Spring naar bijdragen

Njinok

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Njinok

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor de reacties, dat stelt me in ieder geval al wat meer gerust. Dat de kans klein is, is al een geruststellende gedachte. We houden haar goed in de gaten en zorgen ervoor dat het hok schoon is voor zondag, maar dat houden we eigenlijk altijd wel erg netjes omdat ze momenteel nog binnen verblijven.
 2. Njinok

  Voedster mogelijk drachtig

  Ik twijfelde een beetje of ik dit topic hier moest plaatsen of bij "Hulp bij onverwachtse nestjes", maar aangezien het nog niet zeker is heb ik hem hier geplaatst. Wij hebben in december twee Duitse Reuzen gekocht, een rammelaar en een voedster. De konijnen hebben wij nadat we ze gekocht hebben van elkaar gescheiden omdat we geen risico wilden nemen wat betreft het krijgen van een nest. Echter hebben mijn konijnen op zondag 05 januari toch even bij elkaar kunnen zitten doordat mijn neefjes de konijnen in een onoplettend moment "even lieten knuffelen". Ik kan me echt voor m'n kop slaan dat ik er niet constant bij ben gebleven, maar daar kan ik helaas niets meer aan veranderde. We hebben direct contact opgenomen met de fokker en deze zei ons dat onze voedster op dat moment (13 weken oud) nog niet vruchtbaar kon zijn, de ballen van mijn rammelaar waren op dat moment al wel ingedaald. Nu hopen we natuurlijk van harte dat ze niet drachtig is en we met de schrik vrij zijn gekomen, maar haar gewicht is wel redelijk veel toegenomen in deze periode. Ze is echt een stuk kleiner dan onze rammelaar, maar op dit moment wegen ze beide 4,5 kg. Ik ben nu erg benieuwd of het zin heeft om met haar langs de dierenarts te gaan om eventueel een röntgenfoto te laten maken en te bespreken of abortus nog een optie is of dat dit al te laat is en we het beter kunnen afwachten en duimen. Laat ik voorop stellen dat ik geen voorstander ben voor onnodige straling voor een konijn, maar het feit dat ze nog zo jong is doet me wel een beetje twijfelen of het niet verstandig is te weten of er iets in zit. Graag hoor ik jullie advies omtrent deze kwestie. Mocht abortus nog mogelijk zijn in een verder stadium van de dracht (ze zou dan aanstaande zondag op 28 dagen zitten) dan neem ik uiteraard contact op voor een afspraak.
 3. Njinok

  Groep met meerdere rammen?

  Inmiddels is mijn konijnenverzameling uitgebreid naar zes konijnen en ik zou het erg leuk vinden om deze konijnen als één groep te gaan huisvesten. Vier van mijn konijnen (één ram, drie voedsters) zitten al samen en ik heb dan ook nog een koppel bestaande uit een ram en een voedster. Nu zit het koppel momenteel nog binnen i.v.m. het feit dat zij geen wintervacht hebben, maar het plan is om ze in mei dus naar buiten te verhuizen. Nu vroeg ik me af of er succesverhalen bestaan van een groep konijnen met twee rammen en dus vier (of i.i.g. meerdere) voedsters? Ze zouden op een stuk van 25 m2 komen te zitten met z'n zessen, dus wat dat betreft hebben ze (denk ik?) wel voldoende ruimte en zitten ze niet op elkaars lip. Graag hoor ik of dit eventueel mogelijk zou zijn of dat dit sterk afgeraden wordt.
 4. Beste Marjolein, Bedankt voor je reactie. Om eerlijk te zijn acht ik mijn dierenarts wel als konijnkundig, maar ik ga zeker even naar de lijst met konijnkundige dierenartsen kijken. Wellicht zit er een in de buurt en kan ik eens contact opnemen welke procedure zij hanteren.
 5. Njinok

  Leeftijd castreren rammelaar

  Aangezien ik op internet nogal wat tegenstrijdige informatie lees en in mijn omgeving mensen ook verschillende verhalen hebben, stel ik hier maar even mijn vraag. Momenteel heb ik een Duitse Reus rammelaar zitten van 11 weken oud. Aangezien hij uiteindelijk gecastreerd moet gaan worden om met een vriendin samen te kunnen wonen, ben ik vast gaan informeren naar de mogelijkheden hem te laten castreren. Nu gaf mijn vaste dierenarts aan pas vanaf zes maanden te castreren, maar op internet kwam ik ook verhalen tegen van mensen die hun rammelaar op jongere leeftijd hebben laten castreren. Zijn er bepaalde gezondheidsredenen om tot zes maanden te wachten? Of kan het ook prima eerder, mits de testikels ingedaald zijn? Ik bel uiteraard maandag even mijn eigen dierenarts om te informeren naar de redenen om pas vanaf zes maanden te castreren, maar dacht ik vraag het ook even na bij konijnenkenners. De konijnen die ik eerder heb laten castreren waren al een stuk ouder.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .