Ga naar inhoud

Iris1024

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Iris1024

  1. Als konijnen een object toe eigenen doen ze dat door met hun kin ergens over heen te wrijven. Ik zie en hoor dat erg veel konijnen dat doen, maar Ozzy en Kopke doen dat nooit. 

    Wat ze wel eens doen is bijvoorbeeld een kast of bank likken of soms bijten.

    Dat bijten hebben we ze groot en deels afgeleerd door altijd genoeg wilgentakken aan te bieden. Ze doen het heel af en toe als ze in een speelse bui lijken te zijn of als we iets nieuws hebben.

     

    Ik dacht eerst dat ze de bank wel eens aan het wassen waren... Maar dit doen ze echt op een andere manier dan als ze elkaar wassen. Als ze de bank/kast likken, dan geven ze een paar likken in de hoek en gaan dan of naar een volgende hoek, of liggen op de plek waar ze net hebben gelikt. 

    Met het bijten of knauwen lijkt het alsof ze willen kijken of het object van hun is. Als ze een "èh èh" horen dan weten ze dat het niet zo is en houden ze op. Dan hoppen ze vaak naar iets wat ze wel mogen bijten zoals een wilgentak of speelgoedje.

     

    Wat denken jullie, is dit bijten/likken ook een soort van toe eigenen van objecten of is dit iets anders?

  2. Dankjewel voor de reacties! 

    Ja het is echt alleen als ze ontspannen languit licht en dus (neem ik aan) wat dieper slaapt. 
    Ik heb haar vandaag goed in de gaten gehouden en ik zie verder geen tekenen van ademhalingsproblemen. Ze heeft haar kopje verder in een normale positie en is afwisselend actief aan het spelen en aan het uitrusten. Als ze normaal zit, of in een zittende positie / als bolletje slaapt doet ze haar hoofd niet achter over. Alleen als ze echt als bunny loaf of verder uitgestrekt ligt.

  3. Hi iedereen, 

     

    Sinds een aantal dagen merk ik bij mijn voedster iets geks op. Als ze lekker ontspannen languit gaat liggen (in loaf of flop) gaat haar hoofdje soms langzaam naar achteren totdat ze helemaal naar boven "staart". Dan blijft ze zo liggen totdat ze ergens wakker van word en dan gaat het hoofdje snel weer terug in een "normale" positie. 

    Voor de rest gaat alles goed, ze eet normaal groente en biks, doet normale keutels, stinkt niet, rent en speelt gewoon met haar broertje, haar oren hebben een normale temperatuur en positie en heeft zo ver ik kan zien en horen geen ademproblemen (ze heeft haar mondje niet open). Als ze zit, of in een zittende positie slaapt is er niks aan de hand met haar hoofdje. Ook niet als ze rond hopt / rent / springt.

    Ik kan er geen foto van maken, elke keer als we in beweging komen dan zet ze haar hoofdje weer rechtop. 

    Weet iemand wat dit is of waarom ze het doet? Ik kan er zeer weinig over vinden.

  4. Ik ben mijn konijnen ook zindelijk aan het maken. Wat ik vooral opmerkte is dat het ene konijn altijd plast op de plek waar hij water drinkt. Dus ik heb zijn waterbakje zo neergezet dat hij vanuit zijn toilet kan drinken. 
    Daarnaast ben ik ook overgestapt op een andere korrel. De eerste (papier)korrel was waarschijnlijk net iets aan de zachte kant, het werd altijd gebruikt als slaapplek ipv toilet. Toen ik over ben gestapt op een andere korrel heeft hij eigenlijk niet meer ergens anders geplast (soms nog wel in de hoekjes van de ren op het moment dat hij het andere konijn kon horen. De konijnen zitten in een andere ruimte, dus dit is gewoon om zijn territorium af te bakenen).
    Het vrouwtje aan de andere kant heeft er wat meer moeite mee. Ze heeft al wel geleerd om het alleen in het nachthok te doen en niet in de ren. Zij heeft haar eigen plekje uitgekozen, ondanks de verandering van korrels/het waterbakje. Nu ik de bak daar heb staan doet ze het vaak in de bak, maar niet altijd. Poepjes doet ze nog wel overal. Ik denk ook dat het gewoon een deel volhouden is.
    Konijnen kunnen ook een "terugval" hebben. In dit geval gewoon erg consequent zijn: Met een doekje het plasje opvegen en in het toilet, en daarna met (natuurlijk)schoonmaakmiddel het plasje opruimen en de geur verwijderen. De kleedjes even weghalen zoals Eefje zegt, lijkt me ook een heel goede tip!

    Ik hoop dat het helpt, succes!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .