Spring naar bijdragen

Mayte

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Mayte geplaatst

 1. Dank je voor de info, duidelijk! Ze zijn vandaag exact 12 weken. Nu alleen even bedenken hoe we dat praktisch kunnen gaan doen... 🙂 't is een erg leuk duo, dus hopelijk blijft dat goed gaan! We hadden wel bewust een ram en een voedster gekozen omdat dat de grootste kans van slagen zou hebben.
 2. Oh dat is wel een goede tip! Dan kan ik het vrouwtje even uit de grote ren houden (ze hebben een hok met kleine ren eraan vast van 120x120, en daaraan vast nog een grote ren), zodat ze daarna in de grote ren weer bij elkaar gezet kunnen worden. De info over vroegcastratie rond 12 weken komt van deze site. Daar staat ook expliciet dat ze dan weer snel bij elkaar kunnen omdat de voedster dan nog niet vruchtbaar is. Na nog wat meer zoeken lees ik dat dat heel af en toe toch voorkomt, en dat dit geen 100% veilige optie is.
 3. Dank je voor de info! De link met info heb ik inderdaad gelezen. Daar las ik ook over de vroegcastratie, waarbij de ram direct na de castratie weer bij de voedster terug kan, zodra hij voldoende hersteld is. Ze zijn hun hele (prille) leven al bij elkaar (broer en zus uit hetzelfde nest), dus er is geen actieve koppeling geweest. Ik had gehoopt dat dit op deze manier ook niet nodig zou zijn, maar jullie adviseren dus om ze toch wel uit elkaar te halen? Een nestje is natuurlijk niet de bedoeling. Toen ik de afspraak maakte had ik een assistente aan de lijn die volgens mij idd niet heel konijnkundig was, de keer daarvoor sprak ik een andere assistente, daar had ik een beter gevoel bij. Dierenarts zelf heb ik nog niet gesproken, staat niet op de lijst op deze site maar wel op de lijst van konijnen.nl, dus daar vertrouw ik maar op 😉
 4. Mayte

  Castratie buitenkonijn met zus

  Hoi konijnenkenners! Sinds 4 weken zijn wij de gelukkige eigenaars van een leuke broer en zus konijn. Ze zijn inmiddels 12 weken oud en zitten nog bij elkaar. Dat gaat prima, en ze tonen nog geen interesse in elkaar die ik vertaal als 'klaar om voort te planten'. Broer wordt a.s. dinsdag gecastreerd. Nu is het advies om hem dan even binnen te houden omdat hij zich na de operatie nog niet goed warm kan houden. Snap ik en we hebben een binnenhok kunnen lenen. Mijn zorg is alleen: hoe lang kan dat bij een buitenkonijn zonder dat hij zijn wintervacht verliest? We willen hem even op een zolderkamer zetten, ik schat dat het daar zo'n 17 graden is. Is dat warm genoeg of te warm of te koud? En hoeveel tijd mag ertussen zitten dat hij zijn zusje niet ziet zonder dat er een serieuze koppeling moet plaatsvinden? Eigenlijk wil ik dus graag weten: hoe weet ik wanneer mijn konijn weer veilig naar buiten kan in deze temperaturen na een castratie. Daarnaast mochten ze volgens de DA-assistente na de castratie 8 weken niet samen, maar volgens mij is dat op deze leeftijd nog niet zo (en is 8 weken sowieso wel heel lang)? Hoor heel graag jullie ideeën en ervaringen!
 5. Mayte

  Even voorstellen

  Sinds 4 weken hebben wij 2 jonge konijntjes, broer en zus. Ze hebben inmiddels een groot deel van de tuin als hun domein en vermaken zich daar uitstekend! Vind het prettig om hier de nodige info te kunnen opdoen! Als kind hadden we ook konijnen, maar de inzichten zijn de afgelopen 30 jaar aardig veranderd heb ik wel gemerkt 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .