Spring naar bijdragen

Iris1024

Members
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Iris1024

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Iris1024

  Zindelijk maken

  Ik ben mijn konijnen ook zindelijk aan het maken. Wat ik vooral opmerkte is dat het ene konijn altijd plast op de plek waar hij water drinkt. Dus ik heb zijn waterbakje zo neergezet dat hij vanuit zijn toilet kan drinken. Daarnaast ben ik ook overgestapt op een andere korrel. De eerste (papier)korrel was waarschijnlijk net iets aan de zachte kant, het werd altijd gebruikt als slaapplek ipv toilet. Toen ik over ben gestapt op een andere korrel heeft hij eigenlijk niet meer ergens anders geplast (soms nog wel in de hoekjes van de ren op het moment dat hij het andere konijn kon horen. De konijnen zitten in een andere ruimte, dus dit is gewoon om zijn territorium af te bakenen). Het vrouwtje aan de andere kant heeft er wat meer moeite mee. Ze heeft al wel geleerd om het alleen in het nachthok te doen en niet in de ren. Zij heeft haar eigen plekje uitgekozen, ondanks de verandering van korrels/het waterbakje. Nu ik de bak daar heb staan doet ze het vaak in de bak, maar niet altijd. Poepjes doet ze nog wel overal. Ik denk ook dat het gewoon een deel volhouden is. Konijnen kunnen ook een "terugval" hebben. In dit geval gewoon erg consequent zijn: Met een doekje het plasje opvegen en in het toilet, en daarna met (natuurlijk)schoonmaakmiddel het plasje opruimen en de geur verwijderen. De kleedjes even weghalen zoals Eefje zegt, lijkt me ook een heel goede tip! Ik hoop dat het helpt, succes!
 2. Ik gebruik het DJ vinyl van de Leen Bakker als ondergrond in de nachthokken voor mijn konijnen. Dit is wat stroever vinyl, en niet heel erg duur. Ik heb zelf gekozen voor de witte versie zodat ik duidelijk kan zien of het ergens vies is (en kan schoonmaken), maar er is evt ook een zwarte versie. Ik heb het vinyl aan een houten plaat vast gelijmd (extra goed in de hoekjes), maar als je dit niet kan/doet dan zou ik Marjoleins advies opvolgen en het vinyl iets laten uitsteken aan de randjes van je ren. https://www.leenbakker.nl/vloeren/vinyl/vinyl-dj-wit?gclid=CjwKCAiApOvwBRBUEiwAcZGdGKP6-nsAbE-68RMGnfdbGmWLLZ_7Cg1NyCH0MELQ8UyIToiE21iV2RoC2YEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 3. Awww, wat jammer😂 Mijn konijnen knagen beide niet aan het hok, ik heb ook wat wilgentakken in het hok/de ren gelegd en wc rolletjes, daar knagen ze wel graag aan.
 4. Hahaha, ja dat is vrij logisch, ze staan in aparte ruimtes. De luikjes gaan ook dicht als we stofzuigen, anders plassen ze door de hele ren. Dankjewel!
 5. Als ze gecastreerd zijn mogen ze vrij rondlopen, uiteindelijk ook zonder ren. De konijnen hebben nog niet geprobeerd om over het hek te springen, wel van HOL naar HOL inderdaad. De hokken staan nu ook uit elkaar, zodat als ze er overheen springen ze nog niet bij elkaar kunnen. Omdat ze nu niet meer bij elkaar kunnen komen gaan we kijken of ze inderdaad altijd in de ren kunnen lopen. Het luikje is ook leuk als "speeltje" en handig als we gaan stofzuigen. Daar worden de konijnen best nog wel bang van (en plassen ze dus), dus we zijn ze "Naar huis" aan het leren. Ozzy gaat dan 9 van de 10 keer al in zijn HOL. Daarnaast vinden Ozzy en Kopke het ook heel leuk om hun neus door het luikje te duwen en er in en er uit te rennen.
 6. Snap ik, 50 euro is inderdaad wel veel. Ik had er zelf al 1 staan, en 1 overgenomen voor een kleiner prijsje.
 7. Ik heb de tip van Marjolein ook opgevolgd. Ik merk dat de voedster iets knuffeliger word, maar ik heb wel het idee dat ze nu iets minder eet. Met name hooi.. Haar poepjes zijn iets kleiner dan normaal, heeft iemand tips? Op dit moment proberen we een extra soort hooi, zodat ze kan kiezen en/of afwisselen. Het rammetje was vaak druk bezig met het rijden op zijn knuffelhond, daar is hij mee gestopt. Maar sinds ze uit elkaar staan begint hij met plassen in de hoeken van de ren. Ik maak het op dit moment schoon met natuurazijn (parfumvrij), maar dat stopt hem niet om het opnieuw te doen zodra het hoekje weer droog is. Iemand tips hierover?
 8. Voor grote konijnen kan dat het geval zijn, maar als je grote konijnen hebt is het hok ook wat klein. Mijn twee tans hebben er geen probleem mee. De (voor)pootjes passen er doorheen en terug, daar zijn de gaatje groot genoeg voor. Ze gebruiken het soms om tegenaan te staan, net zoals bij de ren 🙂
 9. Tof Marjolein! En bedankt voor de tips! Op dit moment is het rammetje zich aan het uitleven op zijn knuffelhond. Maar het is misschien maar beter om een opwelling van hormonen te voorkomen.
 10. Wat ontzettend lief! Leuk om te horen!
 11. Yes, als ze bij elkaar kunnen worden de hokken aan elkaar gemaakt en verbonden met een ren. (precies 2 vierkante meter eigenlijk, en de hokken los, zijn veel groter dan "normale" binnenhokken). Ik werk veel thuis, als ik in huis ben mogen ze vrij door het huis lopen.
 12. Hmm okay. De konijnen zijn nog erg relaxed. Ze hebben beiden hun eigen stukje ren om op te lopen en ik heb na de tweede dag een stuk karton tussen de hokken gedaan zodat ze elkaar niet kunnen zien (tip van de dierenarts). Als ze dan rust willen dan kunnen ze uit elkaars zicht. Wel een goede tip, aangezien ik het erg belangrijk vind om te mood van de konijnen in de gaten te houden. Dankje voor de lijst! Ik zie maar 1 dierenarts in mijn stad, maar wel een paar in de steden er om heen. Daar heb ik niet aan gedacht.
 13. Hier is een mini-tutorial voor het hok!
 14. Ik heb inderdaad gelezen over zo'n bak, ja. Goede tip! En wat leuk dat je konijnen je een pootje kunnen geven!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .