Spring naar bijdragen

Iris1024

Members
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over Iris1024

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Als konijnen een object toe eigenen doen ze dat door met hun kin ergens over heen te wrijven. Ik zie en hoor dat erg veel konijnen dat doen, maar Ozzy en Kopke doen dat nooit. Wat ze wel eens doen is bijvoorbeeld een kast of bank likken of soms bijten. Dat bijten hebben we ze groot en deels afgeleerd door altijd genoeg wilgentakken aan te bieden. Ze doen het heel af en toe als ze in een speelse bui lijken te zijn of als we iets nieuws hebben. Ik dacht eerst dat ze de bank wel eens aan het wassen waren... Maar dit doen ze echt op een andere manier dan als ze elkaar wassen. Als ze de bank/kast likken, dan geven ze een paar likken in de hoek en gaan dan of naar een volgende hoek, of liggen op de plek waar ze net hebben gelikt. Met het bijten of knauwen lijkt het alsof ze willen kijken of het object van hun is. Als ze een "èh èh" horen dan weten ze dat het niet zo is en houden ze op. Dan hoppen ze vaak naar iets wat ze wel mogen bijten zoals een wilgentak of speelgoedje. Wat denken jullie, is dit bijten/likken ook een soort van toe eigenen van objecten of is dit iets anders?
 2. Mijn konijnen lopen altijd los in de woonkamer en hal, de woonkamer is 4x5, maar ik haal er 2 meter af voor de bank en andere spullen... dus 2x5 + 1x2 = 12 vierkante meter, voor 2 konijnen. 6 per konijn dus.
 3. Dankjewel voor de reacties! Ja het is echt alleen als ze ontspannen languit licht en dus (neem ik aan) wat dieper slaapt. Ik heb haar vandaag goed in de gaten gehouden en ik zie verder geen tekenen van ademhalingsproblemen. Ze heeft haar kopje verder in een normale positie en is afwisselend actief aan het spelen en aan het uitrusten. Als ze normaal zit, of in een zittende positie / als bolletje slaapt doet ze haar hoofd niet achter over. Alleen als ze echt als bunny loaf of verder uitgestrekt ligt.
 4. Iris1024

  Konijn legt kop achterover

  Hi iedereen, Sinds een aantal dagen merk ik bij mijn voedster iets geks op. Als ze lekker ontspannen languit gaat liggen (in loaf of flop) gaat haar hoofdje soms langzaam naar achteren totdat ze helemaal naar boven "staart". Dan blijft ze zo liggen totdat ze ergens wakker van word en dan gaat het hoofdje snel weer terug in een "normale" positie. Voor de rest gaat alles goed, ze eet normaal groente en biks, doet normale keutels, stinkt niet, rent en speelt gewoon met haar broertje, haar oren hebben een normale temperatuur en positie en heeft zo ver ik kan zien en horen geen ademproblemen (ze heeft haar mondje niet open). Als ze zit, of in een zittende positie slaapt is er niks aan de hand met haar hoofdje. Ook niet als ze rond hopt / rent / springt. Ik kan er geen foto van maken, elke keer als we in beweging komen dan zet ze haar hoofdje weer rechtop. Weet iemand wat dit is of waarom ze het doet? Ik kan er zeer weinig over vinden.
 5. Iris1024

  Zindelijk maken

  Ik ben mijn konijnen ook zindelijk aan het maken. Wat ik vooral opmerkte is dat het ene konijn altijd plast op de plek waar hij water drinkt. Dus ik heb zijn waterbakje zo neergezet dat hij vanuit zijn toilet kan drinken. Daarnaast ben ik ook overgestapt op een andere korrel. De eerste (papier)korrel was waarschijnlijk net iets aan de zachte kant, het werd altijd gebruikt als slaapplek ipv toilet. Toen ik over ben gestapt op een andere korrel heeft hij eigenlijk niet meer ergens anders geplast (soms nog wel in de hoekjes van de ren op het moment dat hij het andere konijn kon horen. De konijnen zitten in een andere ruimte, dus dit is gewoon om zijn territorium af te bakenen). Het vrouwtje aan de andere kant heeft er wat meer moeite mee. Ze heeft al wel geleerd om het alleen in het nachthok te doen en niet in de ren. Zij heeft haar eigen plekje uitgekozen, ondanks de verandering van korrels/het waterbakje. Nu ik de bak daar heb staan doet ze het vaak in de bak, maar niet altijd. Poepjes doet ze nog wel overal. Ik denk ook dat het gewoon een deel volhouden is. Konijnen kunnen ook een "terugval" hebben. In dit geval gewoon erg consequent zijn: Met een doekje het plasje opvegen en in het toilet, en daarna met (natuurlijk)schoonmaakmiddel het plasje opruimen en de geur verwijderen. De kleedjes even weghalen zoals Eefje zegt, lijkt me ook een heel goede tip! Ik hoop dat het helpt, succes!
 6. Ik gebruik het DJ vinyl van de Leen Bakker als ondergrond in de nachthokken voor mijn konijnen. Dit is wat stroever vinyl, en niet heel erg duur. Ik heb zelf gekozen voor de witte versie zodat ik duidelijk kan zien of het ergens vies is (en kan schoonmaken), maar er is evt ook een zwarte versie. Ik heb het vinyl aan een houten plaat vast gelijmd (extra goed in de hoekjes), maar als je dit niet kan/doet dan zou ik Marjoleins advies opvolgen en het vinyl iets laten uitsteken aan de randjes van je ren. https://www.leenbakker.nl/vloeren/vinyl/vinyl-dj-wit?gclid=CjwKCAiApOvwBRBUEiwAcZGdGKP6-nsAbE-68RMGnfdbGmWLLZ_7Cg1NyCH0MELQ8UyIToiE21iV2RoC2YEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 7. Awww, wat jammer😂 Mijn konijnen knagen beide niet aan het hok, ik heb ook wat wilgentakken in het hok/de ren gelegd en wc rolletjes, daar knagen ze wel graag aan.
 8. Hahaha, ja dat is vrij logisch, ze staan in aparte ruimtes. De luikjes gaan ook dicht als we stofzuigen, anders plassen ze door de hele ren. Dankjewel!
 9. Als ze gecastreerd zijn mogen ze vrij rondlopen, uiteindelijk ook zonder ren. De konijnen hebben nog niet geprobeerd om over het hek te springen, wel van HOL naar HOL inderdaad. De hokken staan nu ook uit elkaar, zodat als ze er overheen springen ze nog niet bij elkaar kunnen. Omdat ze nu niet meer bij elkaar kunnen komen gaan we kijken of ze inderdaad altijd in de ren kunnen lopen. Het luikje is ook leuk als "speeltje" en handig als we gaan stofzuigen. Daar worden de konijnen best nog wel bang van (en plassen ze dus), dus we zijn ze "Naar huis" aan het leren. Ozzy gaat dan 9 van de 10 keer al in zijn HOL. Daarnaast vinden Ozzy en Kopke het ook heel leuk om hun neus door het luikje te duwen en er in en er uit te rennen.
 10. Snap ik, 50 euro is inderdaad wel veel. Ik had er zelf al 1 staan, en 1 overgenomen voor een kleiner prijsje.
 11. Ik heb de tip van Marjolein ook opgevolgd. Ik merk dat de voedster iets knuffeliger word, maar ik heb wel het idee dat ze nu iets minder eet. Met name hooi.. Haar poepjes zijn iets kleiner dan normaal, heeft iemand tips? Op dit moment proberen we een extra soort hooi, zodat ze kan kiezen en/of afwisselen. Het rammetje was vaak druk bezig met het rijden op zijn knuffelhond, daar is hij mee gestopt. Maar sinds ze uit elkaar staan begint hij met plassen in de hoeken van de ren. Ik maak het op dit moment schoon met natuurazijn (parfumvrij), maar dat stopt hem niet om het opnieuw te doen zodra het hoekje weer droog is. Iemand tips hierover?
 12. Voor grote konijnen kan dat het geval zijn, maar als je grote konijnen hebt is het hok ook wat klein. Mijn twee tans hebben er geen probleem mee. De (voor)pootjes passen er doorheen en terug, daar zijn de gaatje groot genoeg voor. Ze gebruiken het soms om tegenaan te staan, net zoals bij de ren 🙂
 13. Tof Marjolein! En bedankt voor de tips! Op dit moment is het rammetje zich aan het uitleven op zijn knuffelhond. Maar het is misschien maar beter om een opwelling van hormonen te voorkomen.
 14. Wat ontzettend lief! Leuk om te horen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .