diervriendelijk?". En de verblijven mogen van mij wel iets groter, maar het minimum hebben ze in ieder geval. Iemand die gewoon even langs zou komen, zou het niet fout vinden denk ik. Maar omdat je nu dingen leert tijdens de lessen ga je wel nadenken van "hmm, dat zou hier ook wel wat beter kunnen". Ik had het misschien wat anders moeten zeggen maar ik wil niet de gedachte geven dat het dierwelzijn heel slecht is ofzo. Soms kan het gewoon wel beter, zoals in dit geval. Excuus, in mijn vorige bericht komt het wat heftiger over dan dat het in werkelijkheid is.
 12. In wezen zou ik zelf iets op kunnen richten. Door middel van elk jaar een andere stage te lopen ben ik me een beetje aan het oriënteren. Ik weet namelijk nog niet precies wat ik zou willen doen. Veel werk is natuurlijk ook vrijwilligerswerk, dus betaald werk lijkt me moeilijk te vinden. Maar er kan altijd zomaar wat op mijn pad komen. Hopelijk komt het allemaal goed uiteindelijk
 13. Hallo allemaal ! Ondanks dat ik al een discussie was gestart zal ik me toch maar even voorstellen. Ik ben Rianne en ik heb op dit moment helaas geen konijntje meer. Ik had een hele lieverd die 11 jaar oud is geworden, een groot zilver. Ik hield hem in z'n eentje omdat ik toen niet beter wist. Hij had zere hakjes op een gegeven moment en een knobbel aan de buikzijde die als maar groter werd. Na een paar maanden vechten, met vele bezoekjes aan de dierenarts en honderden euros besteed, heb ik besloten hem in te laten slapen. Ik vond dit enorm moeilijk, maar het was te zien dat hij op was. Ik mis hem enorm en het hebben van een konijntje in het algemeen ook. Dus misschien dat ik er binnenkort wel weer aan begin, nu heel anders met alle nieuwe kennis die ik de afgelopen 2 jaar heb opgedaan. Ik heb 4 leuke gerbils, waarvan er 2 beneden in de woonkamer staan omdat die 's nachts toch écht teveel kabaal maken. De andere 2 houden me gelukkig niet al te veel wakker. Lang leven oordopjes ! Ook hebben wij nog een kat, waar ik ook ontzettend veel van hou. Al lijkt dit af en toe niet wederzijds te zijn, maar volgens mij hebben de meeste mensen een haat-liefde relatie met hun kat. Ik volg op dit moment de opleiding bedrijfsleider dierverzorging en ben ook vastberaden later iets te gaan doen met dieren. Nog 1,5 jaar te gaan !
 14. Gerbils kun je het beste houden in paren, dus 2 gerbils. 2 Mannetjes worden aangeraden om mee te beginnen omdat deze meestal rustiger zijn, maar 2 vrouwtjes kunnen ook prima. In groepen van 3 kan het goed voorkomen dat 2 de ander gaan pesten, dit kan in een dodelijk gevecht eindigen. Ik heb inmiddels 4 gerbils, 2 van een fokker en 2 laatst via marktplaats opgepikt. Ze zitten natuurlijk in aparte verblijven. Mijn gerbils van de fokker zijn inmiddels redelijk tam, eentje kan ik makkelijk elke keer oppakken, de ander rent vaak nog weg. Wat kan helpen is om een handdoek in een leeg bad te leggen en ze hier in te zetten, met een zandbadje, huisje, wat karton en voer. Hier kun je bij gaan zitten en af en toe je hand er in leggen en ze zo kennis laten maken. Dit kun je steeds meer opbouwen. En probeer ze gewoon af en toe even op te pakken, en dan weer terug zetten. Ook helpt het om ze snoepjes te geven, zo leggen ze de band tussen jou en snoepjes. Dit is misschien wat minder, maar het maakt ze wel tammer. De gerbils die ik van marktplaats heb waren al 1,5 toen ik ze overnam. Ze werden nooit gehanteerd want moeders was bang voor ze en het zoontje had geen interesse meer. Dus ze bijten nu. Ze houden er totaal niet van om opgepakt te worden en de een wordt haast agressief als je dit te vaak probeert. Ik heb dus geaccepteerd dat dit maar gewoon kijk diertjes zijn. Ze vermaken zich samen prima en hebben nu wel genoeg graafruimte (voorheen hadden ze heel erg weinig). Mag ik vragen hoe groot het verblijf is? Als het een klein verblijf is, is het voor haar ook makkelijker om steeds bij je te komen en eruit te springen. Heeft ze verrijking? Zoals kartonnen doosjes, wc rollen, huisjes, etc...
 15. Bedankt voor de reacties ! Ik ben het er zelf ook helemaal niet mee eens dat wij deze opdracht moeten doen. Ik heb sowieso erg spijt van mijn schoolkeuze omdat het dierwelzijn soms ver te zoeken is. Ik zal het proberen aan te kaarten bij onze docent van dit vak. Echter, komt zij dan waarschijnlijk met de oplossing dat we ze wel naar een beurs kunnen brengen of iemand die ze doorverkoopt aan dierenwinkels. Dit wil ik absoluut niet. Daarom proberen wij zorgboerderijen te benaderen, voor oude mensen of mensen met een beperking. Dit lijkt ons de meest diervriendelijke optie. Opvangen zitten al erg vol, dus ik weet niet of die ook nog 3 jongen erbij willen hebben. De directie gaat hier überhaupt niks aan doen, die geven vrij weinig om het dier gedeelte volgens mij. Omdat ons konijntje maar 3 jongen heeft (4e was doodgeboren na een lange bevalling), zal er eentje overblijven. Iemand hier een idee voor? Ik denk dat ik zelf nog even wacht met één of twee houden, eerst maar kijken hoe het met de financiën ervoor staat aan het eind van deze maand. Leuk dat meer betalen. En misschien doe ik wel gewoon een koppel van een opvang, scheelt weer kosten + zorgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .