Spring naar bijdragen

Jenna

Members
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Jenna

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

58 profielweergaven
 1. Ik heb 2 verschillende gebeld, waarvan 1 afkomstig van de lijst met konijnkundige van deze website, dat is het bericht dat ik in de reacties plaatste. Bedankt voor je tips!
 2. Bedankt voor de tip mbt onderhuids hechtten!
 3. Bedankt voor je duidelijke en zeer uitgebreide antwoord! Top!
 4. Als dubbelcheck ook nog gebeld met een dierenarts afkomstig van de lijst met konijnkundige. Ook zij geven aan enkel de eierstokken te verwijderen tenzij het specifiek anders wordt gevraagd. Theorie erachter is dat met het verwijderen van de eierstokken de baarmoeder enorm zou krimpen en het buiten werking ligt. Dit was haar reactie oo mijn vraag wat het doet met het risico op kanker. Dus ook zij geven aan dat het niet de voorkeur biedt om de baarmoeder eruit te halen als het konijn jong is en ze geen afwijking zien.
 5. Hoi hoi, even een vraagje.. Onze voedster, woezel, gaat nu tegen de 6 maanden aan. We overwegen om haar te castreren. Zojuist belde ik mijn dierenarts. Deze gaf aan enkel de eierstokken eruit te halen, maar niet de baarmoeder. Zij gaf aan dat dit geen meerwaarde heeft en dat het verwijderen van de eierstokken ook de kans op baarmoederkanker zo goed als wegneemt tevens de productie van hormonen. Echter twijfel ik aan dit verhaal, aangezien ik op zowat alle konijnenforums lees dat castratie beter zou zijn dan sterelisatie.. Hoe staan jullie erin t.o.v. haar argumenten? Komt dit konijnkundig op jullie over? Zelf heb ik nu twijfels gekregen daarover, maar weet ik niet of dat terecht is. Ze gaf aan dat er zeer regelmatig castraties worden uitgevoerd bij hen, echter doelt ze dan bij voedsters op de eierstokken. Baarmoeder laten ze erin als deze niet afwijkend is. Benieuwd naar jullie adviezen.. ik kom uit zuidlimburg
 6. Jenna

  Pijn?

  @konijn123 dat ziet er allemaal goed uit! Moet zeggen dat ze net al goed wakker was en door de ren hupste! Dus ik houd het goed in de gaten. Ook heb ik telefonisch contact gehad met de dierenarts. Daar gingen ook geen alarmbelletjes rinkelen, afgaande op mijn verhaal natuurlijk. Bedankt voor t meedenken!
 7. Jenna

  Pijn?

  @happy211 inderdaad een binnenkonijn! Warm lijkt me niet.. het is 16 graden in huis..!
 8. Jenna

  Pijn?

  Hallo mede konijnenliefhebbers! ♡ In tegenstelling tot andere dagen, zit woezel overdag stilletjes op 1 plek. Normaal als ik haar roep, komt ze meteen aanrennen, nu doet ze dat niet of na een kwartier roepen. Ditzelfde liet ze gister ook zien. Normaal is ze de hele dag bezig met rondlopen en hooi eten etc. Echter eet en drinkt ze goed. In de avond rent ze enthousiast door de kooi bij het zien van eten en springt ook nog moeiteloos op de bank. Ook maakt ze af en toe nog een binky. Als ik aan haar buikje voel, reageert ze niet anders dan anders! In de avond is haar gedrag dus zoals altijd, maar zowel gister overdag als vandaag overdag is ze heel rustig en ligt ze uren achterelkaar op 1 plek. Omdat dit afwijkt van normaal maak ik mij toch een beetje zorgen.. Wat denken jullie?
 9. Inmiddels heeft ze de enting al gehad, ongeveer een week geleden. Wat de kerstboom betreft: we hebben er een op de tafel gezet, waardoor ze er niet bij kan als ze zou ontsnappen uit de ren. Hier mag ook een slotje op wat mij betreft. Bedankt weer!
 10. Inmiddels inderdaad vinyl als ondergrond in de ren en dat werkt helemaal super. Bedankt voor t meedenken en wat mij betreft mag er een slotje op!
 11. @Lienappelsien Bedankt voor je duidelijke em uitgebreide uitleg!
 12. @Marjoleink en dan in het voorjaar weer? Of is dat te kort op elkaar en moeten we dan altijd rond deze tijd gaan?
 13. Bedankt voor jullie reacties! Sorry, had het andere topic niet gezien inderdaad. Lees ook dat ik haar toch moet laten inenten, dus dat zal ik dan doen, dankjulliewel! Groetjes
 14. Hallo allemaal! Ik vraag me af of het kwaad kan om een echte kerstboom binnen te zetten, wanneer mijn konijn nog niet ingeënt is (ons werd geadviseerd dit rond het voorjaar te doen). Kan er iets in de boom zitten wat slecht is voor mijn konijn, denkende aan luizen of iets dergelijks? Groetjes!
 15. @Eline_Kokoooo bedankt voor je reactie!ik bedoelde het op meerdere manieren, zowel als ondergrond als om mee te spelen. Uit jullie reacties lees ik dat het als ondergrond niet handig is. Zou een laken dan inderdaad wel zacht genoeg zijn? Het gaat om het gedeelte in de ren, hier rent ze enthousiast in rond compleet met een lading binkies. In de kooi heb ik hennepvezel en stro!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .