Spring naar bijdragen

Michiel Berkheij

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Michiel Berkheij geplaatst

  1. Ik heb het volgende gedaan. De ren is gewoon beschikbaar voor ze, maar ik heb door een beetje creatief met zand heuveltjes en blokjes hout het zo ingericht dat er nergens echt een lekker vlak keutel plekje anders dan in de konijnenbak over is gebleven. Ze doen nog wel hun best om een plekje te maken, maar ik zie ook dat er veel meer gekeuteld wordt op de 2 plekken waar ik de bakken heb neergezet. Overigens t vrouwtje neemt mij dat overduidelijk niet in dank af, maar ik wil echt heel graag dat ze hun zand grond kunnen houden om in te spelen. Er is veel minder vervuiling in de ren en ik zie ze nu allebei toch wel meer op het bakje zitten. Daarnaast heb ik iets meer beschutting bij de bakjes aangebracht. Dit houd ik voorlopig zo 3 dagen en daarna ga ik langzaam de ren weer vlak maken. Kijken of dit gaat werken....
  2. De ren is 90% Zand en 10% tegels. In de toiletjes ligt een oude krant, keutels en hooi. De keuze is tegelen of het zand kunnen houden. Ik hoop het.laatste.
  3. De ren is nu bijna helemaal zand. Er liggen een paar tegels in.In het onderhok liggen ook tegels. in het bovenhok ligt stro. Ik las ergens dat iemand hun konijnen eerst 3 dagen in het hok heeft leren keutelen in de bak om daarna hun leefruimte langzaam groter te maken. Een zandbakje kan natuurlijk altijd als de rest betegeld is, maar dan nog zullen ze overal keutelen in de ren. Het maakt wel makkelijker schoon, maar zou fijn zijn als ze het zand konden houden.
  4. Hoi, We hebben nu 2 DH-tjes van 14 weken. Ze wonen in een hok met vaste ren er aan vast van 3m2. Die ren heb ik voor het grootste gedeelte gevuld met grof zand. Het zand vinden ze geweldig. Graven en rollen met de rug er in. Helemaal happy! Alleen ze poepen en plassen ook overal in de ren. Elke dag ruim ik alles op en gooi het in de konijnen wc. Heb van alles geprobeerd. - Zand schoonmaken met azijn - de wc verplaatsen - 2 wc s plaatsen Etc Het werkt niet en ik heb geen zin om dit te blijven volhouden zo. T zand is zo leuk voor ze, maar t gaat zo echt heel vies worden als ik niet opruim. Ik bedacht me: misschien als ik ze 2 dagen in het onderhoud opsluit met een wc potj en zonder bodembedekking. En ze o p die manier dwing om op de pot tw gaan. En anders ga ik vrees ik het zand betegelen. Wat ze echt heel jammer zullen vinden. Tips? Komt dit nog goed?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .