Ga naar inhoud

Iris1024

Members
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Iris1024

 1. Als konijnen een object toe eigenen doen ze dat door met hun kin ergens over heen te wrijven. Ik zie en hoor dat erg veel konijnen dat doen, maar Ozzy en Kopke doen dat nooit. 

  Wat ze wel eens doen is bijvoorbeeld een kast of bank likken of soms bijten.

  Dat bijten hebben we ze groot en deels afgeleerd door altijd genoeg wilgentakken aan te bieden. Ze doen het heel af en toe als ze in een speelse bui lijken te zijn of als we iets nieuws hebben.

   

  Ik dacht eerst dat ze de bank wel eens aan het wassen waren... Maar dit doen ze echt op een andere manier dan als ze elkaar wassen. Als ze de bank/kast likken, dan geven ze een paar likken in de hoek en gaan dan of naar een volgende hoek, of liggen op de plek waar ze net hebben gelikt. 

  Met het bijten of knauwen lijkt het alsof ze willen kijken of het object van hun is. Als ze een "èh èh" horen dan weten ze dat het niet zo is en houden ze op. Dan hoppen ze vaak naar iets wat ze wel mogen bijten zoals een wilgentak of speelgoedje.

   

  Wat denken jullie, is dit bijten/likken ook een soort van toe eigenen van objecten of is dit iets anders?

 2. Dankjewel voor de reacties! 

  Ja het is echt alleen als ze ontspannen languit licht en dus (neem ik aan) wat dieper slaapt. 
  Ik heb haar vandaag goed in de gaten gehouden en ik zie verder geen tekenen van ademhalingsproblemen. Ze heeft haar kopje verder in een normale positie en is afwisselend actief aan het spelen en aan het uitrusten. Als ze normaal zit, of in een zittende positie / als bolletje slaapt doet ze haar hoofd niet achter over. Alleen als ze echt als bunny loaf of verder uitgestrekt ligt.

 3. Hi iedereen, 

   

  Sinds een aantal dagen merk ik bij mijn voedster iets geks op. Als ze lekker ontspannen languit gaat liggen (in loaf of flop) gaat haar hoofdje soms langzaam naar achteren totdat ze helemaal naar boven "staart". Dan blijft ze zo liggen totdat ze ergens wakker van word en dan gaat het hoofdje snel weer terug in een "normale" positie. 

  Voor de rest gaat alles goed, ze eet normaal groente en biks, doet normale keutels, stinkt niet, rent en speelt gewoon met haar broertje, haar oren hebben een normale temperatuur en positie en heeft zo ver ik kan zien en horen geen ademproblemen (ze heeft haar mondje niet open). Als ze zit, of in een zittende positie slaapt is er niks aan de hand met haar hoofdje. Ook niet als ze rond hopt / rent / springt.

  Ik kan er geen foto van maken, elke keer als we in beweging komen dan zet ze haar hoofdje weer rechtop. 

  Weet iemand wat dit is of waarom ze het doet? Ik kan er zeer weinig over vinden.

 4. Ik ben mijn konijnen ook zindelijk aan het maken. Wat ik vooral opmerkte is dat het ene konijn altijd plast op de plek waar hij water drinkt. Dus ik heb zijn waterbakje zo neergezet dat hij vanuit zijn toilet kan drinken. 
  Daarnaast ben ik ook overgestapt op een andere korrel. De eerste (papier)korrel was waarschijnlijk net iets aan de zachte kant, het werd altijd gebruikt als slaapplek ipv toilet. Toen ik over ben gestapt op een andere korrel heeft hij eigenlijk niet meer ergens anders geplast (soms nog wel in de hoekjes van de ren op het moment dat hij het andere konijn kon horen. De konijnen zitten in een andere ruimte, dus dit is gewoon om zijn territorium af te bakenen).
  Het vrouwtje aan de andere kant heeft er wat meer moeite mee. Ze heeft al wel geleerd om het alleen in het nachthok te doen en niet in de ren. Zij heeft haar eigen plekje uitgekozen, ondanks de verandering van korrels/het waterbakje. Nu ik de bak daar heb staan doet ze het vaak in de bak, maar niet altijd. Poepjes doet ze nog wel overal. Ik denk ook dat het gewoon een deel volhouden is.
  Konijnen kunnen ook een "terugval" hebben. In dit geval gewoon erg consequent zijn: Met een doekje het plasje opvegen en in het toilet, en daarna met (natuurlijk)schoonmaakmiddel het plasje opruimen en de geur verwijderen. De kleedjes even weghalen zoals Eefje zegt, lijkt me ook een heel goede tip!

  Ik hoop dat het helpt, succes!

 5. Ik gebruik het DJ vinyl van de Leen Bakker als ondergrond in de nachthokken voor mijn konijnen. Dit is wat stroever vinyl, en niet heel erg duur. Ik heb zelf gekozen voor de witte versie zodat ik duidelijk kan zien of het ergens vies is (en kan schoonmaken), maar er is evt ook een zwarte versie. 
  Ik heb het vinyl aan een houten plaat vast gelijmd (extra goed in de hoekjes), maar als je dit niet kan/doet dan zou ik Marjoleins advies opvolgen en het vinyl iets laten uitsteken aan de randjes van je ren.

  https://www.leenbakker.nl/vloeren/vinyl/vinyl-dj-wit?gclid=CjwKCAiApOvwBRBUEiwAcZGdGKP6-nsAbE-68RMGnfdbGmWLLZ_7Cg1NyCH0MELQ8UyIToiE21iV2RoC2YEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

 6. 21 minuten geleden zei Floppyears:

  Wat creatief! Ik vind je hokken echt heel mooi geworden. 
  Een van mijn konijnen, ik zal geen namen noemen, is helaas van mening dat alles kapot moet. Ik heb al gedreigd met een betonnen leefruimte 🤣

  Awww, wat jammer😂

  Mijn konijnen knagen beide niet aan het hok, ik heb ook wat wilgentakken in het hok/de ren gelegd en wc rolletjes, daar knagen ze wel graag aan.

 7. 35 minuten geleden zei Ot&Sien:

  Staan de hokken wel in verschillende ruimtes dan of alleen uit elkaar in dezelfde ruimte? Alleen uit elkaar heeft namelijk niet veel zin... Een konijn dat UIT de ren kan springen springt even vrolijk IN de ren van de ander (ook als dat niet in één sprong kan 😉).

  Een ongecastreerd mannetje zal alles op alles zetten om bij dat vrouwtje te komen. Weet je zeker dat dat nog niet gelukt is? Heb je gezien dat het bleef bij een poging om van hol naar hol te springen en weet je zeker dat ze niet samen in een van de holhokken hebben gezeten? Een sec is ongeveer genoeg om over een maand een nestje te hebben...

   

  Buiten dat wou ik wel zeggen dat je schuilhokken er prachtig uit zien! (Ik neem aan dat het luikje alleen dichtgaat als je in de ren schoonmaakt?)

  Hahaha, ja dat is vrij logisch, ze staan in aparte ruimtes.

  De luikjes gaan ook dicht als we stofzuigen, anders plassen ze door de hele ren. 

   

  Dankjewel!

 8. 23 uur geleden zei Lienappelsien:

  Heel leuk gedaan. En een goede werkbeschrijving.

   

  Het is alleen wel te klein om ze in op te sluiten, er zou dag en nacht een ren aan moeten. Het kattenluikje is dan dus ook niet nodig.

   

  Mogen ze over een aantal weken wel altijd in de ren nadat de ram is gecastreerd en je ze vanaf 2 weken daarna hebt gekoppeld? Het ziet er heel leuk uit als schuilplek.

   

  Besef wel dat ze ook overdag heel makkelijk over het rennetje heen kunnen springen naar elkaar toe, en voor je met je ogen kan knipperen is de voedster dan gedekt. Je kan ze toch niet elke seconde in de gaten houden. 

   

  Een bak water heeft ook mijn voorkeur inderdaad. Daar kunnen ze op een natuurlijke manier uit drinken. En het is voor jezelf eigenlijk ook makkelijker. Als je de bak uit de loop zet en niet naast een toiletbak/bodembedekking blijft het water ook schoon. 

  Als ze gecastreerd zijn mogen ze vrij rondlopen, uiteindelijk ook zonder ren. 

  De konijnen hebben nog niet geprobeerd om over het hek te springen, wel van HOL naar HOL inderdaad. De hokken staan nu ook uit elkaar, zodat als ze er overheen springen ze nog niet bij elkaar kunnen.

  Omdat ze nu niet meer bij elkaar kunnen komen gaan we kijken of ze inderdaad altijd in de ren kunnen lopen. 
  Het luikje is ook leuk als "speeltje"  en handig als we gaan stofzuigen. Daar worden de konijnen best nog wel bang van (en plassen ze dus), dus we zijn ze "Naar huis" aan het leren. Ozzy gaat dan 9 van de 10 keer al in zijn HOL. 
  Daarnaast vinden Ozzy en Kopke het ook heel leuk om hun neus door het luikje te duwen en er in en er uit te rennen. 

 9. Op 8-1-2020 at 11:21 zei Hallo Hoi:

  Ik vind ze echt heel leuk! Alleen vind ik 50 euro een beetje prijzig omdat Pluisje er 100% aan gaat knagen. Ik wil binnenkort een nieuw hok voor Pluisje dus ik ga eens goed nadenken. Wat dit is in principe een super goed idee maar dan wellicht met een andere basis. 

   

  Snap ik, 50 euro is inderdaad wel veel. Ik had er zelf al 1 staan, en 1 overgenomen voor een kleiner prijsje.

 10. Ik heb de tip van Marjolein ook opgevolgd. Ik merk dat de voedster iets knuffeliger word, maar ik heb wel het idee dat ze nu iets minder eet. Met name hooi.. Haar poepjes zijn iets kleiner dan normaal, heeft iemand tips? Op dit moment proberen we een extra soort hooi, zodat ze kan kiezen en/of afwisselen.

  Het rammetje was vaak druk bezig met het rijden op zijn knuffelhond, daar is hij mee gestopt. Maar sinds ze uit elkaar staan begint hij met plassen in de hoeken van de ren. Ik maak het op dit moment schoon met natuurazijn (parfumvrij), maar dat stopt hem niet om het opnieuw te doen zodra het hoekje weer droog is. Iemand tips hierover?

 11. 2 uur geleden zei IreneM:

  Het ziet er heel leuk uit, maar kunnen ze niet met hun pootjes vast komen te zitten in die gaatjes?

  Voor grote konijnen kan dat het geval zijn, maar als je grote konijnen hebt is het hok ook wat klein. 

  Mijn twee tans hebben er geen probleem mee. De (voor)pootjes passen er doorheen en terug, daar zijn de gaatje groot genoeg voor. Ze gebruiken het soms om tegenaan te staan, net zoals bij de ren 🙂

 12. 7 minuten geleden zei Marjoleink:

  Ziet er leuk uit, maar wel heel klein. Krijgen ze er een ren aan van minimaal 2 vierkante meter waar ze dag en nacht in kunnen?

  Yes, als ze bij elkaar kunnen worden de hokken aan elkaar gemaakt en verbonden met een ren. (precies 2 vierkante meter eigenlijk, en de hokken los, zijn veel groter dan "normale" binnenhokken). Ik werk veel thuis, als ik in huis ben mogen ze vrij door het huis lopen. 

 13. 2 minuten geleden zei Marjoleink:

  Welkom.

   

  Konijnen zijn van nature gravers, en je schoot is zacht en flexibel genoeg om in te graven. Ik denk niet dat je dat kunt afleren, omdat het natuurlijk gedrag is.

  Mag ik je een advies geven? Hou je konijnen nu bij elkaar weg. Dat ze naast elkaar zitten maar niet bij elkaar kunnen komen kan frustratie opleveren, en dat maakt de slagingskans van de koppeling een stuk minder. Liefst in een hele andere kamer, en ook niet om de beurt op dezelfde plaats laten lopen.

   

  Het verbaast me dat je zegt dat er maar weinig dierenartsen zijn die voedsters castreren. Heb je al eens gekeken op de lijst met konijnkundige dierenartsen,  of er een bij jou in de buurt opstaat?

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen/

  Hmm okay. 

  De konijnen zijn nog erg relaxed. Ze hebben beiden hun eigen stukje ren om op te lopen en ik heb na de tweede dag een stuk karton tussen de hokken gedaan zodat ze elkaar niet kunnen zien (tip van de dierenarts). Als ze dan rust willen dan kunnen ze uit elkaars zicht. Wel een goede tip, aangezien ik het erg belangrijk vind om te mood van de konijnen in de gaten te houden. 

   

  Dankje voor de lijst! Ik zie maar 1 dierenarts in mijn stad, maar wel een paar in de steden er om heen. Daar heb ik niet aan gedacht. 

 14. 38 minuten geleden zei Konijnen123:

  Welkom op Bunnysbunch! Wat zijn ze schattig! Die Ikea hokken zijn ook echt leuk 😃Op schoot graven... Heb ik zelf nooit gehad, maar ik denk dat je dan juist een bak moeten kopen en daar zand ofz in doen en dat ze daar in kunnen graven. Pootje geven, op bok springen en over een hindernis zijn zeker leuke trucjes!

  Ik heb inderdaad gelezen over zo'n bak, ja. Goede tip! En wat leuk dat je konijnen je een pootje kunnen geven!

 15. Ik heb voor mijn konijntjes een IKEA HOL tafeltje omgebouwd tot konijnenhok! Hier is een korte instructie voor iedereen die er ook wel van houd om mooie dingen te maken voor hun konijntjes.

   

  Benodigdheden (1 konijn)

  - IKEA HOL (1m x 0.5m) ik heb 2 konijnen, dus 2 HOLLEN

  - Vinyl (iets meer dan 1 vierkante meter)

  - Kit

  - (Vloer)lijm

  - IKEA VARIERA alleshouder

  - IKEA KUGGIS 26x35x8 cm

  - Kattenluikje (Catmate 304 of ieder ander luikje) 

  - Tie-rips/kabelbinders

   

  De HOL 

  Het tafeltje is een leuk en warm hok waar het konijn iets meer beschutting heeft van starende ogen. Het kan aan de bovenkant open om goed te verschonen, en er zijn variaties gemaakt waar 2 HOL's boven op elkaar zijn gestapeld als meerdere verdiepingen.

  Mits de HOL nog niet in elkaar zit, zet het in elkaar volgens de aanwijzingen.

  STAP 1: Een gat zagen in de hol

  Wij hebben gekozen om er een kattenluik in te maken zodat we een mooi afgewerkt deurtje hebben, die we makkelijk op slot kunnen oen en van het slot kunnen halen. kies een kattenluikje, een tunnelstuk is in principe niet nodig. In de beschrijving van het kattenluikje staat een uitzaagmaat. Zaag het formaat uit, houd in gedachten dat je het luikje niet gelijk aan de binnenvloer wil hebben. 

  Als je later vinyl wil leggen, wil je ook graag een randje omhoog hebben, want konijnen plassen het liefst in hoekjes en je wil niet dat het hout van de HOL gaat stinken. Wij hebben de randjes 4cm hoog gesneden. Het gat is gezaagd op het eerste horizontale latje (zie afbeeldingen).

  1996724407_WhatsAppImage2020-01-07at22_19_00.thumb.jpeg.d4f034d55b5544e611c85f3b1b656f7d.jpeg

   

  STAP 2: Vinyl leggen

  De binnenmaten van de HOL zijn 91 x 43 cm. Het vinyl moet je zo precies mogelijk uitsnijden, anders gaat het namelijk bobbelen. 
  Wij hebben voor Vinyl DJ - Wit van de Leen Bakker gekozen. (Wit ziet er sneller vies uit, maar het is ook makkelijker om te zien wanneer het hok vies is en je weet wanneer het goed schoon is!!) Het vinyl heeft achterop maatlijnen. We hebben een duimstok gebruikt om een lange rechte lijn te snijden met een stanley mes.

  Leg het vinyl in het hok. Als het bobbelt moet je het bij snijden. Je hoeft vaak niet meer dan een millimeter bij te snijden, ook al lijkt de bobbel vrij groot. Door het vinyl van zijkant naar zijkant te wrijven kom je er achter of je de lange of korte kant moet bijsnijden (of beide). 

  Snijd ook 4 stukken van 4 centimeter hoog. 2 voor de lange kanten en 2 voor de korte kanten. 

  Mocht je ruimte over hebben, geen probleem, dit kit je straks dicht!

   

  STAP 3: Vloerlijm

  Zorg bij het lijmen van het vinyl dat de hoekjes goed vast zitten, je wil niet dat het konijn de hoeken los bijt. Zorg ook dat je alle lijmresten weg haalt! 

  Leg het vinyl er aan de korte kant in en strijk glad tegen de bodem. 

  Lijm de hoekstukken ook vast, in de hoeken extra stevig! Druk de hoekstukken strak tegen de onderkant.

  WhatsApp Image 2020-01-07 at 22.19.00 (1).jpeg

   

  STAP 4: Kitten

  We hebben siliconenkit gebruikt. Kit de randen en hoeken van het vinyl goed dicht, zodat er geen vocht (plas) langs lekt en in het hout trekt!

  Geef dit ook de tijd om te drogen!

  bf249829-9283-4ef0-a0e4-cca7eb7dc749.jpg

   

  STAP 5: Kattenluikje

  De meeste kattenluikjes moet je vast schroeven. In de HOL is het aan te raden de schroeven door 1 van de gaten de duwen en dus alleen vast schroeven in de andere kant van het kattenluik ( niet het hout, dat kan namelijk splinteren etc. ). Daarom hebben wij alleen de bovenste 2 schroeven vast geschroefd, het luikje zit stevig. De onderste twee schroeven zouden door het hout heen gaan. We hebben geen boor, en aangezien het luikje niet van z'n plek te krijgen was, hebben we besloten geen splinter-risico's te nemen.

  edf4aab0-be0f-4d26-b887-435e5c5cba35.jpg

   

  STAP 6: De Alleshouder

  De Alleshouder gebruiken wij als hooikorf. Super handig en makkelijk te bevestigen! 

  Wij hebben gekozen om dit met tie-rips te doen omdat 1 van de konijnen het hooi eruit graaft en er in klimt. Het kan zijn dat het tape dat niet houdt.

  We hebben de alleshouder bevestigd boven de plek waar het toilet staat. We gebruiken de IKEA KUGGIS als konijnen toilet. (Nadeel, het ziet er mooi uit maar heeft geen hoge hoek. Als je konijn een hoekplasser is plast het er zeker overheen de eerste paar keer. Onze konijnen doen dat op het moment (bijna) niet meer)

   

  STAP 7: The final thouch!

  Plaats voerbakjes, waterbakje, hooi, toiletkorrels en je konijn natuurlijk. Het vinyl kan wat glad zijn in het begin, dus een lichte bodembedekking is aan te raden. Ons rammetje graaft zijn alleshouder uit en legt het hooi op de vloer neer, dus hij regelt het zelf. Als je konijn dat niet doet kan je even helpen. 

   

  We hebben een ren met tie-rips aan de hol vastgemaakt (let op voor genoeg ruimte bij de deksel) en er een deken onder gelegd. Nu kunnen ze binnen ook lekker rondlopen. Let op dat konijnen niet houden van een territorium van 4 muren. Een ren hoeft niet groot te zijn, maar als een konijn in en en uit z'n hok kan hoppen om zijn / haar poten te strekken wordt het veel gelukkiger! 

  S'avonds zetten we het luikje dicht en moeten de konijnen dus in hun HOL blijven. Dit is vooral omdat ze beiden vruchtbaar zijn en maar al te nieuwsgierig naar elkaar zijn.

  0eef6bfb-1dee-41c5-b75c-96a3206513ed.jpg

   

  Veel plezier met jullie konijnen HOLLEN! 

  Heeft iemand anders ook zoiets zelf voor hun konijn(tjes) gebouwd? Ik ben erg benieuwd wat jullie hebben gedaan!

  Nog een vraagje, wat is jullie voorkeur betreft watervoorziening? Bakjes of flesjes. Wij gebruiken een bakje omdat we veel lezen over bacteriën en over dat het slecht zou zijn voor de tanden.

   

  Groetjes Gert en Iris 

   

   

  f863aae7-2893-4036-8929-87896d570062.jpg

   

  • Vind ik leuk 2
 16. 10 minuten geleden zei Hallo Hoi:

  Ze willen dieper in je schoot liggen. Dat is de enige verklaring die ik mij zo kan bedenken. Maar wat een leuke konijnen heb je. Ik ben zeker benieuwd hoe je de hokjes hebt gemaakt. Wel heb ik van meerdere mensen gehoord dat het naast elkaar leven alleen maar stress veroorzaakt. Wanneer ben je van plan hem te laten castreren?? 

   

  Welkom op bunnybunch! 

  Dankjewel! 

  Dat vind ik wel een leuke verklaring! Past ook wel bij het karakter en wat ik er tot nu toe van heb meegekregen. De enige andere momenten dat de konijnen het doen is om aandacht te trekken zodat we bij de hokken komen om te aaien/spelen.


  Dat het naast elkaar leven stress veroorzaakt kan ik me ook wel voorstellen. Ik laat ze beide over anderhalve week castreren. (Het duurt iets langer omdat er weinig dierenartsen zijn die ook voedsters castreren). Als het vrouwtje dan helemaal herstelt is ga ik beginnen met het koppelen. Ik las dat samen/dicht bij elkaar eten helpt als je ze nog niet meteen kan koppelen. 

 17. Hoi allemaal! 


  Sinds bijna een week hebben we twee lieve Tan konijnen, Ozzy, ons rammetje en Kopke onze voedster. Deze broer en zus zijn acht maanden overburen geweest voordat ze bij ons kwamen wonen. Toen we samen voor het eerst op een konijntje pasten waren we helemaal dol op deze slimme en zachte beesjes. Na veel research besloten we de stap te nemen, twee lieve konijnen. 

   

  We hebben van de Ikea HOL tafeltjes twee "konijnenhollen" gemaakt! (Als je nieuwsgierig bent hoe, wil ik je alles vertellen over het konijn-ready maken van deze toffe huisjes) Daar leven ze nu een weekje naast elkaar. De eerste dagen moesten ze nog even wennen aan alle geluidjes. Na een dag hebben we een rennetje opgezet (indoors). Omdat we een kattenluikje in de HOL hebben gezet kunnen ze vrij van hok naar ren huppelen (tenzij we het luikje locken) en weer terug. In de ren kunnen ze niet genoeg krijgen van elkaars luchtjes. Vooral ons mannetje Ozzy raakt helemaal enthousiast. Ze mogen nog niet bij elkaar omdat ze al 8 maand zijn, en niet gecastreerd. 

   

  De leukste momenten tot nu toe was het leren van het kattenluikje gebruiken en het leren op schoot te klimmen. Het is verbazingwekkend hoe snel Ozzy en Kopke doorhadden hoe het luikje werkte. Toen Kopke doorhad dat ze haar neusje er doorheen kon drukken zagen we Ozzy er doorheen springen. Nadat Kopke een paar keer gekeken had, probeerde zij het luikje met haar pootjes open te graven. En ook zij kreeg het voor elkaar (op haar eigenwijze manier). Ter vergelijking voor mensen zonder katten... Het duurde dagen voordat de katten van mijn ouders doorhadden hoe een kattenluikje werkte, daarnaast was het nodig om de katten er door heen te duwen. (konijnen door een kattenluik duwen is natuurlijk af te raden omdat ze niet zo flexibel zijn als katten, daarnaast vinden konijnen het best grappig om zo'n deurtje te gebruiken om in een ren te komen en hebben ze dat met 15 minuten door).

  Konijnen zijn niet altijd schootdieren en hebben een sterke wil. Daarom pakken we ze zo min mogelijk op, en leren we ze om zelf bij ons op schoot te klimmen (wat al heel goed gaat!). Als ze zin hebben om te knuffelen dan zien we ze over de tralies van de binnenren kijken. Als je er dan in komt zitten komen ze, nadat ze een aantal rondjes om je heen hebben gerend lekker even knuffelen. 

  (Vraagje: heeft iemand tips om het op schoot graven af te leren? We hebben al een dekentje voor ze neergelegd in het hok. Als ze graven dan zetten we ze meteen van schoot, maar als ze een uur later weer op schoot klimmen doen ze precies hetzelfde. Een uitleg waarom ze dit doen wordt ook al zeer gewaardeerd!)

   

  We merken dat onze konijnen leergierig zijn en houden ze ook graag bezig met trucjes! Wat vonden jullie leuk om je konijnen te leren?

   

  Groetjes Iris en Gert

   


   

  39ecd14c-73db-47ca-b944-bb95d6ccc36d.jpg

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .