Spring naar bijdragen

CindyH

Members
 • Aantal bijdragen

  16
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over CindyH

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja Gismo had een aantal weken terug een blaasontsteking. Daar is hij voor behandeld en daarna was er niets meer te zien in de urine. Maar sinds dat hij dat heeft gehad, jaagde Lexir hem op. Toen dachten we idd omdat hij zwakker was, maar daarna is het ook niet verbeterd. Vandaar dat de opvang dus adviseerde hun daar een weekje op neutraal terrein te koppelen. Mij lijkt ook dat als Gismo iets had, Lexie daar ook gejaagd zou moeten hebben, maar dat was niet zo. Vermoedelijk de compleet vreemde omgeving. Misschien ruikt ze hier toch nog een bepaalde geur of voelt ze zich heel snel weer thuis. Ik laat ze inderdaad met rust, want hoe meer ik erbij sta of ermee bemoei hoe erger het voorheen werd. Als is het wel zielig om te zien voor Gismo. Zou dat net als een eerste koppeling weer 2 weken kunnen duren of zou het binnen een paar dagen rustiger moeten worden? Voorlopig laat ik ze ook in de ren. Voorheen mochten ze ook een paar uur per dag eruit. Groetjes, Cindy
 2. CindyH

  Jagen na koppeling opvang

  Goedemorgen, Ik heb een vraagje. Ik heb gisterenochtend mijn konijntjes Lexie en Gismo opgehaald bij de opvang. Ik heb ze al vanaf 12 januari 2019, maar omdat Lexie (gesteriliseerde voedster) de laatste tijd Gismo constant opjaagde en ze niet meer echt vriendjes waren, heb ik ze vorige week woensdag naar de opvang gebracht om ze opnieuw samen te koppelen aan elkaar. Daar hebben ze het heel goed gedaan, geen gejaag en ook geen plukken haar gevonden. Ondertussen heb ik het vinyl in de ren vervangen, dus er kon geen geur meer hangen van beide. Ook een aantal huisje vervangen en er een zandbaj neergezet. Alleen het ikea bedje, hooiruif, drinkbak en toiletbak zijn niet vervangen, maar net als de tralies vd puppyren wel goed schoongemaakt. Nu bij thuiskomst leek het even goed te gaan, maar Lexie zit Gismo wederom weer achterna en vandaag zelfs best heftig dat plukken haar van Gismo in het rond vlogen. Op advies van de opvang laat ik ze hun gang gaan en bemoei me nergens mee. Ik probeer ze ook even zoveel mogelijk met rust te laten. Is dit normaal gedrag bij terugkomst en is er nog hoop dat ze toch weer vriendjes worden? Is dit gewoon weer even dominantie van Lexie bepalen? Ben zo bang dat het weer hetzelfde wordt als voorheen. Ik snap het ook niet, want daar deden ze het heel goed samen en ik heb zoveel mogelijl geur verwijderd en dingen vervangen en wat anders neergezet in de ren. Ik heb nog wel bach druppels die ik eventueel voor Lexie kan gebruiken. Zou dat al een aanrader zijn of ze het eerst even laten uitzoeken? Groetjes, Cindy
 3. Ja het punt is alleen dat Gismo (rammetje) al even niet meer in de puberteit is, hij is bijna 2 jaar. En tijdens de puberteit ging alles heel goed. Ik zou ze inderdaad wel in de ren een aantal weken willen houden, maar het is dus zo dat Lexie vooral in de ren ook Gismo een paar momenten per dag achterna jaagt en ze ook al even niet meer echt lief samen liggen. Ze liggen het grootste gedeelte van elkaar apart en zodra Gismo ergens ligt of zit te eten en Lexie wil daarbij dan jaagt ze hem weg. Daarom denk ik dat nu in de ren houden niet de oplossing zal zijn ben ik bang. De opvang adviseerde inderdaad ook dat dit gedrag waarschijnlijk niet op zal houden, omdat het niet meer neutraal is. En ze konden voorheen zo lief samen tegen elkaar aan op het bedje liggen.
 4. Ik woon 3 hoog en de voordeur komt uit in een binnengalerij waar geen buitenlucht komt, dus gewoon afgesloten muren zijn. Als er buitenlucht komt is dat echt van mijn slaapkamerraam die dan even opstaat, maar die deur kan ik eventueel dan ook dichtdoen. Ik heb geen afzuigkap, maar een mechanische ventilatie in mijn appartement waardoor de lucht automatisch naar boven wordt afgezogen. Aangezien ik geen pittig eten kook en ook geen sterk ruikende dingen zoals vlees valt het eigenlijk al best mee met de kookgeuren. De temperatuur in mijn appartement is vaak redelijk constant. Alleen met die hittegolf wordt het een aantal graden warmer, maar omdat er het grootste gedeelte van de dag geen zon opstaat valt dat ook heel erg mee. Het hoogste tijdens de laatste hittegolf was 27 graden. Nu is dat alweer gezakt naar 22.3 graden. Is het ook een idee om een graafbak als het lukt neer te zetten? Ik heb soms het idee dat vooral Lexie erg veel graaf behoefte heeft. Ik had er eentje met speelzand in de woonkamer, maar aangezien vooral Gismo die als toilet gebruikte heb ik die weer weggehaald. Ik zat al te kijken wat ik er anders in kan doen. Ik zie wel papiersnippers, maar dat eet Lexie dus weer op. Zou vlas een optie zijn? Of iets anders?
 5. Ik zit ook even te kijken of het mogelijk is om de konijnenren straks naast de bank te plaatsen. Hij staat nu naast de tv en denk dat er naast de bank richting de keuken meer ruimte is. Maar dan zit ik met het volgende. Mijn appartement is zo ingedeeld dat als je de voordeur binnenloopt je eerst een stuk smalle lange gang hebt en dan rechtdoor heb je mijn slaapkamer en rechtsaf de woonkamer. In de woonkamer meteen links staan ze nu met een handdoek voor die kant van de ren omdat ik anders het idee heb dat ze op de tocht staan. Dat is dus ook een beetje waar ik bang voor ben als ik ze naast de bank zet want dan staan ze recht tegenover de deuropening van de woonkamer waardoor lucht vanuit de slaapkamer doorheen stroomt. Zou dit wel gewoon kunnen en staan ze dan ook niet te dichtbij de keuken ivm de geuren die tijdens het koken vrij komen?
 6. Ik zou ze graag vaak los willen laten lopen, maar dat is waarschijnlijk ook een beetje het probleem in dit geval. Doordat ze zoveel ruimte hebben als ik thuis ben eigent Lexie zichzelf alles toe en overal waar Gismo dan zit jaagt ze hem weg. Ze is enorm bezitterig. Dat is ook als ik aandacht geef aan Gismo dan komt ze er vaak ook aan. Ik zat ook al te denken om ze nu voorlopig in de ren te laten, maar denk helaas niet dat het zo gaat werken, aangezien het terrein ondanks goed schoonmaken nooit helemaal geneutraliseerd kan worden. Hoe lastig ik het ook vind denk inderdaad dat even resetten op neutraal terrein het beste is. En dan probeer ik het gevoel van het zielig vinden om ze uit de vertrouwde omgeving te halen te negeren. Het is gewoon zo lastig, want soms dan wassen ze elkaar even en dan denk ik yes het gaat weer de goede kant op en een paar seconden naderhand jaagt ze Gismo weer even op. Maar vooral het feit dat ze niet meer zoals eerst samen liggen is voor mij ook wel een teken dat een herkoppeling het beste is, althans dat hoop ik. Ik hoop maar dat Gismo daar dan wel gewoon goed blijft eten, want die wil vaak nogal om het minste geringste stoppen met eten, vaak bij stress eet hij ook veel minder.
 7. Die urinespray heb ik inderdaad gekocht. Het heeft alleen nog niet geholpen wat betreft de onzindelijkheid van Gismo, maar dat komt dus waarschijnlijk doordat die stress van het opgejaagd worden er nog is. Ze zijn allebei geholpen, maar Lexie heeft altijd al wel een dominant karakter gehad, maar is de laatste tijd wel flink toegenomen. Eigenlijk sinds ze er vaker en langer uit de ren mochten, omdat ik sinds december 2019 thuis zit vanwege een burn out. Als het kon zou ik ze een hele grote ren geven, maar ik woon in een appartement met een niet heel erg grote woonkamer. Ik heb de ren niet als vierkant, maar langwerpig staan. Denk ongv 260 cm lang en 100 cm breed, behalve aan de zijkanten loopt ie schuin en is het 80 cm. Ik kan kijken of ik het nog een beetje kan vergroten, maar is lastig vanwege de beperkte ruimte. Een extra kamer heb ik niet.
 8. Dankjewel. Ik vind het fijn jullie reacties te lezen, want het geeft mij wat meer het gevoel dat ik de juiste beslissing neem om ze te laten herkoppelen bij de opvang. Ik hoop dat dan ook Gismo weer zindelijk wordt en niet meer naast de toiletbak plast. Ik ga dan inderdaad 2 toiletbakken overwegen, want ik zie nu vaak dat als Gismo in de toiletbak zit en Lexie komt erbij Gismo weg vlucht en als Lexie erin zit Gismo er niet in durft. Zo apart, want in het begin hebben ze wel samen in de toiletbak gezet, maar denk dat door het opjagen Gismo hier bang voor is geworden. Is mijn verblijf ook groot genoeg om ze daar permanent in samen te laten, ik denk het wel. Maar vind het altijd zo gezellig als ze ook door de woonkamer lopen. Zou het verstandig zijn om dat gewoon helemaal niet meer te doen of als ze opnieuw gekoppeld zijn kan dat na een paar weken dan wel weer lukken? Ik wil voorkomen dat er zich weer hetzelfde probleem gaat voordoen. Nog tips hoe ik het verblijf zo goed mogelijk neutraal kan maken? Ik ben al van plan de huisjes die er nu in staan te vervangen, aangezien Gismo die veel heeft onder geplast. Tevens wil ik de vinylvloer die nu in de kooi ligt ook vervangen, want de plasvlekken van Gismo krijg ik er onmogelijk meer uit. En adviseren jullie een toiletbak met lage instap of een wat hogere rand? Ik heb nu een grote kattentoiletbak met een wat hogere rand, maar heb soms het idee dat Gismo dat een beetje spannend vind. Lexie hupt er zo in, maar Gismo gaat er heel voorzichtig in. Alvast bedankt! Wat fijn dat dit forum er is. Zeker voor mensen zoals ik die zo onzeker zijn wat hun konijntjes betreft maar wel het beste voor ze willen.
 9. Dankjewel voor jouw reactie Evee. Ik overweeg deze optie inderdaad ook sterk. Ik heb een puppyren van 8 panelen van 80 cm breed en 100 cm hoog per stuk. Daarin hebben ze ook voldoende ruimte om te lopen. En zou dan het advies zijn gewoon 1 grote toiletbak wat ik nu heb of toch 2 losse en kleinere toiletbakken zodat ze allebei een eigen toiletbak hebben? Ik vind het zo'n lastige keuze. Ik ben zo bang dat ze mij straks niet meer herkennen of in het ergste geval dat ze daar helemaal niet goed gaan samen en geen vriendjes meer worden, al wordt die kans klein geacht. Juist even op neutraal terrein resetten is waarschijnlijk goed in dit geval. Is het ook niet zielig om de konijntjes nu dan uit hun vertrouwde omgeving te halen, zullen dan niet 'boos' zijn op mij of is dat meer vanuit de mens gedacht? Ze zullen daar waarschijnlijk ongeveer een week verblijven en als ze terugkomen laat ik ze inderdaad eerst even een paar weken alleen in de ren, hoe ongezellig ik dat ook vind.
 10. Goedemorgen, Ik heb een vraagje. Ik heb 2 konijntjes Lexie van 2,3 jaar en Gismo van bijna 2 jaar. Sinds jan 2019 zijn ze bij mij en leven binnen in een puppyren. Als ik thuis ben mogen ze er s ochtends uit en s avonds. Ze lopen dan los door de woonkamer. Een tijdlang zijn ze echt vriendjes geweest en lagen ze vaak samen. Daarna ging het een tijdje minder en joeg Lexie (voedster) Gismo erg veel achterna. Toen ging het weer even goed, maar een paar weken geleden is Gismo behandeld voor een blaasontsteking en sindsdien is de onrust weer terug. Ik hoopte dat het over zou gaan zodra Gismo weer beter was, alleen helaas. Het is nu zelfs zo dat Gismo door de stress van het opjagen niet meer alle plasjes op de toilet doet. Medische oorzaken zijn al onderzocht, het is echt een gedragsprobleem. Waarschijnlijk dus veroorzaakt door stress. Lexie jaagt hem vaak op in de ren, zeker als ze in de gaten heeft dat hij ergens aan het eten is. Op advies van de opvang heb ik de voerbakjes al weggehaald en strooi ik de brokjes nu door de ren. Ook probeer ik de tijd die ze buiten de ren doorbrengen te verkleinen, omdat ook daar Lexie erg territoriaal is en Gismo vaak achterna rent. Gismo is een echte goedzak en doet nooit iets terug, rent alleen maar weg. Soms vliegen er we plukken haar af maar bijten en vechten doet ze nooit. Nu heb ik de opvang over bovenstaande situatie gemaild en die adviseert om ze even terug naar de opvang te brengen zodat zij ze op neutraal terrein beide opnieuw aan elkaar kan koppelen. Wat denken jullie? Is dit inderdaad de beste en verstandigste optie? Ik vind het zo zielig om ze uit hun vertrouwde omgeving te halen, maar deze situatie levert ook veel stress op en wil zo graag dat ze weer vriendjes worden net als in het begin. Bach bloesem heb ik al geprobeerd. Het maakt Lexie iets rustiger maar het probleem blijft. Overigens laat ze Gismo ook een groot deel vd dag wel met rust maar dan liggen ze echt ver uit elkaar. Waar doe ik verstandig aan? En als ik ze idd opnieuw laat koppelen, wat is dan verstandig qua ren die ze nu hebben? Sowieso goed schoonmaken, maar miss ook spullen anders zetten of nieuwe spullen erin? Groetjes, Cindy
 11. Dankjewel voor de reactie. Dan kijk ik het idd gewoon even aan. Ze zijm beide vrolijk, eten en bewegen goed en keutelen voldoende en maken totaal geen zieke indruk. Ik denk dat Lexie idd wellicht nog wat hormonen heeft die af en toe opspelen. Gisteren waren ze elkaar bijvoorbeeld gewoon weer aan het wassen en lagen bij elkaar toen ik naar bed ging. Hopelijk is de rust snel weer teruggekeerd.
 12. Ik heb het even nagekeken en Lexie is gecastreerd ipv gesteriliseerd.
 13. Lexie is het vrouwtje en is gesteriliseerd idd.
 14. Ik heb ze op 12 januari 2019 samen als koppel uit de opvang gehaald. Toen zaten ze al even samen. Lexie was al gesteriliseerd en Gismo is in januari voordat ik hun ging ophalen gecastreerd. Lexie heeft eerst bij iemand anders gezeten maar toen haar broertje overleed was ze van elk ouder konijn bang en is ze terug naar de opvang gebracht. Met Gismo ging het toen wel goed, wrs omdat Gismo jonger was. De puberteit zou volgens mij nu wel bij beide over moeten zijn, zeker bij Lexie. Het rare is dat ze ook heel lief samen kunnen zijn en ze heeft hem nog nooit verwond. Het is vooral dat er wat haren van Gismo in het rond vliegen. Maar ze doen soms ook de neusjes tegen elkaar. Je zou toch zeggen dat ze elkaar dan wel lief vinden.
 15. CindyH

  Voedster jaagt ram constant op

  Hoi, Ik heb een voedster Lexie van bijna 1,5 jaar oud en een ram Gismo van ongv 1,2 jaar oud. Lexie is altijd al de dominante geweest van de 2. Was erg bezitterig bij nieuwe speeltjes en joeg regelmatig Gismo op. Echter is het de laatste tijd alleen maar erger geworden. Overal waar Gismo is jaagt ze hem weg of rent ze hem achterna met plukken haar als gevolg die uit Gismo komen. Ze leven samen in een puppyren van ongveer 4,5 m2 en hebben genoeg schuilplekjes. Vooral als Gismo buiten de ren is dan is het helemaal heftig en rent Lexie haar achterna. Ze liggen soms ook wel lief samen tegen elkaar aan en wassen elkaar en samen eten uit 1 bakje is ook geen probleem. Dan zitten ze bijna aan elkaar geplakt. Ik gebruik al rescue remedy van Bach door het water maar lijkt niet echt te helpen. Ik word boos op Lexie als ze dat doet en heeft even effect maar ze doet het daarna toch weer. Ik weet niet meer wat te doen. Het is erg frustrerend en zielig voor Gismo. Hij is echt een goedzak die gewoon wegrent.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .