Spring naar bijdragen

CindyH

Members
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door CindyH geplaatst

 1. Dankjewel voor de reactie. Dan kijk ik het idd gewoon even aan. Ze zijm beide vrolijk, eten en bewegen goed en keutelen voldoende en maken totaal geen zieke indruk. Ik denk dat Lexie idd wellicht nog wat hormonen heeft die af en toe opspelen. Gisteren waren ze elkaar bijvoorbeeld gewoon weer aan het wassen en lagen bij elkaar toen ik naar bed ging. Hopelijk is de rust snel weer teruggekeerd.
 2. Ik heb het even nagekeken en Lexie is gecastreerd ipv gesteriliseerd.
 3. Lexie is het vrouwtje en is gesteriliseerd idd.
 4. Ik heb ze op 12 januari 2019 samen als koppel uit de opvang gehaald. Toen zaten ze al even samen. Lexie was al gesteriliseerd en Gismo is in januari voordat ik hun ging ophalen gecastreerd. Lexie heeft eerst bij iemand anders gezeten maar toen haar broertje overleed was ze van elk ouder konijn bang en is ze terug naar de opvang gebracht. Met Gismo ging het toen wel goed, wrs omdat Gismo jonger was. De puberteit zou volgens mij nu wel bij beide over moeten zijn, zeker bij Lexie. Het rare is dat ze ook heel lief samen kunnen zijn en ze heeft hem nog nooit verwond. Het is vooral dat er wat haren van Gismo in het rond vliegen. Maar ze doen soms ook de neusjes tegen elkaar. Je zou toch zeggen dat ze elkaar dan wel lief vinden.
 5. CindyH

  Voedster jaagt ram constant op

  Hoi, Ik heb een voedster Lexie van bijna 1,5 jaar oud en een ram Gismo van ongv 1,2 jaar oud. Lexie is altijd al de dominante geweest van de 2. Was erg bezitterig bij nieuwe speeltjes en joeg regelmatig Gismo op. Echter is het de laatste tijd alleen maar erger geworden. Overal waar Gismo is jaagt ze hem weg of rent ze hem achterna met plukken haar als gevolg die uit Gismo komen. Ze leven samen in een puppyren van ongveer 4,5 m2 en hebben genoeg schuilplekjes. Vooral als Gismo buiten de ren is dan is het helemaal heftig en rent Lexie haar achterna. Ze liggen soms ook wel lief samen tegen elkaar aan en wassen elkaar en samen eten uit 1 bakje is ook geen probleem. Dan zitten ze bijna aan elkaar geplakt. Ik gebruik al rescue remedy van Bach door het water maar lijkt niet echt te helpen. Ik word boos op Lexie als ze dat doet en heeft even effect maar ze doet het daarna toch weer. Ik weet niet meer wat te doen. Het is erg frustrerend en zielig voor Gismo. Hij is echt een goedzak die gewoon wegrent.
 6. CindyH

  Voorstelrondje

  Hoi, Ik ben nieuw hier en heb 2 zwarte dwergkonijntjes Lexie (vrouwtje) en Gismo (Mannetje) sinds 12 januari 2019.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .